Jajka faszerowane łososiem to przystawka, którą możemy zaliczyć do grupy dań wytrawnych. Nietuzinkowy smak sprawia, że przepis jest wprost stworzony na świąteczne śniadania wielkanocne. Zajrzyj koniecznie do przepisów na faszerowane jajka.
3
istock / Wirestock
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Przepis na jajka faszerowane łososiem z serkiem szczypiorkowym
Zobacz wideo Jajka faszerowane - najlepszy przepis na Wielkanoc i nie tylko
Przepis na jajka faszerowane z łososiem z dodatkiem chrzanu
Przepis na jajka faszerowane z łososiem z odrobiną chrzanu to receptura charakteryzująca się dużą wyrazistością. To przystawka zwłaszcza dla tych, którzy cenią konkretne smaki. Sposób przygotowania nadziewanych jajek znajduje się tutaj:
Składniki, które są potrzebne do wykonania to:
6 jajek
4 plastry wędzonego łososia
sól, pieprz
majonez
natka pietruszki, koperek
chrzan w słoiczku
Jajka faszerowane musem z łososiaFot. Shutterstock
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo. Przestudź. Obierz i przekrój na połówki.
Żółtka wyciągnij.
Pokrusz je bądź zetrzyj na tarce.
Posiekaj zioła.
Łososia pokrój na drobną kostkę.
Połącz wszystkie składniki. Dodaj chrzan w takiej ilości, jaką uznasz za stosowną.