Interesują Cię przepisy na jajka faszerowane, które ułatwią Ci świąteczne przygotowania? Wielkanoc zbliża się do nas wielkimi krokami. To doskonały moment, aby zadbać o odpowiednią organizację pracy. W ferworze przygotowań proste przepisy są na wagę złota. Zwłaszcza jeżeli mowa o wielkanocnych jajkach. Nie może ich przecież zabraknąć podczas świątecznego śniadania! Faszerowane, zapiekane, smażone - w każdej postaci są mile widziane. W okresie Wielkanocy najczęściej przygotowujemy jajka faszerowane. W artykule znajdziesz kilka przepisów na jajka faszerowane. Idealne na wielkanocny stół!
Dobry przepis na jajka faszerowane z kukurydzą i dodatkiem tuńczyka to kulinarny hit, który przyda się nie tylko w święta wielkanocne. Przepis jest banalny w wykonaniu, a do tego naprawdę przepyszny. Jeżeli nie próbowaliście, to zdecydowanie polecamy. Połączenie tuńczyka z chrupiącą lekko słodką kukurydzą jest wyjątkowo udane. Prosta receptura znajduje się poniżej.
Składniki, które są nam potrzebne do ich wykonania toi:
Wykonanie:
Nadziewane jajka pastą z dodatkiem groszku to przepis, który wielu przypadnie do gustu. Nadzienie rozpływa się w ustach i znakomicie komponuje z jajkiem. Oto wielkanocny klasyk w kilku krokach:
Przepis na nadziewane jajka - krok po kroku:
Składniki:
Wykonanie:
Faszerowane jajka to danie, którego nie może zabraknąć podczas Wielkanocy. Zdaniem niektórych, nie są one proste w wykonaniu. Jednak nic bardziej mylnego. Mamy nadzieję, że przepisy przypadną Wam do gustu i zagoszczą na Waszym stole. Życzymy smacznego i wesołych świąt!
Zobacz też: Sos tatarski - tradycyjny przepis na wielkanocny sos. Doskonały do jajek i mięsa