dżem
-
Nadzienie do pączków - jak je zrobić? Najważniejsze jest zachowanie odpowiednich proporcji
Nadzienie do pączków to bardzo ważna kwestia. To od niego w dużej mierze będzie zależeć smak pączków. Pączkowe nadzienie możemy przygotować w wielu smakach. Może to być budyń, marmolada, ulubiony dżem lub adwokat.
-
Słodkie przetwory z dyni dla miłośników jesiennych smaków. Dwa pyszne przepisy na warzywne dżemy
Przetwory z dyni to prawdziwy symbol jesieni i obowiązkowy element w spiżarni miłośników dżemów. Są pyszne i bardzo zdrowe, świetnie nadadzą się nie tylko do słodkich kanapek. Te dwie receptury powinni sobie zapisać wszyscy, którzy lubią dynię.
-
Smażone zielone pomidory. Przepis na słodki dżem i mus warzywny do słoików - palce lizać!
Smażone zielone pomidory są wykorzystywane między innymi do wykonywania przetworów na zimę. Jesienią, gdy temperatura spada, pomidory już nie dojrzewają, jednak w dalszym ciągu możemy je wykorzystać. Przygotowaliśmy dwa sprawdzone przepisy na...
-
Dżem ze śliwek to prawdziwy rarytas! Jak zrobić pyszne domowe przetwory? Aronia lub kakao podkręcą smak
Dżem ze śliwek to kultowy przysmak, który pozwala nam cieszyć się smakiem owoców nawet zimą. Śliwkowe przetwory sprawdzą się jako składnik wielu dań, będą doskonałym dodatkiem do serów, kanapek czy słodkich wypieków.
-
Dżem z moreli - poznaj trzy banalnie proste przepisy, które przygotujesz w kilka chwil
Dżem z moreli to doskonały dodatek nie tylko do chleba i wypieków, ale także mięsa. Doskonale sprawdzi się w przypadku pieczonej kaczki lub schabu. Dżem charakteryzuje się wyrazistym kolorem i słodko-kwaskowatym smakiem. Poznaj wyjątkowe przepisy ...
-
Dżem z fig to doskonały dodatek do mięsa lub kanapek. Sekretem receptury są odpowiednie proporcje
Dżem z fig jest bardzo prosty w wykonaniu, a do tego przepyszny! Przekonaj się sam, jakie to proste. Poniżej przepisy na znakomite przetwory idealne do mięsa, chleba czy słodkich wypieków.
-
Przetwory z gruszek - sezon na gruszki w pełni. Mamy sprawdzony przepis siostry Anastazji i nie tylko
Przetwory z gruszek to słodki przysmak, który smakuje każdemu. Początek jesieni jest idealnym momentem na wykonanie zimowych zapasów. Dowiedz się, co możesz zrobić z gruszek i rozkoszuj się ich smakiem!
-
Dżem ze śliwek - przepis na nietypowe przetwory. Z tą przyprawą będzie świetnym dodatkiem do piernika
Przetwory to najlepsze rozwiązanie na wykorzystanie nadmiaru owoców - pozwalają bowiem cieszyć się ich smakiem także zimą. W piwnicach i spiżarniach warto mieć także dżem ze śliwek. Jest bowiem świetnym dodatkiem do kruchych ciast, czy naleśników.
-
Turecki przysmak na zimne polskie wieczory. Ten owoc rozgrzeje każdego
Rewelacyjny przysmak prosto z Turcji wzbogaci nie tylko poranne kanapki, a także naleśniki podawane na kolację. Serwowany zarówno na zimno jak i na ciepło rozgrzeje nie jeden zimniejszy wieczór swoim aromatem i przyprawami.
-
Dżem z dyni i jabłek - przepis. Doskonały dodatek do naleśników i gofrów na chłodne jesienne dni
Dżem z dyni i jabłek to jeden z najlepszych dżemów, jakie istnieją. Chcesz się o tym przekonać? Koniecznie wypróbuj tego przepisu, a gwarantujemy, że nie pożałujesz. Ale pamiętaj - przygotuj od razu podwójną porcję, bo znika błyskawicznie!
-
Biszkopt z tego przepisu zawsze wychodzi. To dzięki japońskiej recepturze
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc. Najlepszy przepis z odrobiną kwaśnego dodatku
-
3 pyszne ciasta na oleju - idealne na WielkanocMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Kiedy sadzić cebulę? Niedługo będzie najlepszy moment
- Nie jadłaś lepszego sernika. Zrobisz go z łatwością i bez pieczenia
- Chlebek bananowy, czyli najłatwiejsze ciasto. Będzie wilgotny i delikatny
- Śledzie pod pierzynką na Wielkanoc. Z łyżeczką tego składnika będą lepsze
- Włączasz zmywarkę i nie masz na nią oka? Nigdy więcej tego nie rób
- Co do jedzenia na Wielkanoc? Zrób domową szynkę. Będzie przepyszna
-
Dżem z wiśni - poznaj staropolskie przepisy na przetwory z wiśni. Babcina receptura najlepsza
Dżem z wiśni to jeden ze słodkich specjałów, który jest znakomitym dodatkiem do chleba, ciast czy deserów. Kulinarna historia wiśniowych przetworów sięga dawnych czasów. Poznaj staropolskie przepisy na wiśniowe konfitury i dżemy.
-
Dżem z truskawek - zamknij letnie smaki w słoikach. Mamy kilka banalnie prostych przepisów
Dżem z truskawek to dla wielu obowiązkowy element codziennego śniadania. Sprawdzi się także jako słodki dodatek do ciast i deserów. Wypróbuj banalnie proste i szybkie przepisy na przetwory z truskawek.
-
Dżem z borówek bez cukru - wypróbuj zdrowe przepisy na przetwory. Wanilia sekretnym składnikiem
Dżem z borówek bez cukru to znakomity dodatek do chleba, słodkich bułek, ciast i innych słodkich przysmaków. Dżem wykonany z ekologicznych owoców to samo zdrowie! Sprawdź znakomite przepisy, które zachwycą niejednego smakosza.
-
Jak zrobić dżem z aronii? Dzięki niemu poprawisz stan włosów i skóry. Potrzebujesz tylko dwóch składników
Jak zrobić dżem z aronii? Przetwór jest banalnie prosty i przygotujecie go z tylko dwóch składników. Najważniejszym są owoce, które dopełnicie słodkim smakiem cukru lub erytrytolu.
-
Dżem z dyni - sezon na dynie już tuż tuż. Przedstawiamy banalne przepisy, które z pewnością zapamiętasz
Dżem z dyni jest nie tylko ciekawy w smaku, ale także bardzo zdrowy. Dynia posiada wiele witamin i składników odżywczych. Ponadto reguluje pracę jelit, wykazuje działanie antygrzybiczne i antybakteryjne.
-
Zdrowy dżem truskawkowy - przepis bez cukru. Trik z obierkami z jabłek zapewni idealną konsystencję
Podstawą śniadania dla wielu osób jest zdrowy dżem truskawkowy. Przepis na niego jest bardzo prosty. Sprawdźcie naszą recepturę na dżem bez cukru i sztucznych dodatków, który ma idealną konsystencję.
-
Dżem z malin - przepis siostry Anastazji i nie tylko. Jak zrobić dżem z żelfixem, dżemixem lub konfiturexem?
Dżem z malin charakteryzuje się wyrazistym słodkim smakiem. Maliny są chętnie wybierane jako składnik domowych przetworów. Owoce nie tylko zachwycają smakiem, ale i intensywnym zapachem. Ponadto mają wysoką zawartość witaminy C.
-
Jak zagęścić dżem - poznaj kilka pomocnych trików, dzięki którym przetwory będą gęste
Jak zagęścić dżem, gdy jest zbyt płynny? Możemy użyć w tym celu naturalnych metod, ale i gotowych produktów dostępnych w sklepach spożywczych. Sprawdź, jak skutecznie zagęścić przetwory na zimę.
-
Powidła śliwkowe bez mieszania. Ten prosty sposób sprawi, że unikniesz przypaleń
Przypalone powidła to najgorszy koszmar wszystkich tych, którzy przygotowują zapasy na okres zimowy. Jest to nie tylko strata owoców, ale też części dżemów, którymi mogliśmy się cieszyć. Znane jest jednak rozwiązanie, które jest skuteczne i dzięki...
-
Dżem wiśniowy bez cukru. Owocowy rarytas, którego nie może zabraknąć w domowej spiżarni
W domowej spiżarni nie może zabraknąć owocowych akcentów takich jak dżemy, soki, konfitury czy nalewki. Letnie rarytasy mogą pozostać zdrowe i niskokaloryczne - dżem wiśniowy bez cukru będzie idealnym dodatkiem do słodkich śniadań, deserów, gofrów...
-
Jak zrobić dżem z jabłek? Nie potrzebujesz cukru, żeby wyszedł idealny, za to przyda się korzenna przyprawa
Dżem z jabłek to bardzo prosty przepis, który obowiązkowo musi znaleźć się na liście przetworów do zrobienia. Sposób wykonania jest banalny i jeśli wybierzesz jabłka słodkiej odmiany, śmiało możesz zrezygnować z dodatku cukru. Jak zrobić dżem z...
-
Przetwory z agrestu. Jak zrobić dżem agrestowy, aby zachować smak lata na dłużej? Mamy sprawdzony przepis!
Przetwory z agrestu nie są tak popularne, jak ich odpowiedniki z truskawek, wiśni lub jabłek. Bardzo szkoda, bo owoc ten ma wiele prozdrowotnych właściwości. Dodatkowo można z niego zrobić smaczne przetwory.
-
Dżem z wiśni - przepis idealny do naleśników i przełożenia tortu. Wystarczą trzy składniki, a smak palce lizać
Dżem z wiśni to obowiązkowa pozycja na liście przetworów na zimę. Przepis jest banalny, a wykonanie zajmuje kilka chwil. Jeśli lubisz naleśniki z dżemem, często pieczesz ciasta lub torty, idealnym dodatkiem do nich jest pyszny, domowy dżem z wiśni.
-
Jak zrobić dżem z wiśni? Dzięki temu przepisowi zapomnicie o sklepowych przetworach
Jak zrobić dżem z wiśni? Oto najszybszy i najprostszy przepis na wiśniową konfiturę, który pozwoli wam zaoszczędzić na kupnie gotowych dżemów. Stanowi doskonały dodatek zarówno do deserów, kanapek czy dań na słodko, jak i do serów czy mięs. Zróbci...
-
Agrest - przetwory idealne do deserów i wypieków. Trzy pomysły, których musisz spróbować
Domowa spiżarnia pełna letnich rarytasów to prawdziwy skarb. Wystarczy odpowiednio skomponować sezonowe produkty, by cieszyć się ich smakiem cały rok. Jednym z nich jest agrest, a przetwory z niego przygotowane smakują obłędnie. Wyjątkowy, lekko...
-
Dżem z agrestu - przepis na smak lata zamknięty w słoiku. Wyjątkowy rarytas w domowej spiżarni
Dżem agrestowy - przepis na przysmak, który idealnie podkreśli smak naleśników. Jego wyjątkowy, lekko kwaskowaty smak będzie idealnie pasował także do pieczywa, domowych wypieków, czy gofrów.
-
Babcina konfitura z wiśni. Przepis na tradycyjny dodatek do tortów, czy mięs
Babcina konfitura z wiśni wyróżnia się nie tylko smakiem, ale także konsystencją. Sposób przygotowania sprawia, że jest ona nie tylko smaczna, ale także pięknie prezentuje się na stole. Sprawdzi się także jako dodatek do tortów, mięs, czy serów.
-
Dżem z agrestu i truskawek - słodki smak lata zamknięty w słoiku. Tradycyjna receptura babci
Smakiem lata bez wątpienia są domowe przetwory z pysznych sezonowych owoców. Dżem z agrestu i truskawek to jeden ze smaczniejszych, słodkich dodatków, który można łatwo przygotować w domu. Dzięki babcinej recepturze unikniemy sklepowych produktów...
-
Co można zrobić z borówki amerykańskiej? Dwa pomysły na wykorzystanie uwielbianych owoców
Co można zrobić z borówki amerykańskiej? To pytanie, zwłaszcza teraz, zadają sobie miłośnicy tych owoców. Borówka może być świetnym dodatkiem do ciast, ale nie tylko. Przedstawiamy dwa sposoby na wykorzystanie jej w kuchni.
-
Dżem z czarnej porzeczki - przepis, który pozwoli zatrzymać smak lata. To tylko dwa składniki
Dżem z czarnej porzeczki to bez wątpienia najlepsza rzecz, jaką można zrobić z tego owocu. Przepis jest banalny, a do wykonania najlepszego dżemu potrzebujesz jedynie dwóch składników. Jeśli dopiero tworzysz listę przetworów na zimę, pyszny dżem...
