Magda Gessler znana jest z kuchennych eksperymentów. Restauratorka w swoich programach często pokazuje klasyczne dania w nowej odsłonie. Również pasta jajeczna według jej przepisu smakuje zupełnie inaczej niż znany nam przysmak. Dobrze doprawiona, lekko pikantna pasta zielona pasta jajeczna powinna podbić serca nawet wybrednych smakoszy. Przygotowanie pasty jajecznej według przepisu gwiazdy TVN-u nie zajmie ci wiele czasu.
Do przygotowania pasty potrzebujesz:
Pasta jajeczna zieloa Magdy Gessler najlepiej smakuje z dobrej jakości pieczywem. Mogą to być ulubione bułki, chleb albo bagietka. Dobrym urozmaiceniem będą grzanki. Możemy użyć do tego tostera lub np. natrzeć pieczywo oliwą i czosnkiem, a następnie opiec w piekarniku. Po przygotowaniu grzanek smarujemy je pastą. Na tak przygotowane kanapki możesz położyć pomidora, ogórka, plasterki ulubionego sera lub wędzonego na zimno łososia.