Obiady jemy każdego dnia, dlatego z czasem może zabraknąć nam pomysłów na przyrządzanie tych dań. Gdy tak się stanie, główkujemy się i zastanawiamy przed długie godziny, co takiego można zrobić. Okazuje się, że czasem najprostsze pomysły są tymi najlepszymi. Ostatnio wymyśliłam danie, które posmakowała nie tylko mi, ale także wszystkim moim bliskim. Można zrobić je na dwa różne sposoby i każdy z nich jest rewelacyjny.
Kotlety brokułowe na pozór mogą wydawać się czymś nudnym. Przecież to tylko ugotowane warzywo połączone z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Jednak moja wersja jest dużo ciekawsza i naprawdę wyróżnia się spośród innych. Co jest w niej wyjątkowego? Przede wszystkim dodatek pesto i sera feta. Pesto dodaje smaku i sprawia, że kotlety nie są suche, a dzięki fecie nie musimy dodawać tak dużo soli. Przygotowaną masę na kotlety można od razu wysmażać, lub uformowane kotleciki obłóż dodatkową warstwą bułki tartej. Dzięki tej warstwie, po wysmażeniu będą bardziej chrupiące.
Składniki
Sposób przygotowania