-
Dżem truskawkowy - przepis babci. Trzymaj się tradycyjnej receptury, a będzie smakował obłędnie
Dżem truskawkowy - przepis babci to jedna z najlepszych receptur na zamknięcie odrobiny lata w słoiku. Lista składników jest niebywale krótka, a przygotowanie bardzo proste. Zdradzamy, jak zrobić dżem truskawkowy, by smakował jak u babci.
-
Dżem wiśniowy, czyli smak lata w słoiku. Zobacz, jak zrobić smaczny przetwór
Dżem wiśniowy jest jednym z najpopularniejszych letnich przetworów. Nic dziwnego - wiśnie są bardzo zdrowe, a wyroby z ich dodatkiem świetnie smakują. Jak zrobić dżem wiśniowy? Zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.
-
Dżem truskawkowy - przepis babci zawsze się sprawdza. Zastosuj tę metodę, a efekt będzie pyszny
Dżem truskawkowy z przepisu babci to prawdziwy letni rarytas zamknięty w słoiku. Sezonowe owoce sprawdzą się idealnie do tego typu przetworów - kluczowe są dojrzałe, świeże i słodkie truskawki. Jeśli do tej pory nigdy wcześniej nie przygotowywałeś...
-
Robisz dżemy na zimę? Tych błędów unikaj, jeśli nie chcesz się zatruć
Domowe dżemy to gratka dla każdego miłośnika owoców i zarazem najlepszy sposób, by smak lata zachować na dłużej. Samodzielnie wykonane dżemy nie mają sobie równych, a jedyny konserwant, który zawierają, to cukier. Jednak zła ilość cukru może...
-
Dżem truskawkowy to przepis na zatrzymanie smaku lata na dłużej. Przygotuj go na dwa różne sposoby
Dżem truskawkowy to przepis zarówno na smaczny dodatek do jedzenia, jak i sposób na zatrzymanie lata na dłużej. Jak zrobić dżem? Całkiem prosto - mamy dwie receptury na truskawkową klasykę. Zobaczcie sami.
-
Dżem truskawkowy: przepis idealny na kanapkę i do naleśników. To tylko dwa składniki
Dżem truskawkowy to bardzo prosty sposób, by zachować smak lata na dłużej. Przepis na dżem z truskawek jest bardzo prosty, a oprócz owoców potrzebujesz jedynie cukru żelującego. Jeśli kochasz naleśniki czy gofry z domowym, słodkich dżemem,...
-
Dżem truskawkowy - przepis jeszcze słodszy. Dodatek białej czekolady to strzał w 10
Dżem truskawkowy to obowiązkowa pozycja na liście przetworów. Wykonanie jest banalne i nie powinno sprawiać problemu, ale dziś mamy dla ciebie nieco ulepszoną wersję pysznego smarowidła. Dodatek białej czekolady wspaniale podbije owocowy smak dżem...
-
Dżem truskawkowy - przepis, który może zaskoczyć. Dodatek pewnego zioła zaczaruje smak
Dżem truskawkowy to chyba najlepszy sposób na zachowanie smaku ulubionych owoców, by cieszyć się nimi w każdej chwili, nawet kiedy za oknem trzaskający mróz. Przepis na dżem truskawkowy jest bardzo prosty, ale dziś podpowiemy ci, jak go nieco...
-
Dżem z rabarbaru - ostatnia chwila, żeby go przygotować. Smak lata zamknięty w słoiku
Domowy dżem z rabarbaru sprawdzi się idealnie na zimę, kiedy będziemy chcieli powspominać cieplejsze dni. Teraz jest ostatnia szansa, aby przygotować przetwory z tej rośliny przed końcem sezonu. Tłumaczymy, jak to zrobić krok po kroku.
-
Jak zrobić dżem z truskawek? Potrzebujesz tylko dwóch składników, by zatrzymać smak lata na dłużej
Trwa szczyt sezonu na truskawki. To jedne z najpopularniejszych owoców kojarzonych z przełomem wiosny i lata. A gdyby tak zachować smak wakacji na dłużej, np. w postaci przetworu? Przygotowanie dżemu z truskawek nie jest trudne. Choć bezpośrednio ...