Farsz do jajek można przygotować w różny sposób. Niezwykle istotne jest to, aby zadbać o właściwe wykonanie. Z odpowiednią recepturą, przystawka będzie pysznie smakować i pięknie wyglądać na stole.
istock / nobtis
REKLAMA
REKLAMA
Farsz do jajek z pieczarkami, cebulką i ziołową nutą
Farsz do jajek z pieczarkami, okraszony podsmażoną cebulką i ziołami to smakowy strzał w dziesiątkę! Święta wielkanocne czy wiosna zawsze kojarzą się z aromatycznymi ziołami, dlatego też idealnie wkomponują się one w jajeczne nadzienie. Przepis na farsz do jajek z pieczarek, znajdziesz poniżej.
REKLAMA
Farsz do jajek na Wielkanoc - pieczarkowo-ziołowy zawrót głowy
Jajka faszerowane pieczarkamifot. Jakub Ociepa / Agencja Wyborcza.pl
Wykonanie:
Ugotuj jajka na twardo. Ostudź. Obierz ze skorupek. Przekrój na połówki.
Pozbądź się żółtek.
Cebulę obierz, pokrój na drobno.
Uduś na maśle razem z pieczarkami.
Zioła dokładnie umyj, posiekaj. Połącz z żółtkami.
Dopraw do smaku. Dodaj majonez. Dodaj pieczarki z cebulą. Wymieszaj farsz.
Nałóż go do białek.
Przystrój ziołami i majonezem.
Zobacz wideo Jajka faszerowane - prosty przepis na Wielkanoc i nie tylko
Kolorowy farsz do jajek - paprykowy farsz do jajek faszerowanych
Kolorowy farsz do jajek? Brzmi dobrze? Zdecydowanie! Paprykowy mix sprawi, że jajka będą nie tylko wspaniale się prezentować, ale także będą świetnie smakować! Przekonajcie się sami! Oto prosty i szybkie przepis na pyszny kolorowy farsz do jajek na Wielkanoc:
Farsz do jajek z łososiem na Wielkanoc to doskonały wybór. Jajka będą wykwintne i pyszne, a ich wygląd będzie zachęcał do skosztowania. Wystarczy kilka składników i możemy ucztować!
Składniki:
5 jajek
majonez
sól, pieprz
musztarda, majonez
1-2 płaty wędzonego łososia
natka pietruszki
Jajka faszerowane łososiem - przepis na wytrawne jajka. Idealna przystawka na świąteczne przyjęcie wielkanocne. Zdjęcie ilustracyjneistock / Wirestock
Wykonanie:
Ugotuj jajka.
Obierz, przekrój na pół. Wyciągnij żółtka.
Posiekaj na drobno rybę i pietruszkę.
Dopraw przyprawami. Dodaj do smaku inne składniki.