Jajka faszerowane na Wielkanoc to obowiązkowa pozycja na każdym świątecznym stole. Jajka nadziewane warzywami, ziołami, szynką czy tuńczykiem! Pychota! Sprawdź, z czego można wykonać farsz, aby jajka były znakomite. Przygotowanie jajek jest banalnie proste.
3
istock / Michael Watz
Otwórz galerięNa Gazeta.pl
REKLAMA
REKLAMA
Przepisy na jajka faszerowane na Wielkanoc - wersja z awokado
Przepisy na jajka faszerowane na Wielkanoc są różnorodne. Nadzienie do jajek możemy wykonać z wielu produktów. Nie ma tu żadnych ograniczeń. Jaja są bardzo uniwersalną bazą, która daje nam mnóstwo możliwości. Jajka można łączyć z różnymi smakami. Warzywa, ryby, zioła - to tylko kilka przykładów. Wybierzcie nadzienie, które przypadnie Wam do gustu. Poniżej pierwszy wariant z awokado.
REKLAMA
Składniki:
6 jajek
awokado
odrobina soku z cytryny
mały ząbek czosnku
majonez
sól, pieprz
szczypior
kolendra
Jajka faszerowane awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy z żółtkami i majonezem.Fot. Shutterstock
Wykonanie:
Ugotuj jajka na twardo. Później odłóż je do wystudzenia.
Obierz ze skorupki i przekrój na pół. Wyciągnij żółtka.
Posiekaj je.
Czosnek przeciśnij przez praskę.
Awokado umyj, osusz, obierz ze skórki i pokrój na drobno.
Szczypior umyj, posiekaj.
Wszystkie składniki połącz ze sobą. Dopraw do smaku. Dodaj majonez. Wymieszaj.
Tak przygotowany farsz włóż do białek jajka.
Udekoruj kolendrą i majonezem.
Zobacz wideo Jajka faszerowane guacamole - najlepszy przepis
Jajka faszerowane na święta wielkanocne - przepis z pieczarkami