pasztecik
-
Paszteciki wigilijne - do barszczu i jako przekąska. Złocisty wierzch i smakowite wnętrze
Paszteciki wigilijne, czyli paszteciki z kapustą i grzybami podaje się podczas uroczystej wieczerzy jako dodatek do czerwonego barszczu. Można je serwować także z innym nadzieniem na co dzień. W wielu wersjach są naprawdę smaczne! Jak zrobić...
-
Obok pasztecika szczecińskiego nie można przejść obojętnie. 20 października obchodzi 50. urodziny
Pasztecik szczeciński to duma regionalna. Historia jego powstania sięga pięciu dekad wstecz. 20 października przypadają równo 50. urodziny tego lokalnego rarytasu. Czym jest pasztecik szczeciński i skąd jego sława?
-
Domowe paszteciki z mięsem z rosołu w kruchym cieście - smakowity kulinarny recykling [PRZEPIS]
Paszteciki z mięsem z rosołu to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru mięsa, które zostało po przyrządzeniu bulionu. Kruche ciasto i apetyczny mięsny farsz doskonale smakują z dodatkiem czerwonego barszczu.