krem
-
Dlaczego krem budyniowy nie gęstnieje? Wystarczy 1 łyżeczka. Ten trik stosuje Anna Starmach
Idealny do przekładanych ciast i tortów. Zachwyca delikatną i kremową konsystencją. Czasami jednak mimo starań, co pójdzie nie tak. Co zrobić, gdy krem budyniowy jest za rzadki? Tak uratujesz sytuację.
-
Zapomnij o śmietanie. Z tym dodatkiem zrobisz najlepszą zupę krem z dyni. Nie zostanie nawet kropelka
Jak zrobić dobrą zupę krem z dyni? To proste, sycące i rozgrzewające danie, które zachwyci podczas jesiennej aury. Będzie idealnym pomysłem na pożywną kolację dla całej rodziny. Wystarczy kwadrans na jej przygotowanie.
-
Orzeźwiający krem idealny do ciast i lodów. Jak zrobić lemon curd? To łatwy przepis
Jak zrobić pyszny, lekki i zarazem orzeźwiający krem idealny do wszystkich deserów? Ten przepis zna niemal cały świat, a głównym składnikiem jest popularny cytrus. Nie używaj go do lemoniady i herbaty i tylko dodaj do lodów lub przełóż kremem z te...
-
Krem kinder bueno do pączków. Aksamitne nadzienie może konkurować ze specjałami z topowych cukierni
Już jutro, 8 lutego pod cukierniami i piekarniami ustawią się długie kolejki. Aby tego uniknąć i jednocześnie nie rezygnować z łakoci, wystarczy sięgnąć po nasz sprawdzony przepis. Krem kinder bueno do pączków zda egzamin śpiewająco. Drożdżowe...
-
Tej zupy nie da się zepsuć. Lepsza od rosołu, pomidorowej i ogórkowej razem wziętych
W naszych domach możemy wyróżnić wiele smakowitych zup. Zazwyczaj wykonuje się więc ogórkową, krupnik, biały barszcz, a także rosół. Nie można również zapomnieć o tym przysmaku, który dla niektórych jest smaczniejszy od wcześniej wymienionych dań....
-
Sekret idealnie gładkiego kremu budyniowego? Ten dodatek do ciast będzie lepszy, jeśli zastosujesz babciną radę
Krem budyniowy nadaje się do wielu ciast i deserów. Można użyć go do wyśmienitej karpatki, kruchych tartaletek lub przełożyć nim cienkie wafle. Możliwości jest dużo, ale bez dobrego kremu nic z tego nie wyjdzie. Moja babcia twierdzi, że kluczem do...
-
Tę karpatkę zrobisz zupełnie bez piekarnika, a efekt powali wszystkich na kolana. Zaskakuje nie tylko smak, ale i wygląd
Karpatka to popularne i lubiane ciasto, jednak do zrobienia tradycyjnej wersji potrzebny jest piekarnik. Co w przypadku, kiedy nie mamy dostępu do takiego sprzętu? To wcale nie powód, by rezygnować z tego pysznego deseru. Wystarczy ciasto parzone...
-
Sprytna metoda na zagęszczenie zupy krem. Własna babcia nie uwierzy ci, gdy zdradzisz jej ten sposób
Zbyt rzadki sos można zredukować lub dodać do niego odrobinę mąki. Niestety z zupą krem już tak łatwo nie jest. Jak sprawnie zagęścić takie danie? Ta metoda nie jest znana, a szkoda. Wystarczą cztery składniki, które pewnie masz w kuchennych...
-
Krem z takiego mleka będzie idealnie gęsty. Ale musisz też odpowiednio przygotować masło
Krem - gęsty, obłędnie pyszny i słodki. Jednak przygotowanie idealnego kremu nie jest takie łatwe, jak mogłoby się wydawać. Należy użyć odpowiednich składników, ale też przygotować je w konkretny sposób. Podpowiadamy, jak go przygotować.
-
Ta zupa to punkt obowiązkowy tej jesieni. Kremowa, rozgrzewająca i szybka w przyrządzeniu
Jesienna aura już jest za oknem, a to oznacza, że warto wygrzebać przepisy, które rozgrzeją nas od środka. Takim przysmakiem jest nie tylko herbata, a także liczne zupy, które koniecznie trzeba przygotować. Dziś proponujemy zrobić to danie. Jego...
- Nazywają go "królem owoców". Podnosi odporność i działa antynowotworowo
- Ludzie chodzą po nie do lasu z grabiami. To najlepsze grzyby na zupę
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Co można zrobić z jabłek w piekarniku? Ciasto salceson posmakuje każdemu
- Szarlotka bez niego nie istnieje. Ciasto kruche wyjdzie tylko dzięki tym proporcjom
- Na kruchym cieście, ale to nie szarlotka. Przetrzesz oczy i nie uwierzysz
- Do obiadu i do słoików, ta sałatka gotowa jest w 15 minut. Już ślinka leci
- Trwa jesienna odsłona Restaurant Week. Odkryj najlepsze debiuty tej edycji
- Zamiast zbierać grzyby w lesie, możesz wyhodować je w domu. Najlepiej postawić na te gatunki
- Zrobienie jej to grosze i żadna zupa tak nie smakuje. Idealna na jesień
-
Przepis na rozgrzewającą zupę krem z dyni. Magda Gessler radzi, żeby dodać dwa sekretne składniki
Gęsta zupa z dyni to wyśmienity pomysł na jesienny obiad. Dzięki wyjątkowej mieszance warzyw i przypraw jest nie tylko aromatyczna, ale i sycąca oraz pożywna. Rozgrzeje w chłodne popołudnie i poprawi nastrój. Magda Gessler podzieliła się kiedyś...
-
Krem z orzechów laskowych domowej roboty. Dużo lepszy niż ze sklepu!
Krem z orzechów laskowych własnej roboty? Brzmi pysznie? A jak wyśmienicie smakuje! Przed Wami trzy przepisy na domowej roboty krem orzechowy. W kilka chwil możemy cieszyć się słodkim dodatkiem do kanapek, deserów czy ciast.
-
To ciasto przypomina ulubiony deser z dzieciństwa. Jest tak dobre, że trudno nie zjeść całej blachy od razu
lepiej Jaki powinien być deser? Przede wszystkim bajecznie słodki. Kwaśne tarty z owocami lepiej odstaw na bok. To ciasto to prawdziwy majstersztyk wśród domowych deserów. Niektórym przypomni pyszną przekąskę z dzieciństwa, a dla innych będzie...
-
Przepis na krem do tortu, który zawsze się udaje. Tylko z 3 składników! Goście będą prosić o dokładkę
Utarło się, że przygotowanie domowego kremu do tortu to nie lada wyzwanie. Nic bardziej mylnego. Wystarczą tylko trzy składniki i odpowiednia technika, by udał się nawet osobie początkującej. Jak przygotować śmietankowy krem do tortu, który można...
-
Zupa krem z pomidorów, która bije inne na głowę. Najlepiej smakuje z tego rodzaju warzyw
Zupa krem z pomidorów to nic innego jak smak lata. Delikatnie kwaśna, nieco słodka, a na dodatek niezwykle aromatyczna - czego chcieć więcej? Na dodatek robi się ją łatwo i szybko, więc przepis na nią powinien znać każdy. Podpowiadamy, co zrobić, ...
-
Wyrzuć chemiczne mieszanki. Tani i pyszny krem zrobisz z trzech składników w dwie minuty
Kremowe desery kocha chyba każdy łasuch. Dla wielu jednak przygotowanie kremu jest nie lada wyzwaniem. Często więc decydujemy się na kupowanie gotowych, chemicznych mieszanek. Ale na szczęście już nie musimy. Zdradzamy przepis na krem z trzech...
-
To kremowe ciasto bez pieczenia po prostu rozpływa się w ustach. Zrobisz je w zaledwie pięć minut
Ciasto bez pieczenia to prosty pomysł na błyskawiczny deser z prostych składników. Przedstawiamy przepis krok po kroku, z którym będzie można przygotować niesamowicie lekkie i puszyste ciasto o doskonałym smaku.
-
Sekret czekoladowego kremu zdradziła nam znajoma cukierniczka. Jest tak puszysty, że można go pomylić z musem
Czekoladowy krem to doskonały dodatek do tortów i różnego rodzaju deserów. Co można zrobić, aby był wyjątkowo puszysty i miał lekką strukturę? Wystarczy połączyć czekoladę z jednym specjalnym składnikiem. Efekt z pewnością cię zaskoczy.
-
Deser z truskawkami o nieziemskim smaku. Połącz owoce z tym składnikiem, a wyjdzie prawdziwa bajka
Szukasz pomysłu na ekspresowy deser z truskawkami? Podajemy przepis, z którym przygotujesz prawdziwy przysmak - lekki, delikatny i z waniliową nutą sprawdzi się w różnych okolicznościach. Wyglądem oszałamia, a smakiem zachwyca.
-
Pani z cukierni dała mi ten przepis na krem do tortów. Jest banalnie prosty i tak pyszny, że można go jeść łyżkami
Jakiś czas temu, zamówiłam tort w cukierni w mojej rodzinnej miejscowości. Był przepyszny, dlatego nazajutrz popędziłam tam z powrotem i ubłagałam panią cukierniczkę o przepis na krem. Był odpowiednio słodki, delikatny i gęsty. "Robię go od...
-
Kruchutka beza Pavlova na Dzień Mamy? Zrób wersję mini i nie męcz się z krojeniem
Dziś Dzień Mamy! Dzieci wręczają rodzicielkom własnoręcznie wykonane laurki, w przedszkolach zaczynają się pierwsze przedstawienia, a dorośli szukają właściwych prezentów. Nasz pomysł na minibezę Pavlova to strzał w dziesiątkę. Przygotuj małe...
-
Przepis na herbatniki z makiem. Dodaj krem i zrób pyszne ciasteczka "na raz"
Herbatniki z makiem to wileński przysmak. Paweł Ochman, autor bloga poświęconego kuchni kresowej, wydał także książkę, na łamach której można znaleźć przepis na herbatniki z makiem. Połączymy smaki dawnych Kresów Wschodnich z polskim zamiłowaniem ...
-
Karpatka - przepis na ciasto przypominające góry. Wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej
Karpatka - przepis na to ciasto zdecydowanie warto znać. Wyglądem przypomina pasma górskie, a wyjątkowego smaku domowej karpatki nie da porównać się do wypieków dostępnych w sklepach. Jak zatem przygotować karpatkę, by smakowała obłędnie?...
-
Przepis na ptysie z kremem. Będą smakować jak te z lat 90. Lekkie, kruche i delikatne
Przepis na ptysie nie jest skomplikowany. Wiele zależy jednak od oczekiwanego efektu. Tym razem stawiamy na smaki z dzieciństwa. W latach 90. ten wyjątkowo słodki deser królował w cukierniach i podbijał serca. Jak zrobić je samodzielnie w domu, by...
-
Przepis na ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym. Dodatek wiśni nadaje królewskiego smaku
Przepis na ciasto czekoladowe nie musi być trudny. Zwłaszcza jeżeli zależy nam na tym, aby było wykwintne i iście królewskie. Lekki śmietankowy krem i dodatek lekko kwaśnej nuty konfitury wiśniowej nada całości harmonijnego smaku.
-
Stracciatella: włoska słodycz w kilku wydaniach. Jak zrobić krem straciatella?
Stracciatella to pyszny włoski krem, który powstaje z waniliowej lub śmietankowej masy z dodatkiem kawałków czekolady. Może być wykorzystany do przygotowania lodów, sernika czy jogurtu. Jak go zrobić?
-
Zupa krem z cukinii - przepis na obiad na upalne dni. Ewa Wachowicz dodaje do niej sekretny składnik
Zupa krem z cukinii to przepis idealny na upalne dni - danie jest lekkie, zdrowe i nie wymaga spędzenia całego dnia w kuchni. Jeżeli mamy gotowy bulion, przygotujemy ją w dosłownie kilka chwil. Ewa Wachowicz podzieliła się swoją autorską recepturą...
-
Karpatka. Przepis na tradycyjny wypiek z kremem budyniowym. Ten dodatek sprawi, że będzie idealna
Karpatka - przepis na to ciasto warto wykorzystać. Przepis łączy w sobie słodki krem budyniowy i parzone ciasto. Z wyglądu wypiek przypomina pasmo górskie, ponieważ wierzchni blat jest pofalowany.
-
Znacie smażone lody? A... smażony krem? To genialna włoska przekąska, która rozpływa się w ustach
Smażone lody i smażone batoniki podbijały kiedyś internet. Ale czy znacie smażony krem? Ten rozpływający się w ustach deser podbije serca wszystkich łasuchów.
-
Sos angielski, creme anglaise, custard - wiele nazw, wiele zastosowań. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Sos angielski to wspaniały dodatek do wielu ciast i deserów. Pojawia się w wielu angielskich przepisach na smakołyki domowej roboty. I wcale nie jest trudny do przygotowania. Sprawdźcie, jak zrobić krem angielski - mamy przepis i instrukcję.
-
Krem budyniowy do tortu i innych wypieków
Krem budyniowy to idealny dodatek do wielu ciast. To jeden z tych przepisów, które każdy cukiernik powinien znać. Krem budyniowy można przygotować samodzielnie od początku do końca lub posłużyć się gotowym budyniem i kilkoma dodatkami. Jak zrobić...