Schab faszerowany pistacjami

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 12.12.2019 18:25
(brak ocen)
OCEŃ
Schab faszerowany pistacjami
Schab faszerowany pistacjami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W schabie robimy wiele małych, niezbyt głębokich nacięć, w każde z nich wkładamy po jednej pistacji. Mięso obwiązujemy nitką i dobrze obsmażamy ze wszystkich stron na oliwie. Oprószamy solą i pieprzem. Wlewamy wino, dodajemy posiekany czosnek oraz porwaną na kawałki szałwię. Dusimy do miękkości na małym ogniu pod przykryciem (około 1,5 godz.). Odstawiamy na chwilę. Przed podaniem mięso kroimy w plastry, a sos miksujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps