ciasteczka

Więcej o:

ciasteczka

  • Ciasteczka bez piekarnika? Żaden problem! Wystarczy kilka składników

    Domowe ciasteczka to zawsze dobry pomysł na pyszną przekąskę. Te własnoręcznie przygotowane mają wielką przewagę nad kupionymi - dokładnie wiemy, co jest w składzie i możemy kontrolować jakość składników. Nasza dzisiejsza propozycja to ciastka czekoladowo-orzechowe, które zrobicie nawet, jeśli nie

  • Ciasteczka brownie

    rozkładaj je w dość dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszcz kulki dłońmi i wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około 10 minut. Po wyjęciu pozwól ciasteczkom ostygnąć na blaszce, gdyż z początku będą dosyć miękkie.

  • Ciasteczka Pieczarki

    pieczenia. Szyjkę plastikowej butelki zanurz w kakao i odciśnij w kulkach ciasta (jak na wideo). Tak przygotowane ciasteczka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 10-15 minut. 

  • Ciasteczka z wróżbą

    mąką blat, cienko rozwałkuj i przy pomocy szklanki wytnij kółka. Na środku każdego kółka ułóż zrolowaną karteczkę z wróżbą i zalep brzegi ciasta tak jak pieroga. Przełóż ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 15 minut, aż

  • Kruche ciasteczka - prosty przepis na słodką przyjemność

    Kruche ciasto można przygotować też w wersji wytrawnej, ale tym razem skupmy się na deserach. Może skusicie się na najprostszą wersję? Albo taką z dodatkiem czekolady, galaretki lub na przykład opcję marcepanową? Warto pamiętać, że przy wyrabianiu ciasta na kruche ciasteczka, nie powinno się

  • Ciasteczka cynamonowe

    Składniki na ciasteczka: 2 1/4 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 łyżeczki soli2 łyżeczki mielonego imbiru1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej1/4 łyżeczki mielonych goździków170 g miękkiego masła1/2 szklanki cukru + 3 łyżki1/2 szklanki drobnego