spiżarnia
-
Marynowane grzybki na trzy sposoby. Każdy z nich smakuje obłędnie. Będzie na słodko, wytrawnie i kwaśno!
Domowe przetwory to prawdziwy rarytas i powód do dumy. Aromatyczne słoiki wypełniają spiżarnię sezonowymi dobrami. Wśród nich nie może zabraknąć marynowanych grzybków na trzy sposoby: w occie, z miodem i w sosie pomidorowym. To must have wśród...
-
Kryzysowa spiżarnia i domowe zapasy - te produkty można przechowywać nawet dwa lata
Ceny żywności szaleją, to jeden z wielu powodów, dla którego warto wyposażyć się w zapasy i zorganizować kryzysową spiżarnię. Większe zakupy nie tylko gwarantują na przestrzeni czasu mniejsze wydatki, ale i zapewnią, że w domu nigdy nie zabraknie...
-
Buraki z papryką na zimę od najlepszej kucharki świata. Przepis wygrzebałam z kredensu babci
Domowe przetwory to duma każdego kucharza. Wśród kiszonek, dżemów, sosów czy nalewek nie może zabraknąć smacznych produktów z sezonowych warzyw. Buraki z papryką to prawdziwy hit na zimę. Rarytas świetnie smakuje podany do obiadu lub jako zdrowa...
-
Sok z aronii - przepis siostry Anastazji. Domowy medykament i słodki dodatek to must have w spiżarni
Sok z aronii - przepis siostry Anastazji to obowiązkowy element każdej spiżarni. Pełen witamin, słodki dodatek to domowy medykament na przeziębienie. Nie tylko wzmacnia odporność, ale w dużym stopniu przyspiesza powrót do zdrowia. Słodko-kwaśny sm...
-
Jak zrobić sok z malin? Słodkie przetwory z sezonowych owoców to must have na zimę
Jak zrobić sok z malin? Babcine przepisy na domowe przetwory nie mają konkurencji. Wśród sezonowych produktów nie może zabraknąć słodkich i owocowych akcentów. Jak zatem zrobić sok z malin? Ten smak lata zamknięty w słoiku to prawdziwy must have...
-
Sałatka węgierska do słoików. Domowe przetwory z sezonowych warzyw i aromatycznej zalewy
Sałatka węgierska to smak lata zamknięty w słoiku. Sezonowe warzywa w połączeniu z aromatyczną zalewą tworzą wyjątkowo pyszny efekt. Ta aromatyczna mieszanka to element obowiązkowy każdej spiżarni. Smakuje wyborne podania niemal z każdym daniem...
-
Mącznik młynarek w domu. Pięć sprawdzonych sposobów na zwalczenie uporczywego szkodnika
Zapasy w spiżarni oraz produkty kuchenne często narażone są na ingerencję owadów i insektów. Mole spożywcze nie są jedynym utrapieniem - mącznik młynarek to chrząszcz, który może spowodować duże szkody.
-
Dżem z agrestu - przepis na smak lata zamknięty w słoiku. Wyjątkowy rarytas w domowej spiżarni
Dżem agrestowy - przepis na przysmak, który idealnie podkreśli smak naleśników. Jego wyjątkowy, lekko kwaskowaty smak będzie idealnie pasował także do pieczywa, domowych wypieków, czy gofrów.
-
Jak pasteryzować przetwory? Technika konserwacji jest szybka i łatwa, jeśli przestrzegasz tych zasad
Lato i wakacje to czas sezonowych produktów, które chętnie przerabiamy na dżemy i soki. Jak pasteryzować przetwory, by zachowały smak i aromat przez długi czas? Pomocne mogą okazać się te metody i wskazówki.
-
Jak przechowywać kaszę, ryż i makaron? Dzięki tym wskazówkom na długo zachowają odpowiednią świeżość
Produkty sypkie znajdziemy w każdej domowej spiżarce i kuchni. Aby zachowały swoją świeżość na długi czas, należy zadbać o ich odpowiednie przechowywanie. Podpowiadamy, co zrobić, by były świeże i dobrze zorganizowane, a dodatkowo, by nie zalęgły...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Ciasto bez pieczenia, czyli szarlotka z patelni. Przepis na szybki deser
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Teściowa robi je najlepiej. Tą metodą chrust będzie pulchny i chrupiący
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
- Strajk kurierów Pyszne.pl. Mogą być problemy z dostawami jedzenia
- Pizza w kształcie serca. Danie idealne nie tylko na Walentynki
- Czy da się ugotować jajko na twardo bez wody? Oczywiście, że tak, ale uważaj na czas
- Obiad z dwóch dań - ciekawe pomysły na szybkie obiady z dwóch potraw. Idealne dla zabieganych
- Omlet biszkoptowy - przepis na wyszukane śniadanie na słodko z kilku składników
-
Jak zrobić przetwory domowe, które smakują jak u babci? To dobry moment na uzupełnienie spiżarni
Przetwory to skarb każdej domowej spiżarni - dżemy, powidła i konfitury to idealne dodatki do pieczywa, deserów i ciast. Z kolei przetwory warzywne takie jak ogórki kiszone, grzybki w occie czy domowe sosy pomidorowe idealnie sprawdzają się jako...
-
Jak wyposażyć domową spiżarnię? Jakie produkty powinny się tam znaleźć? Wyjaśniamy
Jak urządzić spiżarnię? Jakie produkty w niej przechowywać? Mamy garść wskazówek dla wszystkich, którzy chcą wygospodarować miejsce, jakim jest spiżarnia, w swoim domu lub mieszkaniu.