Jajka w sosie chrzanowym świetnie smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło. W moim domu najczęściej podaję je, gdy są jeszcze gorące, z gotowanymi ziemniakami oraz ulubioną surówką. Przygotowanie takiego obiadu jest banalnie proste. Oto przepis.
Jajka w sosie chrzanowym nie muszą pojawiać się na twoim stole wyłącznie w Wielkanoc. Każda okazja jest dobra, by zaserwować je swojej rodzinie i gościom. Co więcej, przepis jest niezwykle prosty, więc będzie to doskonała propozycja, kiedy nie masz czasu i chęci na gotowanie.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wiele osób zastanawia się, jakie jajka wybierać, by były najlepsze. Oczywiście warto celować w te od "szczęśliwej kurki", czyli ekologiczne lub te z wolnego wybiegu - nawet jeśli mamy trochę przepłacić. Oznacza się je cyframi 0 oraz 1. Te produkty to najlepszy wybór do jedzenia. Jajka oznaczone cyfrą 2 pochodzą od kur z chowu ściółkowego. Te sprawdzą się jako dodatek do ciast. Nie warto jednak sięgać po "trójki", czyli te od kur z chowu klatkowego. Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.