jajka na miękko
-
Jajka po benedyktyńsku to pyszny i klasyczny posiłek. W sam raz przed większym wysiłkiem
Tradycyjne danie z jajek w koszulkach i sosu holenderskiego to właśnie jajka po benedyktyńsku. Są proste do zrobienia i przepyszne, choć kaloryczne. Idealne na pierwszy posiłek dnia, szczególnie dla sportowców. Sprawdźcie sami.
-
Nikt nie robi takich jajek jak ja. Wychodzą pyszne i nie trzeba obierać
Gdyby w pewnej chwili z powierzchni ziemi zniknęły jajka, wielu z nas załamałoby się z rozpaczy. Jajka jemy praktycznie cały czas - na śniadanie, na przekąskę, w ciastach i prawda jest taka, że z jajek można zrobić mnóstwo pysznych rzeczy....
-
Które jajka lepiej jeść: na twardo czy na miękko? Jedne mają przewagę
Jajka to nieodłączny element diety wielu z nas. Zjadamy je przede wszystkim na śniadanie lub kolację, choć są też składnikami ciast i dań obiadowych. Nie zawsze jednak korzyści zdrowotne, które płyną z ich spożywania, są takie same. Najlepiej, jeś...
-
Ile gotować jajka? Banalna instrukcja da idealny efekt - czasami kilka sekund różnicy wpływa na smak
Jajka to jeden z bazowych produktów śniadaniowych, ale i produkt często wykorzystywany do wielu potraw i wypieków. Niestety często zły sposób i czas gotowania sprawiają, że nie wychodzą takie, jak byśmy chcieli. Ile zatem gotować jajka? Wszystko...
-
Ile gotować jajka na miękko, a ile na twardo? To zależy przede wszystkim od ich wielkości
Ile gotować jajka na miękko, a ile na twardo? To z pozoru proste zadanie wymaga odpowiedniego podejścia i wyczucia czasu. Po ilu minutach powinniśmy wyjąć je z garnka? Zależy to przede wszystkim od wielkości jajek.
-
Ile gotować jajka na miękko? Dzięki naszym wskazówkom wyjdą idealne, a trik z sodą ułatwi obieranie
Jajka na miękko to genialny pomysł na wartościowe śniadanie. Wszystko dzięki bogactwu witamin i składników mineralnych, takich jak magnez, żelazo czy wapń. Aby miało idealną konsystencję, warto ściśle trzymać się reguł i uważać, by nie przesadzić ...
-
Jajka po wiedeńsku - przepis, który pokochają nawet dzieci. Tylko trzy kroki dzielą cię od perfekcji
Jajka po wiedeńsku, przepis mistrzów kulinarnych, to tak naprawdę wariacja na temat jajek na miękko, tyle że ugotowanych... bez skorupki. Jajka z idealnie płynnym żółtkiem wyjdą Ci za każdym razem, jeśli zastosujesz ten sekretny przepis.
-
Jajka na miękko - czas gotowania. Ile minut potrzeba, żeby żółtko było idealnie płynne, a białko ścięte?
Jajka na miękko a czas gotowania - czy to ważne? Tak! Wielu z nas zapewne niejednokrotnie zastanawiało się, ile musi upłynąć minut, żeby ugotować idealne jajka na miękko. To w zasadzie sztuka sama w sobie, ponieważ wystarczy chwila niedopatrzenia,...