Ta strona zawiera treści przeznaczone wyłącznie
dla osób dorosłych
Domowa spiżarnia to przede wszystkim kiszonki, dżemy, wyśmienite soki, sałatki i sosy z dorodnych pomidorów i innych sezonowych warzyw. W okazałej kolekcji nie może jednak zabraknąć nieco bardziej wyrafinowanych smaków, a idealnym przykładem na takowy będzie przepis na nalewkę z aronii, którą przygotujemy z letnich owoców.
Tradycyjna receptura dziadka na nalewkę z aronii, gwarantuje pyszny efekt, który nie tylko smakuje, ale i leczy. To przepis przekazywany z pokolenia na pokolenie, który nigdy nie zawodzi i zawsze się wyśmienicie udaje. Kluczem do sukcesu jest jednak przestrzeganie wszystkich rad i dopięcie najmniejszych szczegółów na tip-top. Wówczas otrzymamy prawdziwy superfood, którego właściwości opisujemy poniżej.
Domowej roboty nalewka z aronii to doskonale znany w medycynie ludowej i babcinym przepiśniku medykament. Pomoże on złagodzić wiele dolegliwości, a szczególnie tych żołądkowych czy związanych z układem pokarmowym. Aroniówka to doskonałe źródło witaminy P, czyli bio flawonoidów, dzięki którym te aromatyczne i pełne smaku owoce zyskują tak wyrazisty kolor. Warto też dodać, że w aronii znajdziemy witaminę C, B2 i E, kwas foliowy, miedź, jod, bor, żelazo, wapń oraz mangan. A sam trunek pomoże też przy podwyższonym cholesterolu, problemach ze wzrokiem i okolicami oczu, czy problemach krążenia.
Składniki:
Sposób przygotowania: