pasztecik
-
Odpuść sobie wigilijne uszka. Fujarki pastusze są milion razy lepsze. Powinny dostać kulinarną nagrodę
Co jest charakterystyczne dla Podkarpacia? Nazwy, które zaskakują, i smaki, które na długo zostają w pamięci. Fujarki pastusze brzmią dziwacznie, ale to nie żart, tylko prawdziwy przysmak. Te paszteciki z pieczarkami i bobem, owinięte w delikatne...
-
Przepis na paszteciki z obłędnym farszem, który ma 100 lat. "Nauczyła mnie tego babcia"
Uwielbiam przekąski, które smakują dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Często pakuję je w pojemnik i zabieram ze sobą do pracy. W poszukiwaniu nowych propozycji trafiłam na 100-letni przepis na paszteciki. Zrobiłam i jestem zachwycona.
-
Zamiast mozolnie zawijać krokiety, postaw na chrupiący zamiennik. Wystarczy hojnie nadziać ciasto
Zapomnij o długich przygotowaniach na święta. Droga na skróty wcale nie musi wiązać się z podaniem gotowców czy nudnych potraw, a wręcz przeciwnie. Właśnie dlatego, zamiast mozolnie zawijać krokiety, postaw na chrupiący zamiennik z ciasta...
-
Gwarantujemy, że święta będą smaczniejsze z tym specjałem. Idealne do zup, a szczególnie barszczu
Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami. Wiele osób zastanawia się, co postawić na świątecznym stole, by cała rodzina była zadowolona. My mamy pomysł, który z pewnością zasmakuje wszystkim. Nadzienie idealnie komponuje się z kruchym...
-
Przepis na puszyste paszteciki z pieczarkami. Smakują wyśmienicie podane z popularną zupą
Paszteciki z pieczarkami to świetny dodatek do świątecznego barszczu. Można je również zaserwować jako smaczną przekąskę. Kruchy wierzch i mięciutki środek sprawiają, że potrawa błyskawicznie znika z talerzy. Aby wyszły smakowicie, koniecznie...
-
Wczoraj podałam je do zupy i przepadłam po pierwszym kęsie. Tak dobre, że będę robić je częściej
Można powiedzieć, że ta przekąska wyróżnia się na tle innych nie tylko swoim smakiem, lecz także wyglądem. Można ją podawać zarówno z domowymi sosami, jak i jako dodatek do zup i mięs. Zamknięty w cieście francuskim farsz jest tak pyszny, że przep...
-
Przepis na te paszteciki pochodzi z 1854 roku. Pomimo upływu lat sprawdza się bezbłędnie
Paszteciki to przysmak, który niezależnie od okazji, sprawdza się wyśmienicie. Można się nimi zajadać z różnymi dodatkami. Sekretem ich smaku jest prostota, a przepis z 1854 roku pokazuje, jak robiło się je kiedyś.
-
Rozmrażasz wigilijne paszteciki na Nowy Rok? Nie popełniaj tego błędu bo zniszczysz cały ich smak
Wigilijne paszteciki u wielu z pewnością zostały zamrożone na czarną godzinę. Można je odmrozić po sylwestrowych zabawach, aby mieć szybką przekąskę. Ten jeden błąd może sprawić, że ich smak diametralnie się zmieni.
-
Paszteciki wigilijne. Przepis na pyszną świateczką przekąskę
Jedną z niezastąpionych potraw na wigilijnym stole są przepyszne, kruche paszteciki. Można je przygotować zarówno w mięsnej wersji, jak i z dodatkiem kiszonej kapusty. W obu wersjach znakomicie komponują się z czerwonym barszczem, dzięki czemu nie...
-
Zero bułki tartej i smażenia. Bez tego krokiety dalej są soczyste i chrupiące. Zapomnij o panierce
Klasyczne krokiety obtoczone są bułką tartą i podsmażone na tłuszczu na złoty kolor. Jednak taki sposób ich przyrządzania to już przeżytek. Teraz robi się je inaczej, ale dalej są smaczne, a przede wszystkim chrupiące.
- Oszustwo na jarmarku. Oto jak klienci są nabijani w butelkę
- Nowa królowa stołu. Sałatka, która zrobi furorę i zastąpi jarzynową
- Polacy kochają ten sklep. Asortyment o 60% tańszy ułatwi świąteczne zakupyMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Sałatka makaronowa na święta. Ważne są pomidory i składnik z patelni
- Lista najgorszych mięs z możliwych. Polski specjał zajął drugie miejsce
- Kuchnia polska doceniona na świecie. Zajęła wysokie miejsce w rankingu
- Czy kumaryna jest szkodliwa? Ogranicz, a wątroba ci podziękuje
- Co można zrobić z wędzonego łososia? Zdziwisz się, jak spróbujesz
- Szybkie ciasto na Boże Narodzenie. Zrób, a raz-dwa zniknie ze stołu
- Idealny pomysł na obiad? Zainspiruj się Holandią. Jak się robi kapsalon?
-
30 minut i dodatek do barszczu gotowy. To nie byle co, bo Ewa Wachowicz dodaje do niego słodki akcent
Świąteczne paszteciki świetnie pasują do barszczu, który zawsze musi się pojawić na stole. Ewa Wachowicz pokazała, że można je zrobić inaczej, a dalej będą przepyszne. Owoce z kapustą to niecodzienne połączenie smaków, które, jak się okazuje,...
-
Paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz z mięsa i pieczarek idealnie podkreśli smak babcinego barszczu
Paszteciki z ciasta francuskiego to specjał, który idealnie pasuje do świątecznego barszczu. Wystarczy połączyć gotowy produkt z aromatycznym farszem z mięsa i pieczarek. Efekt? Ekspresowa przekąska, która idealnie prawdzi się na Święta Bożego...
-
Kapuśniaczki to specjał Ani Starmach. Tylko w tym cieście będą prawdziwą rewelacją
Ciasto, kapusta i cały wachlarz grzybów. Paszteciki doskonale smakują nie tylko w święta. Ania Starmach pokazała, jak przygotowuje ten specjał. Jest wyśmienity z czerwonym barszczem i jako przystawka. Z wykorzystaniem tego ciasta będziesz robić je...
-
Drożdżowe paszteciki z mięsem. Smaczną przekąskę przygotujesz z duchem zero. Użyj mięsa z rosołu
Jeśli zastanawiasz się, jak wykorzystać mięso z rosołu, przepis na paszteciki sprawdzi się idealnie. Drożdżowe ciasto połączone z wilgotnym i aromatycznym farszem sprawdzi się jako ciepła przekąska lub dodatek do barszczu. Przepis babci jest...
-
Paszteciki wigilijne - do barszczu i jako przekąska. Złocisty wierzch i smakowite wnętrze
Paszteciki wigilijne, czyli paszteciki z kapustą i grzybami podaje się podczas uroczystej wieczerzy jako dodatek do czerwonego barszczu. Można je serwować także z innym nadzieniem na co dzień. W wielu wersjach są naprawdę smaczne! Jak zrobić...
-
Obok pasztecika szczecińskiego nie można przejść obojętnie. 20 października obchodzi 50. urodziny
Pasztecik szczeciński to duma regionalna. Historia jego powstania sięga pięciu dekad wstecz. 20 października przypadają równo 50. urodziny tego lokalnego rarytasu. Czym jest pasztecik szczeciński i skąd jego sława?
-
Domowe paszteciki z mięsem z rosołu w kruchym cieście - smakowity kulinarny recykling [PRZEPIS]
Paszteciki z mięsem z rosołu to świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru mięsa, które zostało po przyrządzeniu bulionu. Kruche ciasto i apetyczny mięsny farsz doskonale smakują z dodatkiem czerwonego barszczu.