Schab faszerowany pistacjami

Schab faszerowany pistacjami
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Schab surowy - 1.5 kg schabu środkowego bez kościPistacje - garśćOliwa - cztery łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuWino czerwone - dwie szklankiCzosnek - trzy ząbkiSzałwia - dwie gałązki świeżej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W schabie robimy wiele małych, niezbyt głębokich nacięć, w każde z nich wkładamy po jednej pistacji. Mięso obwiązujemy nitką i dobrze obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem. Wlewamy wino, dodajemy posiekany czosnek oraz porwaną na kawałki szałwię. Dusimy do miękkości na małym ogniu pod przykryciem (około 1,5 godz.). Odstawiamy na chwilę. Przed podaniem mięso kroimy w plastry, a sos miksujemy.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory