pigwa do herbaty
-
Przetwory z niej robimy na potęgę. Ale czy pigwę można jeść na surowo? Wyjaśniamy
Pigwa, obok dyni i grzybów, to jeden z symboli jesieni. Na potęgę robimy z niej przetwory: soki, dżemy, konfitury, syropy do herbaty i nalewki. Skoro ten owoc tak świetnie sprawdza się po przetworzeniu, to czy można jeść pigwę na surowo? Okazuje...
-
Pigwa do herbaty. Moja mama robi ją najlepiej, ale wybiera konkretne owoce
Pigwa do herbaty to jeden z ostatnich jesiennych przetworów, ale jednocześnie taki, bez którego zimna i późna jesień wydają się jeszcze bardziej nieprzystępne. Bo przecież oprócz soku malinowego i cytryny, najlepiej rozgrzewa właśnie pigwa. Dziś...
-
Konfitura z pigwy to nie tylko słodycz, ale też porcja witamin na talerzu
Konfitura z pigwy to idealny sposób na dodanie koloru i słodyczy naszym śniadaniom i deserom. Jesień to czas, kiedy natura obdarza nas bogactwem smaków i aromatów. Jednym z niezwykle cennych darów tego sezonu jest pigwa - owoc pełen witamin i...
-
Pigwa na zimę do herbaty - moc witamin zamknięta w słoiku. Podajemy przepis na słodki, owocowy syrop
Pigwa na zimę do herbaty będzie wspaniałym dodatkiem, który pomoże w walce z przeziębieniem. Ten superowoc to istna bomba witaminowa. Dlaczego warto go jeść i co z nim zrobić?Przedstawiamy przepis na słodki, owocowy syrop.
-
Jak zrobić sok z pigwy? Najlepiej tak, jak od sześćdziesięciu lat robi moja babcia. Sekretem są proporcje
Sok z pigwy oraz owoców pigwowca to obowiązkowa pozycja na liście jesiennych przetworów w moim domu. Nie tylko świetnie smakuje jako dodatek do herbaty, ale również wspomaga walkę z przeziębieniem, bo podnosi odporność. Sposób wykonania jest...
-
"Polska cytryna" na przeziębienie, czyli konfitura z pigwy na lepszą odporność jesienią i zimą
Konfitura z pigwy jest nie tylko smaczna, lecz także zdrowa. Do tego nietrudno ją przygotować, więc każdy powinien mieć choć kilka słoiczków tego smakołyku w swojej spiżarni czy piwnicy. Wystarczy kilka składników i trochę czasu, aby cieszyć się...
-
Syrop z pigwy - przepis może być banalny. A smak i właściwości zaskakują
Syrop z pigwy sprawdzi się do herbaty czy deserów. Jest nie tylko słodki, lecz także bardzo zdrowy. Cechują go bardzo bogate w wartości odżywcze i witaminy. Jak przygotować syrop z pigwy? Przepis znajdziecie poniżej.
-
Syrop z pigwy - przepis na pyszny dodatek i domowe remedium na przeziębienie
Przetwory z pigwy są bardzo smaczne, a do tego bardzo bogate w wartości odżywcze i witaminy. Syrop z pigwy można dodawać do herbaty, można pić go, rozcieńczając wodą, ale można też dodawać do deserów. Jak przygotować syrop z pigwy? Przepis...
-
Pigwa - sprawdzony sposób na odporność [właściwości, herbata, nalewka]
Pigwa to owoc polecany szczególnie w okresach zwiększonej zachorowalności, z uwagi na dużą zawartość witaminy C. Choć nie nadaje się do spożycia na surowo, to przetwory z pigwy królują w niejednej kuchni. Przyjrzyjmy się bliżej temu owocowi.
-
Pigwa do herbaty bez cukru - naturalny wzmacniacz odporności [PRZEPIS]
Pigwa do herbaty to świetny domowy sposób na wzmocnienie odporności. Pigwa jest źródłem wielu witamin, a przetwory z niej można przyrządzić zarówno w wersji słodkiej, jak i bez cukru. Pigwa do herbaty bez cukru - jak ją przygotować?
-
Przetwory z pigwy - idealne na spadek odporności. Mamy proste przepisy
Przetwory z pigwy to doskonały sposób na walkę z jesienno-zimowymi przeziębieniami. Warto je spożywać, by poprawić odporność, ale również dlatego, że są bardzo smaczne! Jak zrobić przetwory z pigwy na zimę? Podpowiadamy!