ciastka

Więcej o:

ciastka

  • Ciastka z ciasta francuskiego - sprawdź szybkie przepisy na każdą okazję

    kwadrata należy nałożyć niewielką ilość dżemu (opcjonalnie na dżem można położyć ulubione owoce). W kolejnym kroku należy skleić dwa rogi po przeciwnej stronie.  Przed włożeniem do piekarnika surowe ciastka smarujemy roztrzepanym jajkiem.  Następnie rozkładamy wszystkie sztuki na blasze wyłożonej

  • Kradzież na Krupówkach. "Para tęgich facetów" rzuciła się na... ciastko

    O tym, że złodzieje pojawiają się w miejscach, często i chętnie odwiedzanych przez turystów, wiadomo nie od dziś. Tym razem pojawiły się doniesienia, że do kradzieży doszło w najchętniej odwiedzanym przez przyjezdnych miejscu w Zakopanem - na Krupówkach. Złodzieje... pożarli ciastka zamówione przez

  • Ciastka baletki

    temperaturze 170 stopni C. Ostudzone ciastka przełóż marmoladą.

  • Lukier do dekoracji ciastek

    Lukier do dekoracji ciastek - składniki: 30 g białka 150 g cukru pudru kilka kropel soku z cytryny Lukier do dekoracji ciastek - sposób przygotowania: W misce umieść białko, cukier puder i sok z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj za pomocą miksera, aż do powstania jednolitej dość

  • Nowość w portfolio Milka & Oreo - ciastka Milka Oreo Sensations

    Nowy produkt to pyszne połączenie znanych konsumentom ciastek Milka Sensations z kawałkami czekolady Milka oraz kremem, który powstał na bazie kultowych ciastek Oreo. Chrupiące, mocno kakaowe i z nadzieniem o smaku wanilii – takie są właśnie nowe ciastka Milka Oreo Sensations, które działają

  • Ciastka Usta z jabłkami

    kółka. Na każdym kółku ułóż po kawałku jabłka i złóż ciasto na pół. Przełóż ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach C przez około 20 minut, aż ciastka ładnie się zrumienią. Podawaj oprószone cukrem pudrem.

  • Ciastka brzoskwinki - naturalnie pyszne

    odstępy. Piecz około 15 minut w 180 stopniach C, aż ciasteczka delikatnie się zrumienią. Ostudź. Ostudzone ciasteczka delikatnie wydrąż od spodu. Otrzymane okruszki wymieszaj z masą krówkową. Wypełnij krówką wydrążone ciastka i posklejaj, aby otrzymać kształt brzoskwini. Schowaj do lodówki na 20 minut. W

  • Ciastka wiatraczki, które rozwieją wątpliwości

    pieczenia. Ponacinaj wszystkie rogi kwadratów, zatrzymując się około 1 cm od środka. Na środek kwadratów nałóż po łyżeczce powideł śliwkowych i pozaginaj rogi ciasta, tak aby powstały wiatraczki.Piecz w 180 stopniach C przez około 15 minut, aż ciastka lekko się zrumienią. Podawaj posypane cukrem pudrem.

  • Ciastka witraże z landrynkami

    kółka i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przy pomocy kieliszka lub innej małej, okrągłej foremki powycinaj w środku ciastek otwory. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz przez 5 minut. Wyjmij wstępnie podpieczone ciastka i nasyp do ich środka pokruszone