Jajecznica to jeden z najlepszych i zarazem najłatwiejszych i najszybszych pomysłów na śniadanie. Opcji na przygotowanie jajecznicy jest całe mnóstwo, smak dania zależy od dodatków, jednak zawsze najważniejsze są jajka. Nikt nie lubi wysuszonej jajecznicy, a nie każdy wie, jak uzyskać bardzo kremową i puszystą konsystencję. Okazuje się, że największy wpływ na to ma sposób smażenia, a dokładniej to, na czym smażymy. Masło lub smalec to wcale nie najlepszy wybór, jeżeli chodzi o smażenie jajecznicy. Zdecydowanie bardziej polecamy majonez. Tak, smażenie jajecznicy na majonezie to sposób na to, by twoje jajka zawsze były delikatne i przepyszne.
Składniki:
Ten przepis to kolejny dowód na to, że połączenie jajek i majonezu jest idealne. Pamiętaj jednak, żeby zawsze wybierać majonez o dobrym, jak najkrótszym składzie. Możesz majonez wykonać także samodzielnie, wówczas będziesz wiedzieć dokładnie, co ląduje na twoim talerzu.