cebularz
-
Cebularz po francusku. Puszyste ciasto i farsz zawrócą w głowie, ale uważaj na cebulę
Dziś mamy dla was prawdziwy przysmak prosto z Francji, a dokładniej z Prowansji. Nazwa dania może i jest dość trudna, ale pissaladiere w wykonaniu wcale trudne nie jest. To coś między pizzą na grubym, drożdżowym cieście a tartą z obłędnym,...
-
Klasyk ze wschodniej Polski. W dzieciństwie się nimi objadałam i nigdy nie miałam dość
Niektóre przepisy są mało znane, choć wykonane z nich przysmaki są naprawdę bardzo dobre. Tak jest w tym przypadku. Kawałki ciasta z charakterystycznym farszem pobijają serce na Lubelszczyźnie, ale mogą również w twoim domu. Ich wykonanie to nic...
-
Jak zrobić cebularz lubelski w domu? Bardzo prosto i tradycyjnie! Szybki sposób, a będzie palce lizać
Nie trzeba jechać na Lubelszczyznę, aby dowiedzieć się, jak smakuje tradycyjny cebularz lubelski. Przepis charakteryzuje się prostym składem i łatwym przygotowaniem. Chrupiący placek będzie doskonały zarówno na zimno, jak i na ciepło bezpośrednio ...
-
Przepis na cebularze, które smakują jak z piekarni na Lubelszczyźnie. Kluczem są warzywa i mak
Cebula to obłędnie smaczne warzywo, które gości w wielu oryginalnych i tradycyjnych daniach, a także wypiekach. Cebularze to nic innego jak specjał wywodzący się z kuchni żydowskiej, który szczególnie doceniony jest na Lubelszczyźnie. Sekretem sma...
-
Cebulaki. Jak przygotować przekąskę w kilka minut?
Cebulaki to prosta przekąska, którą dostać można niemalże w każdej kawiarni, piekarni czy ciastkarni. Żadne jednak nie będą tak smakować jak te przygotowane samodzielnie. Już teraz poznaj recepturę na smakowite cebulaki.
-
Cebularze - przepis na wytrawne bułeczki drożdżowe z aromatycznym farszem i makiem
Kuchnia żydowska pełna jest smacznych rarytasów, jednak przepis na cebularze zasługuje na szczególne uznanie. Drożdżowe ciasto wypełnione po brzegi aromatycznym farszem bazującym na cebuli i maku to uczta dla wszystkich zmysłów. Receptura jest...
-
Przepis na lubelskie cebularze z kminkiem. Sprawdzą się jako dodatek do zupy albo słona przekąska
Cebularze to placki pochodzące z kuchni żydowskiej nadziewane farszem. Są popularne na Lubelszczyźnie. Można je używać jako dodatek do zup, ale mogą też stanowić pyszną przekąskę, która sprawdzi się na różnych imprezach.