przepisy na święta
-
Jarzynowa musi pożegnać się z koroną. W tym roku to ta sałatka zawładnie świętami
Sałatki na święta to tak naprawdę niekończąca się lista pomysłów. W pierwszej chwili zwykle do głowy przychodzi jarzynowa, ewentualnie sałatka z tuńczykiem. Jednak możliwości jest znacznie, znacznie więcej i zamierzamy pokazać ci jedną z nich....
-
Farsz do jajek z różnymi dodatkami. Proste i pyszne przystawki na Wielkanoc
Farsz do jajek można przygotować w różny sposób. Niezwykle istotne jest to, aby zadbać o właściwe wykonanie. Z odpowiednią recepturą, przystawka będzie pysznie smakować i pięknie wyglądać na stole.
-
Prosty przepis na pierniki. Będą delikatne i chrupiące, a to wszystko w mniej niż pół godziny
Pieczenie pierników to obowiązkowy element świątecznych przygotowań. Dziś mamy dla ciebie bardzo prosty przepis na pierniczki, które zrobisz w już w mniej niż pół godziny, łącznie z ich upieczeniem w piekarniku. Jak zrobić najlepsze świąteczne...
-
Nowoczesne potrawy wigilijne. Przygotuj oryginalne menu - ciekawa alternatywa dla karpia i barszczu
Do wigilii zostało coraz mniej czasu, co za tym idzie, ruszają pierwsze przygotowania i planowanie świątecznego menu. Warto nieco udoskonalić znane nam potrawy lub postawić na nowoczesne potrawy wigilijne. To ciekawa alternatywa dla karpia, barszc...
-
Czym nasączyć biszkopt, by oczarować podniebienia słodyczożerców? Podpowiadamy
Czym nasączyć biszkopt? Oto jest pytanie. Odpowiedzi jest co najmniej kilka. A w związku z tym, że biszkopt to podstawa wielu ciast, jego zastosowań jest jeszcze więcej. Sprawdź kilka możliwości nasączenia biszkoptu i wybierz najlepszą dla siebie.
-
Babcia Krysia robi najlepsze uszka z grzybami. Jej przepis to hit koła gospodyń wiejskich
Wigilijny barszcz nie ma dla wielu z nas sensu, jeśli nie jest serwowany z miękkimi, aromatycznymi uszkami. Niestety gotowe produkty nie smakują tak dobrze, jak te, które pamiętamy z dzieciństwa. Jeśli zdecydujemy się przygotować je samodzielnie,...
-
Ryba po japońsku. Potrzebujesz tylko kilku prostych składników!
Przed świętami, w kuchniach Polaków, pojawia się zdecydowanie więcej ryb niż zazwyczaj. W większości można je serwować zarówno na ciepło, jak i na zimo, w zależności od upodobań. Jeśli szukacie inspiracji na najbliższy czas, ryba po japońsku...
-
Ciasto na pierogi Ewy Wachowicz. Dodaj jeden składnik, ale odczekaj 20 minut
Ciasto na pierogi Ewy Wachowicz zaskakuje. Gwiazda kulinarnych programów telewizyjnych dodaje do niego jajko, czego wiele osób nie robi. Ten składnik obwiniany jest często o to, że ciasto na pierogi wychodzi sztywne. Ewa Wachowicz stawia także na...