aronia
-
Sok z aronii wykręca twarz? Cierpkości owoców nie chowaj pod cukrem. Przed gotowaniem zrób jedno
To prawdziwy polski superowoc, który z roku na rok bije rekordy popularności. Coraz częściej sięgamy po aronię przy okazji produkcji domowych przetworów, gdyż doceniamy jej smakowe i zdrowotne właściwości. Jak zrobić sok z aronii, żeby nie był...
-
Ludzie kochają jej przepisy. Ten na sok z aronii jest hitem
Aronia to polski superowoc i jeśli do tej pory jej nie spożywałeś/łaś, to pora to zmienić. Jest nie tylko smaczna, lecz także ma wiele cennych właściwości. Mówi się, że to "najsmaczniejsze lekarstwo na świecie". Jest wsparciem przy leczeniu...
-
Pij ten sok z polskiego superowocu. Pomoże ujarzmić cholesterol i zadbać o serce
Aronia nazywana jest polskim superowocem. Jedzenie jej oraz przetworów z niej zrobionych ma bardzo dobry wpływ na organizm. Jest bowiem uważana za roślinę leczniczą. Warto po nią sięgać, gdy zmagamy się z nadciśnieniem, cukrzycą i problemami ze...
-
To polski superowoc. Mówi się, że jest najzdrowszy na świecie. Jedz przy cukrzycy i nadciśnieniu
Choć o aronii raczej każdy słyszał, to rzadko mówi się o niej w kontekście wykorzystania w kuchni. Zwykle, gdy robimy przetwory lub ciasta, sięgamy po takie owoce jak śliwki, jabłka, wiśnie i maliny. Tymczasem aronia nazywana jest superowocem, a...
-
Nalewka z aronii to moc prozdrowotnych właściwości. Szybki i prosty przepis na wartościowy napój
Aronia to owoc o wielu właściwościach prozdrowotnych, który może być stosowany w profilaktyce różnych chorób. Owoce aronii są źródłem antyoksydantów, a także flawonoidów oraz ważnych dla zdrowia witamin i mikroelementów. Dobrym pomysłem na...
-
Idzie zima, więc miej to w spiżarni. Nie musisz martwić się o cierpki smak. Mamy na niego sposób
Lato i początek jesieni to okres, kiedy to postanawiamy wykonać wiele przetworów, które będą cieszyć nas zimą swoim smakiem. W kolekcji posiadamy ogórki, cukinię, buraki, a także słodkie konfitury i soki. By dopełnić zapasy proponujemy również...
-
To ostatnia chwila, by przygotować to smarowidło. Potrzebujesz zaledwie dwóch składników
Pod koniec lata i jesienią chętnie przygotowujemy przetwory na chłodniejsze dni. Zamykamy w słoikach przepyszne owoce i warzywa, i wracamy do nich zimą. Wśród ogórków i cukinii warto również znaleźć miejsce dla mniej oczywistych przetworów....
-
Ten cierpki owoc nadaje się idealnie do domowych wypieków. Pędź do ogródka, a potem upiecz ciasto z aronią
Aronia, choć cierpka i kwaśna, to doskonale nadaje się do wypieków i przetworów. Jej specyficzny smak doskonale komponuje się ze słodyczą ciasta i kruszonki. Przygotuj jesienne ciasto z aronią i przekonaj się sama. Deser zniknie z blachy szybciej...
-
Nalewka z aronii - przepis babci. Domowa aroniówka to nie tylko świetny trunek, ale i lekarstwo
Przepis babci na nalewkę z aronii jest naprawdę prosty. Warto ją przygotować nie tylko ze względu na to, że jest świetnym trunkiem, ale też dlatego, że doskonale radzi sobie z przeziębieniami.
-
Dżem z aronii według receptury siostry Anastazji. Dzięki tym 2 składnikom straci całą goryczkę
Dżem z aronii wcale nie musi mieć gorzkiego posmaku. Siostra Anastazja zwykła dodawać do niego dwa składniki, dzięki którym smarowidło było słodkie i obłędnie wyśmienite. Warto się na niego skusić, póki sezon na owoce jeszcze się nie skończył. Dże...
- Pyszna surówka z kiszonych ogórków. Mąż dodał dwa smaczne składniki
- W sklepach były drogie, teraz mam tanio i prosto. Gotowe w 10 minut
- Najlepsze ciasto na pączki - tu liczą się przede wszystkim proporcje
- Ten przepis odmieni twoje śniadania. Jajka w tej wersji są boskie
- Na czym smażyć jajecznicę? Zapomnij o maśle. Są lepsze alternatywy
- Mało kto o nim słyszał, a szkoda. Wspomaga trawienie i serce
- Quiz PRL. Co się jadło i piło w PRL-u? Trzeba było mieć mocny żołądek!
- Quiz PRL. Co się jadło i piło w PRL-u? Trzeba było mieć mocny żołądek!
- Tak pyszna, że o mamo! Lepszego obiadu w styczniu nie zjesz
- Szybkie ciasto czekoladowe z kubeczka. Słodziutkie jak marzenie
-
Dżem z aronii bez sztucznych dodatków. Dodaj ten owoc, a nie będą potrzebne żadne zagęszczacze
Dżem z aronii przygotowuje się w banalnie prosty sposób. Nie jest potrzebna cała lista składników, a na dodatek można zrobić go bez użycia zagęszczaczy. Oto przepis z przepiśnika mojej babci, z którego każdego roku korzysta cała rodzina.
-
Sok z aronii to nie tylko zastrzyk zdrowia, ale i smaku. Z tą metodą obejdzie się bez goryczy owoców
Sok z aronii to zastrzyk sporej porcji witamin, ale i medykament na wiele dolegliwości. Możesz przygotować go samodzielnie w domu, wówczas warto jednak pamiętać o złotej zasadzie, która gwarantuje, że sok nie wyjdzie gorzki i cierpki. Sekretem...
-
Sok z tych sezonowych owoców sprawdzi się zimą. Można go przyrządzić jedynie z trzech składników
Jak zrobić sok z aronii? Przedstawiamy przepis, z którym można przyrządzić ten domowy medykament. Ze względu na liczne właściwości zdrowotne warto mieć go w kuchennej szafce. Do jego przygotowania wystarczą trzy składniki.
-
Dżem z aronii i jabłek - samo dobro z natury. Przepis na przysmak, którego trzeba spróbować!
Dżem z aronii to przysmak z niepozornych, cierpkich jagód, które skrywają w sobie potężną dawkę korzyści dla zdrowia. Jego niepowtarzalny smak i bogactwo składników odżywczych sprawiają, że dżem z aronii to prawdziwa uczta dla podniebienia i ciała...
-
Nalewka z aronii to przepis na domowy medykament. Z recepturą dziadka wyjdzie po mistrzowsku
Nalewka z aronii, czyli aroniówka, to domowej roboty medykament, który pomoże w wielu dolegliwościach. Przede wszystkim jednak chodzi o doskonały smak - nie da się ukryć, ze receptura dziadka w tym wypadku błędzie bezkonkurencyjny. Po mistrzowsku...
-
Sok z aronii bez cierpkiego posmaku jest możliwy. Wystarczy, że wcześniej zrobisz jedną rzecz
Aronia to owoc, który przejawia silne właściwości zdrowotne. Choć jej cierpki, lekko kwaśny smak nie każdemu przypada do gustu, to z odpowiednią recepturą można z niej przygotować zdrowy i pyszny sok. Świetnie sprawdzi się na zimę oraz jako smaczn...
-
Jak zrobić sok z aronii? Tradycyjny przepis babci Zosi na walkę z przeziębieniem
Kiedy za oknem towarzyszy nam jesienna aura to łatwo złapać pierwsze przeziębienie. Dzieci, które poszły do szkół i przedszkoli, także często wracają do domu z infekcją. Aby w naturalny sposób radzić sobie z tego typu problemami, warto wiedzieć, j...
-
Jak zrobić sok z aronii? Przepis na samo zdrowie w szklanej butelce. Znały go już nasze prababcie
Jak zrobić sok z aronii i zamknąć zdrowie w butelce? Każdy może go przygotować, gdyż przepis jest banalnie prosty. Wystarczy tylko, że umieścimy produkty w garnku i wszystko zagotujemy.
-
Jak zrobić dżem z aronii? Dzięki niemu poprawisz stan włosów i skóry. Potrzebujesz tylko dwóch składników
Jak zrobić dżem z aronii? Przetwór jest banalnie prosty i przygotujecie go z tylko dwóch składników. Najważniejszym są owoce, które dopełnicie słodkim smakiem cukru lub erytrytolu.
-
Przepis na sok z aronii. Warto dodać do niego kwaśny dodatek, a będzie prawdziwą witaminową bombą
Charakterystyczny kwaśno-cierpki smak i niezwykłe właściwości. Aronia to owoc, który możecie wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Dżem, nalewka, a może napój? My dzisiaj stawiamy na tę ostatnią propozycję. Poznajcie przepis na sok z aronii.
-
Nalewka z aronii - przepis babci na domową aroniówkę. Potrzebujesz tylko czterech składników
Aroniówka to trunek dobrze znany naszym babciom - domowe lekarstwo, aromatyczny dodatek i wykwintny trunek. Nalewka z aronii - przepis jest bardzo prosty, jednak warto zastosować sprawdzone metody, dzięki czemu domowy produkt wyjdzie idealnie....
-
Kiedy dojrzewa aronia? Zbiór aronii pod znakiem zapytania
Aronia to mało popularny i mało doceniany owoc, z którego możemy przyrządzić nie tylko wyśmienite nalewki, ale także powidła. Jednak dla niektórych największą zagadką jest, to kiedy zrywać jagody, aby były jak najsłodsze. Odpowiadamy i wyjaśniamy,...
-
Nie bez powodu docenili ją rodzice i dziadkowe. Aronia to polski superfood: m.in. podnosi odporność
Sok z aronii to dla wielu nieprzyjemne wspomnienie z dzieciństwa. Owoc ten ma specyficzny smak i jest dość kwaśny. Jednak rodzice i dziadkowie chętnie przygotowywali z niej dżemy, soki czy domowe nalewki. Do wielu smaków, fakt, trzeba "dorosnąć",...