Ogórki krokodylki na zimę to przysmak wielu osób. Nasuwa się jednak pytanie, skąd ta egzotyczna nazwa? Nie mamy na to jednoznacznej odpowiedzi. Jedni przypisują ją bardzo wyrazistemu smakowi, inni z kolei twierdzą, że to za sprawą charakterystycznej ogórkowej skórki, która przypomina krokodyli ogon. Tak czy inaczej - musicie ich spróbować! W dalszej części artykułu znajdziecie przepis.
Ogórki krokodylki do słoików można serwować w bardzo wielu wydaniach. Będą znakomitym dodatkiem zarówno do dań głównych, jak i zwykłych kanapek. Idealne do mięsa, ryb lub po prostu innych warzyw. Możemy spożywać je także samodzielnie. Pamiętajcie jednak, że są bardzo ostre!
Przepis na ogórki krokodylki nie należy do trudnych, ale wymaga on od nas nieco więcej czasu. Przejdźmy do sposobu przyrządzenia:
Składniki, których potrzebujemy to:
Wykonanie:
Ogórki krokodylki to przysmak, którego smak pozostanie z Wami na długo. Mamy nadzieję, że przepis sprawdzi się, a same ogórki ubogacą Wasze dania i pozytywnie zaskoczą Waszych bliskich. Życzymy udanych przetworów.
Zobacz też: Wyrzucasz obierki z ogórków? To błąd. Zrobisz z nich miksturę niezbędną w kuchni i kosmetyczce