Pasta jajeczna zielona Magdy Gessler zasmakuje nawet najbardziej wybrednym smakoszom. Jak ją zrobić? [PRZEPIS]

Jeśli do tej pory uważaliście pastę jajeczną za mdłe danie, to powinniście koniecznie spróbować tej według przepisu Magdy Gessler. Aromatyczna pasta jajeczna zielona Magdy Gessler to doskonały sposób na urozmaicenie śniadania, lunchu lub kolacji.

Magda Gessler znana jest z kuchennych eksperymentów. Restauratorka w swoich programach często pokazuje klasyczne dania w nowej odsłonie. Również pasta jajeczna według jej przepisu smakuje zupełnie inaczej niż znany nam przysmak. Dobrze doprawiona, lekko pikantna pasta zielona pasta jajeczna powinna podbić serca nawet wybrednych smakoszy. Przygotowanie pasty jajecznej według przepisu gwiazdy TVN-u nie zajmie ci wiele czasu. 

Zobacz wideo Królowa śniadań, czyli pasta jajeczna na trzy sposoby

Pasta jajeczna zielona Magdy Gessler. Składniki

Do przygotowania pasty potrzebujesz:

  • 4 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pęczek szczypiorku
  • pęczek koperku
  • Przyprawy: 0,5 łyżeczki ostrej papryki, łyżeczka curry, szczypta majeranku, pieprz i sól

Pasta jajeczna zielona Magdy Gessler - przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, następnie chłodzimy w zimnej wodzie. Obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do miski.
  2. Siekamy koperek i szczypior, następnie dorzucamy je do jajek. 
  3. Dodajemy musztardę i majonez i masło. 
  4. Całość doprawiamy ostrą papryką, curry i majerankiem. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia. 

Jak podawać pastę jajeczną?

Pasta jajeczna zieloa Magdy Gessler najlepiej smakuje z dobrej jakości pieczywem. Mogą to być ulubione bułki, chleb albo bagietka. Dobrym urozmaiceniem będą grzanki. Możemy użyć do tego tostera lub np. natrzeć pieczywo oliwą i czosnkiem, a następnie opiec w piekarniku. Po przygotowaniu grzanek smarujemy je pastą. Na tak przygotowane kanapki możesz położyć pomidora, ogórka, plasterki ulubionego sera lub wędzonego na zimno łososia. 

Więcej o: