biszkopt

Więcej o:

biszkopt

Wypowiedzi na forum o:

biszkopt

  • Uratować biszkopt

    Pomóżcie, robię tort. Drugi w życiu. Za pierwszym razem spory problem sprawiło mi krojenie biszkoptu na warstwy. Kupiłam komplet 4 płytkich okrągłych foremek z myślą, że zrobię w nich 4 blaty biszkoptowe i ominę krojenie (Tak sugeruje producent). Taki skrót się nie sprawdzil: najpierw problem z

  • Pytanie techniczne o biszkopt...

    Biszkopt piekę, pierwszy raz w życiu :) Mam zamiar skorzystać z tego przepisu . Sęk w tym, że jest on na tortownicę 23 cm, a moja ma 20 cm. Najchętniej bym podwyższyła torrtownicę za pomocą pergaminu do pieczenia i upiekła mniejszy, ale wyższy, żeby wyprodukowac taki fancy wysoki torcik. Dobrze

  • Re: Uratować biszkopt

    Nastepnym razem potrzebujesz odpinana blache, noz strunowy i przepis na ?biszkopt rzucany z 6 jaj?. Biszkopt to chyba najlatwiejsze ciasto wiec dasz rade. Ale patrzac na Twoj efekt koncowy to poszlo Ci calkiem niezle.

  • Re: Uratować biszkopt

    Moja mama piecze duży biszkopt w prodiżu, kroi długim nożem, do szynki się on nazywa. 40 lat i nie zrobiła nigdy odstępstwa od tej metody. Tylko jak piecze to nikomu nie wolno wejść do pokoju żeby biszkopt nie siadł.

  • Re: Uratować biszkopt

    Impreza dziecięca? Możesz z resztek biszkoptu zrobić cake pops.

  • Re: Pytanie techniczne o biszkopt...

    chatgris01 napisała: > Nagrzewanie góra-dół do biszkoptu? Przecież nie wyrośnie jak należy. Tylko dół. Biszkopt zawsze piekę na termoobiegu.

  • Re: Uratować biszkopt

    Cienki biszkopt (2cm) piecze sie krocej niż podano przepisie na zwykła tortownicę .teraz wiem.

  • Re: Pytanie techniczne o biszkopt...

    Przez 25 lat pieklam biszkopty z przepisu, który podałaś, i generalnie wychodziło ok, czasem opadały. Ale znalazłam inny i zachęcam do wypróbowania, bo prostszy, nie rozdziela się białek i żółtek. Poza tym warto przeczytać, bo fajnie dziewczyna tlumaczy technologię biszkoptu. Tak czy siak,

  • Re: Pytanie techniczne o biszkopt...

    Podczepię się z pytaniem, bo też pierwsze słyszę o upuszczaniu biszkoptu, a mam siostrę cukiernika, która piecze torty na zamówienie. Nigdy nie upuszczała biszkoptu, boki blachy smaruje masłem i obsypuje kaszą manną lub mąką, ewentualnie używa papieru do pieczenia, ale preferuje mannę + masło.

  • Re: Pytanie techniczne o biszkopt...

    A jakie w ogóle masz dalsze planu co do biszkoptu?