pigwa
-
Pigwa na surowo - czy można ją jeść? Wyjaśniamy
Pigwa - niekwestionowany symbol jesieni. Chętnie sięgamy po przetwory na jej bazie szczególnie w chłodniejsze miesiące. Ma bowiem masę prozdrowotnych właściwości. A czy można jeść pigwę na surowo?
-
Konfitura z pigwy - wyraźne smaki na każdą okazję. Poznaj sprawdzony przepis
Konfitura z pigwy to smaczny dodatek zarówno do śniadania jak i obiadu. Pigwa to też skuteczne wsparcie podczas przeziębień i dobra wkładka do herbaty. Szukasz pomysłu na pigwę? Sprawdź, co można zrobić.
-
Syrop z pigwy - przepis może być banalny. A smak i właściwości zaskakują
Syrop z pigwy sprawdzi się do herbaty czy deserów. Jest nie tylko słodki, lecz także bardzo zdrowy. Cechują go bardzo bogate w wartości odżywcze i witaminy. Jak przygotować syrop z pigwy? Przepis znajdziecie poniżej.
-
Syrop z pigwy - przepis na pyszny dodatek i domowe remedium na przeziębienie
Przetwory z pigwy są bardzo smaczne, a do tego bardzo bogate w wartości odżywcze i witaminy. Syrop z pigwy można dodawać do herbaty, można pić go, rozcieńczając wodą, ale można też dodawać do deserów. Jak przygotować syrop z pigwy? Przepis...
-
Co zrobić z pigwy? Postaw na przetwory! Mamy sprawdzone przepisy
Co zrobić z pigwy? Herbata z dodatkiem soku z pigwy lub konfitura z pigwy na kanapce to miła alternatywa dla tradycyjnych smaków. Pigwa jest nieoczywista i jednocześnie bardzo wyrazista, nie można jej pomylić z niczym innym.
-
Pigwa - sprawdzony sposób na odporność [właściwości, herbata, nalewka]
Pigwa to owoc polecany szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności, z uwagi na dużą zawartość witaminy C. Choć nie nadaje się do spożycia na surowo, to przetwory z pigwy królują w niejednej kuchni. Przyjrzyjmy się bliżej temu owocowi.
-
Nalewka z pigwy. Jak zrobić smaczną i zdrową pigwówkę?
Nalewka z pigwy to jeden z najbardziej docenianych sposobów na spożytkowanie tego owocu. Nie tylko kojarzy się z ''babcinymi'' sposobami na przeziębienie, ale faktycznie posiada wielkie bogactwo witamin C i B.
-
Pigwa do herbaty bez cukru - naturalny wzmacniacz odporności [PRZEPIS]
Pigwa do herbaty to świetny domowy sposób na wzmocnienie odporności. Pigwa jest źródłem wielu witamin, a przetwory z niej można przyrządzić zarówno w wersji słodkiej, jak i bez cukru. Pigwa do herbaty bez cukru - jak ją przygotować?
-
Przetwory z pigwy - idealne na spadek odporności. Mamy proste przepisy
Przetwory z pigwy to doskonały sposób na walkę z jesienno-zimowymi przeziębieniami. Warto je spożywać, by poprawić odporność, ale również dlatego, że są bardzo smaczne! Jak zrobić przetwory z pigwy na zimę? Podpowiadamy!
-
Pigwa do herbaty - owoce, kwiaty, przetwory
Pigwa dodana do herbaty może z powodzeniem zastąpić cytrynę. Poza wspaniałym aromatem, owoc ten ma też inne zalety. Jakie właściwości ma pigwa i w jaki sposób najlepiej ją spożywać?
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
-
Najłatwiejszy sposób na parzenie liści kapusty. Zajmuje mniej niż pół godziny
-
Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
-
Góralska pierś z kurczaka to pomysł na komunijny posiłek według Ewy Wachowicz. Goście będą zachwyceni
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
- Ciasto na weekend. TOP 3 najlepszych i najprostszych przepisów
- Zupa pieczarkowa. Przepis babci na kremowe i pożywne danie. Obficie posyp ją pieprzem
- Babeczki idealne od góry do dołu. Wystarczy zastosować trik z ryżem
- Wyjazd na wakacje, dłuższa nieobecność w domu? Włóż złotówkę do zamrażarki
- Jak przechowywać ogórki gruntowe by zachowały jędrność i świeżość? Znamy odpowiedź
-
Przetwory z pigwy - jak je przygotować? Podajemy przepisy
Przetwory z pigwy są bez wątpienia dobrze znane naszym rodzicom i dziadkom. Dziś nie są aż tak popularne jak kiedyś, ale wiele osób nadal je przygotowuje. Nic dziwnego - w końcu przetwory z pigwy są bardzo smaczne, a do tego bogate w witaminy! To...