Takiego śniadania w życiu nie widziałeś. Połącz składniki i włóż do piekarnika. Wyjdzie poranna uczta

Śniadanie powinno być pożywne, sycące i przede wszystkim smaczne. Nie uda się, to gdy wybierze się nieodpowiednie produkty. Ten przepis pokazuje, że połączenie smaków ma duże znaczenie. Takiego śniadania pozazdrości ci każdy, a podane ze świeżym chlebem jest jeszcze pyszniejsze.

Niejednokrotnie pokazywaliśmy przepisy na proste i smaczne śniadania. Wszystkie te pomysły były świetne, ale to danie przebija całą resztę. Jest bardzo proste w przygotowaniu, wystarczy włożyć do naczynia żaroodpornego kilka składników i dokładnie je zapiec. Co będzie potrzebne do jego przygotowania? Przede wszystkim dobrej jakości parków, bo to one grają tu główną rolę. Mięso przykrywa się wysmażoną cebulką i pieczarkami, a na koniec posypuje żółtym serem.

Zobacz wideo Naleśniki budyniowe z twarogiem i miodem [PRZEPIS]

Zapiekane parówki można również podać w inny sposób. Można do tego przepisu dodać dodatkowe składniki takie jak pomidory, czy kukurydzę. Ci, których poniesie fantazja smakowa, niech również się nie ograniczają. Z parówkami będzie dobrze smakować prawie wszystko.

Przepis na zapiekane parówki z dodatkami

Składniki

  • 5 parówek,
  • 150 g sera żółtego,
  • 250 g pieczarek,
  • cebula,
  • łyżeczka tłuszczu
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

  1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej, a gdy stanie się ciepły, wrzuć na niego warzywo. Podsmażaj wszystko przez kilka chwil, by cebula zdobyła złoty kolor.
  2. Pieczarki dokładnie przemyj i pokrój w plastry. Dodaj je do cebuli, wymieszaj i duś przez kilka minut, do momentu odparowania wody. Na sam koniec dopraw mieszankę solą i pieprzem.
  3. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach, z parówek zdejmij folię.
  4. Dno naczynia żaroodpornego wysmaruj niewielką ilością tłuszczu. Następnie ułóż na nim parówki i posyp je podsmażoną cebulą i pieczarkami.
  5. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20 minut. W połowie czasu obsyp wszystko żółtym serem.
  6. Gotowe danie podawaj ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Więcej o: