Zastanawiasz się, z czym podać kotlety, jajko sadzone, a może inny lekki i wiosenny obiad? Zamiast po raz setny szykować mizerię lub zasmażaną kapustę postaw na zieloną porcję witamin i niebanalny smak. To wszystko gwarantuje połączenie brokuła z kilkoma innymi warzywami i sosem. Szczegółowy przepis zdradzamy poniżej.
W wiosennym menu nie brakuje sezonowych dóbr jak sałata, szpinak, nowalijki, młode ziemniaki czy kapustka. Wiele osób serwuje w tym okresie mizerię, kapustę zasmażaną lub fikuśne surówki. Poza doskonale znanymi klasykami warto skusić się także na nieco bardziej oryginalny dodatek - mowa tu o surówce z surowego brokuła z dodatkiem kilku innych warzyw. Takie połączenie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i wybitnie smakuje!
Surówka z brokuła to najprostszy przepis na kolorową i zdrową uczt. Wystarczy drobno posiekać lub rozdrobnić w robocie kuchennym brokuła, ogórka kiszonego i cebulę. Na koniec dodajemy do wszystkich produktów kukurydzę i kremowy sos, mieszamy i możemy rozkoszować się tym wybitnym smakiem. Taki miks doskonale smakuje dodany do dania głównego, jako lekki lunch czy dodatek do smakołyków z grilla.
Składniki:
Sposób przygotowania: