chili
-
Dodaj do zalewy ten składnik. Marynowane grzyby nabiorą smaku
Sezon na grzyby powoli się rozpoczyna i można już myśleć o tym jak wykorzystać zbiory. Marynowanie to najpopularniejsza forma przetrzymywania ich na wiele miesięcy. Dla smakoszy grzybów mamy coś wyjątkowego, coś, co nada im ciekawszego aromatu.
-
Ogórki krokodylki - przepis, który rozpali niejedno podniebienie! Sprawdź, jak wykonać ogniste ogórki
Ogórki krokodylki charakteryzują się bardzo wyrazistym, pikantnym smakiem. Jeżeli lubicie konkretne przetwory, to z całą pewnością musicie spróbować poniższego przepisu. Ostro i smacznie, czyli jak przystało na tradycyjne "krokodylki".
-
Sos sriracha - przepis na idealny dodatek do sylwestrowych dań. Wzbogaci smak każdej potrawy
Sriracha to intensywny, pikantny sos, który świetnie wzbogaci smak sylwestrowych dań. Jego przygotowanie jest bardzo proste i z łatwością zrobisz go samodzielnie. Sos sriracha świetnie sprawdzi się jako dodatek do imprezowych przekąsek, wystarczy...
-
Pstrąg po baskijsku - przepis Magdy Gessler. Ta marynata to mistrzostwo smaku
Pstrąg to ryba, która smakuje świetnie w każdej postaci, niezależnie od sposobu przygotowania. Pstrąg po baskijsku to jednak coś więcej niż kolejna potrawa z ryby. Przepis na pstrąga po baskijsku jest naprawdę banalny, a marynata Magdy Gessler...
-
Naszła cię ochota na chińskie jedzenie? Krewetki z czosnkiem i chili przygotujesz w mgnieniu oka
Chińskie jedzenie jest przez wielu z nas ulubioną alternatywą dla tradycyjnych polskich dań. Dziś przychodzimy do was z przepisem na błyskawiczny obiad w formie krewetek z chili i czosnkiem. Czego będziecie potrzebować?
-
Ogórki z chili - przepisy na niebanalne, letnie przetwory. Uwaga: nie każda odmiana będzie dobra do wszystkiego
Ogórki z chili to świetna przekąska, sprawdzi się jako dodatek do grilla, kanapek czy zamiast sałatki. Letnia pora to doskonały czas na przygotowywanie tego rodzaju przetworów, dzięki którym zamkniemy smak lata na długie miesiące. Z nami poznasz...
-
Producent Sriracha ostrzega: Eksplodujące butelki z ostrym sosem trafiły do sklepów
Często zdarza się, że producenci wycofują partie swoich towarów lub ostrzegają przed nimi klientów. Przeważnie chodzi o obecność niedozwolonych związków chemicznych lub przedmiotów. W przypadku Sriracha sprawa dotyczy... wybuchających butelek.
-
Papryka pepperoni - ostrość, właściwości. Jak zrobić marynowane pepperoni?
Papryka pepperoni to jedna z wielu odmian papryki. Znają ją na pewno wszyscy wielbiciele pizzy - jest bardzo częstym dodatkiem do niej. Można ją jeść surową lub marynowaną. Papryka pepperoni - czy jest ostra? Jakie ma wartości odżywcze?