Dynia to jedno z warzywa, które od razu przywodzi na myśl jesień. Wyróżnia się zarówno swoim pomarańczowym kolorem, jak i wielkością. Dla lubiących eksperymentować w kuchni oferuje wachlarz dań do wykonania. Jednym z najprostszych i najszybszych, a jednocześnie zachwycających smakiem jest zupa krem.
Ta zupa dyniowa jest pysznie kremowa i gładka. Naturalny smak warzywa jest na tyle dobry, że potrzeba bardzo niewiele, aby przygotować pełne smaku danie. Delikatna cebula i czosnek nadają jej głębi smaku i to właśnie ten duet jest sekretnym składnikiem nadającym zupie dyniowej lepszy smak. Dodatkowo doprawiona świeżymi ziołami i przyprawami jest po prostu pyszna. Aby ją przygotować, potrzebujesz:
Przygotowanie zupy krem to jeden z prostszych przepisów, z którym poradzi sobie każdy. Dodatkowo zajmuje maksymalnie 15 minut. Zupę dyniową można przechowywać w lodówce od 4 do 5 dni, można ją też zamrozić na maksymalnie 3 miesiące. Jeśli jest za gęsta, wystarczy ją rozrzedzić odrobiną wody podczas podgrzewania. Jeśli konsystencja jest z kolei zbyt rzadka, po prostu gotuj ją na wolnym ogniu przez chwilę, aż zgęstnieje.