obiady
-
Tylko tak zrobisz soczystą pierś z gęsi. Tutaj liczy się sposób na skórkę
Mamy listopad, czyli miesiąc, w którym Polacy jedzą najwięcej gęsiny. Jesteśmy narodem bardzo przywiązanym do tradycji, więc w myśl porzekadła, że "na świętego Marcina najlepsza gęsina", porzucamy nudnego kurczaka na rzecz dużo bardziej szlachetne...
-
Niby na śmieciach, a smakuje jak w restauracji. Ta zupa rozgrzewa w mig
Istnieje wiele pysznych i rozgrzewających zup. Niech za przykład posłuży rosół, gulaszowa, pyszny kapuśniak lub fasolowa. Nie każdy jednak kojarzy tę zupę ze sposobem na rozgrzanie po ciężkim dniu, ponieważ kojarzy się z latem i wakacjami. Ugotuje...
-
Gołąbki będą pyszne, ale tylko z tym sosem. Mało kto zna ten przepis
Sos do gołąbków domowej roboty jest o niebo lepszy od tego zakupionego w sklepie. