krem
-
Karpatka - przepis na ciasto przypominające góry. Wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej
Karpatka - przepis na to ciasto zdecydowanie warto znać. Wyglądem przypomina pasma górskie, a wyjątkowego smaku domowej karpatki nie da porównać się do wypieków dostępnych w sklepach. Jak zatem przygotować karpatkę, by smakowała obłędnie?...
-
Przepis na ptysie z kremem. Będą smakować jak te z lat 90. Lekkie, kruche i delikatne
Przepis na ptysie nie jest skomplikowany. Wiele zależy jednak od oczekiwanego efektu. Tym razem stawiamy na smaki z dzieciństwa. W latach 90. ten wyjątkowo słodki deser królował w cukierniach i podbijał serca. Jak zrobić je samodzielnie w domu, by...
-
Przepis na ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym. Dodatek wiśni nadaje królewskiego smaku
Przepis na ciasto czekoladowe nie musi być trudny. Zwłaszcza jeżeli zależy nam na tym, aby było wykwintne i iście królewskie. Lekki śmietankowy krem i dodatek lekko kwaśnej nuty konfitury wiśniowej nada całości harmonijnego smaku.
-
Stracciatella: włoska słodycz w kilku wydaniach. Jak zrobić krem straciatella?
Stracciatella to pyszny włoski krem, który powstaje z waniliowej lub śmietankowej masy z dodatkiem kawałków czekolady. Może być wykorzystany do przygotowania lodów, sernika czy jogurtu. Jak go zrobić?
-
Zupa krem z cukinii - przepis na obiad na upalne dni. Ewa Wachowicz dodaje do niej sekretny składnik
Zupa krem z cukinii to przepis idealny na upalne dni - danie jest lekkie, zdrowe i nie wymaga spędzenia całego dnia w kuchni. Jeżeli mamy gotowy bulion, przygotujemy ją w dosłownie kilka chwil. Ewa Wachowicz podzieliła się swoją autorską recepturą...
-
Karpatka. Przepis na tradycyjny wypiek z kremem budyniowym. Ten dodatek sprawi, że będzie idealna
Karpatka - przepis na to ciasto warto wykorzystać. Przepis łączy w sobie słodki krem budyniowy i parzone ciasto. Z wyglądu wypiek przypomina pasmo górskie, ponieważ wierzchni blat jest pofalowany.
-
Znacie smażone lody? A... smażony krem? To genialna włoska przekąska, która rozpływa się w ustach
Smażone lody i smażone batoniki podbijały kiedyś internet. Ale czy znacie smażony krem? Ten rozpływający się w ustach deser podbije serca wszystkich łasuchów.
-
Sos angielski, creme anglaise, custard - wiele nazw, wiele zastosowań. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Sos angielski to wspaniały dodatek do wielu ciast i deserów. Pojawia się w wielu angielskich przepisach na smakołyki domowej roboty. I wcale nie jest trudny do przygotowania. Sprawdźcie, jak zrobić krem angielski - mamy przepis i instrukcję.
-
Krem budyniowy do tortu i innych wypieków
Krem budyniowy to idealny dodatek do wielu ciast. To jeden z tych przepisów, które każdy cukiernik powinien znać. Krem budyniowy można przygotować samodzielnie od początku do końca lub posłużyć się gotowym budyniem i kilkoma dodatkami. Jak zrobić...