krem
-
Sekret idealnie gładkiego kremu budyniowego? Ten dodatek do ciast będzie lepszy, jeśli zastosujesz babciną radę
Krem budyniowy nadaje się do wielu ciast i deserów. Można użyć go do wyśmienitej karpatki, kruchych tartaletek lub przełożyć nim cienkie wafle. Możliwości jest dużo, ale bez dobrego kremu nic z tego nie wyjdzie. Moja babcia twierdzi, że kluczem do...
-
Tę karpatkę zrobisz zupełnie bez piekarnika, a efekt powali wszystkich na kolana. Zaskakuje nie tylko smak, ale i wygląd
Karpatka to popularne i lubiane ciasto, jednak do zrobienia tradycyjnej wersji potrzebny jest piekarnik. Co w przypadku, kiedy nie mamy dostępu do takiego sprzętu? To wcale nie powód, by rezygnować z tego pysznego deseru. Wystarczy ciasto parzone...
-
Sprytna metoda na zagęszczenie zupy krem. Własna babcia nie uwierzy ci, gdy zdradzisz jej ten sposób
Zbyt rzadki sos można zredukować lub dodać do niego odrobinę mąki. Niestety z zupą krem już tak łatwo nie jest. Jak sprawnie zagęścić takie danie? Ta metoda nie jest znana, a szkoda. Wystarczą cztery składniki, które pewnie masz w kuchennych...
-
Krem z takiego mleka będzie idealnie gęsty. Ale musisz też odpowiednio przygotować masło
Krem - gęsty, obłędnie pyszny i słodki. Jednak przygotowanie idealnego kremu nie jest takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Należy użyć odpowiednich składników, ale też przygotować je w konkretny sposób. Podpowiadamy, jak go przygotować.
-
Ta zupa to punkt obowiązkowy tej jesieni. Kremowa, rozgrzewająca i szybka w przyrządzeniu
Jesienna aura już jest za oknem, a to oznacza, że warto wygrzebać przepisy, które rozgrzeją nas od środka. Takim przysmakiem jest nie tylko herbata, a także liczne zupy, które koniecznie trzeba przygotować. Dziś proponujemy zrobić to danie. Jego...
-
Przepis na rozgrzewającą zupę krem z dyni. Magda Gessler radzi, żeby dodać dwa sekretne składniki
Gęsta zupa z dyni to wyśmienity pomysł na jesienny obiad. Dzięki wyjątkowej mieszance warzyw i przypraw jest nie tylko aromatyczna, ale i sycąca oraz pożywna. Rozgrzeje w chłodne popołudnie i poprawi nastrój. Magda Gessler podzieliła się kiedyś...
-
Krem z orzechów laskowych domowej roboty. Dużo lepszy niż ze sklepu!
Krem z orzechów laskowych własnej roboty? Brzmi pysznie? A jak wyśmienicie smakuje! Przed Wami trzy przepisy na domowej roboty krem orzechowy. W kilka chwil możemy cieszyć się słodkim dodatkiem do kanapek, deserów czy ciast.
-
To ciasto przypomina ulubiony deser z dzieciństwa. Jest tak dobre, że trudno nie zjeść całej blachy od razu
lepiej Jaki powinien być deser? Przede wszystkim bajecznie słodki. Kwaśne tarty z owocami lepiej odstaw na bok. To ciasto to prawdziwy majstersztyk wśród domowych deserów. Niektórym przypomni pyszną przekąskę z dzieciństwa, a dla innych będzie...
-
Przepis na krem do tortu, który zawsze się udaje. Tylko z 3 składników! Goście będą prosić o dokładkę
Utarło się, że przygotowanie domowego kremu do tortu to nie lada wyzwanie. Nic bardziej mylnego. Wystarczą tylko trzy składniki i odpowiednia technika, by udał się nawet osobie początkującej. Jak przygotować śmietankowy krem do tortu, który można...
-
Zupa krem z pomidorów, która bije inne na głowę. Najlepiej smakuje z tego rodzaju warzyw
Zupa krem z pomidorów to nic innego jak smak lata. Delikatnie kwaśna, nieco słodka, a na dodatek niezwykle aromatyczna - czego chcieć więcej? Na dodatek robi się ją łatwo i szybko, więc przepis na nią powinien znać każdy. Podpowiadamy, co zrobić, ...
-
Sałatki Gessler nie da się przestać jeść. To przystawka na świąteczny stół
-
Potrzebujesz 3 składników, by zrobić to śniadanie. To nie racuchy
-
Świąteczny quiz dla głodomorów. Sprawdź, czy znasz przepis na magię świątMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Babcia na święta zawsze gotuje ten rosół. Dorzuca do niego suszony składnik
-
Makowiec japoński staje się hitem w polskich domach. Wszystko z tego powodu
- Przepis na surówkę z kiszonej kapusty. Strzelczyk dodaje te dwa składniki
- Ten produkt ma wiele zastosowań, a ląduje w koszu. Warto go zostawić
- Domowe pyzy z okrasą z boczku. Ten przepis jest niewiarygodnie prosty
- Ten wypiek przebija piernika. Jego aromat rozchodzi się po całym domu
- Jeśli byłeś dzieckiem w czasach PRL, na pewno pamiętasz te smaki
-
Wyrzuć chemiczne mieszanki. Tani i pyszny krem zrobisz z trzech składników w dwie minuty
Kremowe desery kocha chyba każdy łasuch. Dla wielu jednak przygotowanie kremu jest nie lada wyzwaniem. Często więc decydujemy się na kupowanie gotowych, chemicznych mieszanek. Ale na szczęście już nie musimy. Zdradzamy przepis na krem z trzech...
-
To kremowe ciasto bez pieczenia po prostu rozpływa się w ustach. Zrobisz je w zaledwie pięć minut
Ciasto bez pieczenia to prosty pomysł na błyskawiczny deser z prostych składników. Przedstawiamy przepis krok po kroku, z którym będzie można przygotować niesamowicie lekkie i puszyste ciasto o doskonałym smaku.
-
Sekret czekoladowego kremu zdradziła nam znajoma cukierniczka. Jest tak puszysty, że można go pomylić z musem
Czekoladowy krem to doskonały dodatek do tortów i różnego rodzaju deserów. Co można zrobić, aby był wyjątkowo puszysty i miał lekką strukturę? Wystarczy połączyć czekoladę z jednym specjalnym składnikiem. Efekt z pewnością cię zaskoczy.
-
Deser z truskawkami o nieziemskim smaku. Połącz owoce z tym składnikiem, a wyjdzie prawdziwa bajka
Szukasz pomysłu na ekspresowy deser z truskawkami? Podajemy przepis, z którym przygotujesz prawdziwy przysmak - lekki, delikatny i z waniliową nutą sprawdzi się w różnych okolicznościach. Wyglądem oszałamia, a smakiem zachwyca.
-
Pani z cukierni dała mi ten przepis na krem do tortów. Jest banalnie prosty i tak pyszny, że można go jeść łyżkami
Jakiś czas temu, zamówiłam tort w cukierni w mojej rodzinnej miejscowości. Był przepyszny, dlatego nazajutrz popędziłam tam z powrotem i ubłagałam panią cukierniczkę o przepis na krem. Był odpowiednio słodki, delikatny i gęsty. "Robię go od...
-
Kruchutka beza Pavlova na Dzień Mamy? Zrób wersję mini i nie męcz się z krojeniem
Dziś Dzień Mamy! Dzieci wręczają rodzicielkom własnoręcznie wykonane laurki, w przedszkolach zaczynają się pierwsze przedstawienia, a dorośli szukają właściwych prezentów. Nasz pomysł na minibezę Pavlova to strzał w dziesiątkę. Przygotuj małe...
-
Przepis na herbatniki z makiem. Dodaj krem i zrób pyszne ciasteczka "na raz"
Herbatniki z makiem to wileński przysmak. Paweł Ochman, autor bloga poświęconego kuchni kresowej, wydał także książkę, na łamach której można znaleźć przepis na herbatniki z makiem. Połączymy smaki dawnych Kresów Wschodnich z polskim zamiłowaniem ...
-
Karpatka - przepis na ciasto przypominające góry. Wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej
Karpatka - przepis na to ciasto zdecydowanie warto znać. Wyglądem przypomina pasma górskie, a wyjątkowego smaku domowej karpatki nie da porównać się do wypieków dostępnych w sklepach. Jak zatem przygotować karpatkę, by smakowała obłędnie?...
-
Przepis na ptysie z kremem. Będą smakować jak te z lat 90. Lekkie, kruche i delikatne
Przepis na ptysie nie jest skomplikowany. Wiele zależy jednak od oczekiwanego efektu. Tym razem stawiamy na smaki z dzieciństwa. W latach 90. ten wyjątkowo słodki deser królował w cukierniach i podbijał serca. Jak zrobić je samodzielnie w domu, by...
-
Przepis na ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym. Dodatek wiśni nadaje królewskiego smaku
Przepis na ciasto czekoladowe nie musi być trudny. Zwłaszcza jeżeli zależy nam na tym, aby było wykwintne i iście królewskie. Lekki śmietankowy krem i dodatek lekko kwaśnej nuty konfitury wiśniowej nada całości harmonijnego smaku.
-
Stracciatella: włoska słodycz w kilku wydaniach. Jak zrobić krem straciatella?
Stracciatella to pyszny włoski krem, który powstaje z waniliowej lub śmietankowej masy z dodatkiem kawałków czekolady. Może być wykorzystany do przygotowania lodów, sernika czy jogurtu. Jak go zrobić?
-
Zupa krem z cukinii - przepis na obiad na upalne dni. Ewa Wachowicz dodaje do niej sekretny składnik
Zupa krem z cukinii to przepis idealny na upalne dni - danie jest lekkie, zdrowe i nie wymaga spędzenia całego dnia w kuchni. Jeżeli mamy gotowy bulion, przygotujemy ją w dosłownie kilka chwil. Ewa Wachowicz podzieliła się swoją autorską recepturą...
-
Karpatka. Przepis na tradycyjny wypiek z kremem budyniowym. Ten dodatek sprawi, że będzie idealna
Karpatka - przepis na to ciasto warto wykorzystać. Przepis łączy w sobie słodki krem budyniowy i parzone ciasto. Z wyglądu wypiek przypomina pasmo górskie, ponieważ wierzchni blat jest pofalowany.
-
Znacie smażone lody? A... smażony krem? To genialna włoska przekąska, która rozpływa się w ustach
Smażone lody i smażone batoniki podbijały kiedyś internet. Ale czy znacie smażony krem? Ten rozpływający się w ustach deser podbije serca wszystkich łasuchów.
-
Sos angielski, creme anglaise, custard - wiele nazw, wiele zastosowań. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Sos angielski to wspaniały dodatek do wielu ciast i deserów. Pojawia się w wielu angielskich przepisach na smakołyki domowej roboty. I wcale nie jest trudny do przygotowania. Sprawdźcie, jak zrobić krem angielski - mamy przepis i instrukcję.
-
Krem budyniowy do tortu i innych wypieków
Krem budyniowy to idealny dodatek do wielu ciast. To jeden z tych przepisów, które każdy cukiernik powinien znać. Krem budyniowy można przygotować samodzielnie od początku do końca lub posłużyć się gotowym budyniem i kilkoma dodatkami. Jak zrobić...