pasztecik
-
Przepis na te paszteciki pochodzi z 1854 roku. Pomimo upływu lat sprawdza się bezbłędnie
Paszteciki to przysmak, który niezależnie od okazji, sprawdza się wyśmienicie. Można się nimi zajadać z różnymi dodatkami. Sekretem ich smaku jest prostota, a przepis z 1854 roku pokazuje, jak robiło się je kiedyś.
-
Rozmrażasz wigilijne paszteciki na Nowy Rok? Nie popełniaj tego błędu bo zniszczysz cały ich smak
Wigilijne paszteciki u wielu z pewnością zostały zamrożone na czarną godzinę. Można je odmrozić po sylwestrowych zabawach, aby mieć szybką przekąskę. Ten jeden błąd może sprawić, że ich smak diametralnie się zmieni.
-
Paszteciki wigilijne. Przepis na pyszną świateczką przekąskę
Jedną z niezastąpionych potraw na wigilijnym stole są przepyszne, kruche paszteciki. Można je przygotować zarówno w mięsnej wersji, jak i z dodatkiem kiszonej kapusty. W obu wersjach znakomicie komponują się z czerwonym barszczem, dzięki czemu nie...
-
Zero bułki tartej i smażenia. Bez tego krokiety dalej są soczyste i chrupiące. Zapomnij o panierce
Klasyczne krokiety obtoczone są bułką tartą i podsmażone na tłuszczu na złoty kolor. Jednak taki sposób ich przyrządzania to już przeżytek. Teraz robi się je inaczej, ale dalej są smaczne, a przede wszystkim chrupiące.
-
30 minut i dodatek do barszczu gotowy. To nie byle co, bo Ewa Wachowicz dodaje do niego słodki akcent
Świąteczne paszteciki świetnie pasują do barszczu, który zawsze musi się pojawić na stole. Ewa Wachowicz pokazała, że można je zrobić inaczej, a dalej będą przepyszne. Owoce z kapustą to niecodzienne połączenie smaków, które, jak się okazuej,...
-
Paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz z mięsa i pieczarek idealnie podkreśli smak babcinego barszczu
Paszteciki z ciasta francuskiego to specjał, który idealnie pasuje do świątecznego barszczu. Wystarczy połączyć gotowy produkt z aromatycznym farszem z mięsa i pieczarek. Efekt? Ekspresowa przekąska, która idealnie prawdzi się na Święta Bożego...
-
Kapuśniaczki to specjał Ani Starmach. Tylko w tym cieście będą prawdziwą rewelacją
Ciasto, kapusta i cały wachlarz grzybów. Paszteciki doskonale smakują nie tylko w święta. Ania Starmach pokazała, jak przygotowuje ten specjał. Jest wyśmienity z czerwonym barszczem i jako przystawka. Z wykorzystaniem tego ciasta będziesz robić je...
-
Drożdżowe paszteciki z mięsem. Smaczną przekąskę przygotujesz z duchem zero. Użyj mięsa z rosołu
Jeśli zastanawiasz się, jak wykorzystać mięso z rosołu, przepis na paszteciki sprawdzi się idealnie. Drożdżowe ciasto połączone z wilgotnym i aromatycznym farszem sprawdzi się jako ciepła przekąska lub dodatek do barszczu. Przepis babci jest...
-
Paszteciki wigilijne - do barszczu i jako przekąska. Złocisty wierzch i smakowite wnętrze
Paszteciki wigilijne, czyli paszteciki z kapustą i grzybami podaje się podczas uroczystej wieczerzy jako dodatek do czerwonego barszczu. Można je serwować także z innym nadzieniem na co dzień. W wielu wersjach są naprawdę smaczne! Jak zrobić...
-
Obok pasztecika szczecińskiego nie można przejść obojętnie. 20 października obchodzi 50. urodziny
Pasztecik szczeciński to duma regionalna. Historia jego powstania sięga pięciu dekad wstecz. 20 października przypadają równo 50. urodziny tego lokalnego rarytasu. Czym jest pasztecik szczeciński i skąd jego sława?
-
Jak przygotować dobrą zalewę do kiszenia ogórków? Pamiętaj o temperaturze
-
Oprysk na mszyce zrobisz za mniej niż dwa złote. Wymieszaj ten składnik z wodą
-
Sygnały, po których poznasz, że cierpisz na Zespół Jelita Drażliwego (IBS)MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Można pomylić je z gołąbkami, ale to coś innego. Jest równie pyszne
-
Dżem truskawkowy z tym jest najpyszniejszy. Uważaj, bo sezon się kończy
- Wypróbuj tego nawozu, a truskawki obrodzą niczym grzyby po deszczu
- Ciocia Basia dodaje łyżkę tego składnika do mielonych. Smakują każdemu
- Sałatka z ziemniaków do grilla. Wystarczy połączyć warzywa z kremowym sosem
- Sernik na zimno z galaretką. Ciasto z truskawkami bez pieczenia
- Mizerię Strzelczyka zrobisz w 3 minuty. To, co dodaje zaskakuje każdego
-
Domowe paszteciki z mięsem z rosołu w kruchym cieście - smakowity kulinarny recykling [PRZEPIS]
Paszteciki z mięsem z rosołu to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru mięsa, które zostało po przyrządzeniu bulionu. Kruche ciasto i apetyczny mięsny farsz doskonale smakują z dodatkiem czerwonego barszczu.