piernik

Więcej o:

piernik

  • Piernik

    garść posiekanych orzechów Sposób przygotowania:Miód umieść w rondelku. Dodaj przyprawę do piernika i podgrzewaj na wolnym ogniu, aż miód nabierze ciemnobursztynowego koloru. W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę. Nie przerywając ucierania dodawaj po jednym żółtku, za każdym razem

  • Najlepsze pierniki

    Puszysty piernik dojrzewający, przełożony śliwkowymi powidłami, to jedno z najsmaczniejszych bożonarodzeniowych ciast. Choć zwykle zaleca się, by zagnieść go na mniej więcej 4-5 tygodni przed świętami, powinien udać się również wtedy, gdy przygotujecie go 2 lub 1,5 tygodnia wcześniej. Pamiętajcie

  • Piernik staropolski - już czas go przygotować!

    Piernik staropolski - tradycyjny przepis na świąteczny wypiek Przepis na piernik staropolski większość z nas ma z tego samego źródła. Autorstwo najbardziej znanej receptury przypisuje się bowiem Lucynie Ćwierczakiewiczowej. Tym, co wyróżnia go spośród innych ciast korzennych, jest czas, jakiego

  • Piernik dojrzewający: przepis. Jak przygotować pyszny deser na święta?

    Piernik długo dojrzewający: zacznij przygotowywać trzy tygodnie przed pieczeniem Piernik długo dojrzewający, zwany także piernikiem staropolskim ma dość łatwą recepturę, jednak jego wykonanie wymaga czasu i cierpliwości. Aby wydobyć wszystkie jego walory smakowe, konieczne jest nastawienie go już