pigwa

Więcej o:

pigwa

  • Co zrobić z pigwy? Postaw na przetwory! Mamy sprawdzone przepisy

    Co można zrobić z pigwy? - bogactwo żółtych owoców Pigwa jest popularną ozdobą wielu ogrodów, ale oprócz walorów estetycznych owoc pigwy jest też świetną alternatywą dla cytryny oraz bazą do przetworów i nalewek. Przepis na pigwę występuje też w formie lekarstwa, owoce tej zapomnianej nieco rośliny

  • Pigwa do herbaty - owoce, kwiaty, przetwory

    Pigwa to wartościowy owoc nietropikalny Pigwa pospolita (Cydonia oblonga) ? to gatunek rośliny wieloletniej z rodziny różowatych. Pochodzi z obszarów Azji, do Europy Południowej została sprowadzona w czasach Cesarstwa Rzymskiego. W Polsce, mimo że jest uprawiana od lat, bardzo powoli zdobywa

  • Pigwa na surowo - czy można ją jeść? Wyjaśniamy

    Więcej podobnych artykułów znajdziecie na stronie głównej Gazeta.pl. Pigwa - właściwości Pigwa wygląda jak jabłko, smakuje też dość podobnie, lecz jest bardziej cierpka i znacznie bardziej kwaśna. Chętnie wykorzystujemy ją w kuchni nie tylko ze względu na smak, lecz także bogactwo składników

  • Pigwa do herbaty bez cukru - naturalny wzmacniacz odporności [PRZEPIS]

    Pigwa do herbaty bez cukru to jeden z tych domowych specyfików na wzmocnienie odporności, które warto przygotować na jesień i zimę. Sok z pigwy dodawany do herbaty nie tylko dostarczy organizmowi wielu witamin, ale też wzbogaci jej smak. Pigwa do herbaty bez cukru ? sprawdźcie przepis

  • Syrop z pigwy - przepis na pyszny dodatek i domowe remedium na przeziębienie

    Syrop z pigwy przepis. Właściwości Pigwa to owoc często spotykany w Polsce, zwłaszcza w ogródkach działkowych, sadach i ogrodach. Często zapominamy jednak o właściwości pigwy i wartościach odżywczych, które w sobie kryje. Pigwa zawiera pektyny i taniny oraz wiele witamin i składników mineralnych

  • Przetwory z pigwy - jak je przygotować? Podajemy przepisy

    Pigwowiec i pigwa - przetwory Pigwa i pigwowiec to bardzo podobne do siebie rośliny, a ich owoce można spożywać w podobny sposób. Na pewno nie powinniśmy ich jeść na surowo, ponieważ są bardzo twarde i kwaśne. W przetworach jednak są doskonałe, a ponadto zawierają dużo witaminy C. Warto je

  • Przetwory z pigwy - idealne na spadek odporności. Mamy proste przepisy

    Przepisy na przetwory z pigwy Nasi rodzice i dziadkowie doskonale znali moc pigwy: jej bogactwo witaminy C oraz doskonały aromat, który nadawała herbacie. Warto sięgnąć po te naturalne metody wzmacniania organizmu w sezonie przeziębieniowym ? przetwory z pigwy będą doskonałym rozwiązaniem! Jak je