Królik w grzanym winie

Magazyn Kuchnia 24.12.2019 13:30
(brak ocen)
OCEŃ
Królik w grzanym winie
Królik w grzanym winie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszamy składniki marynaty, zanurzamy w niej królika, przykrywamy, wstawiamy na noc do lodówki. Następnie wyjmujemy mięso z marynaty i dzielimy na porcje. Marynatę cedzimy i zostawiamy. W żaroodpornym naczyniu (najlepiej w żeliwnym garnku) rozgrzewamy oliwę, przez minutę podsmażamy cebulę, selera i marchewki. Wkładamy kawałki królika i obsmażamy. Wlewamy marynatę i dodajemy pozostałe składniki. Przykrywamy i pieczemy w 200 st. C przez godzinę. Odkrywamy, dodajemy przecier pomidorowy i pieczemy jeszcze 10-15 minut. Posypujemy natką i podajemy na obiad - dobrym dodatkiem będą np. ziemniaki oraz zielona sałata w lekkim sosie winegret.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps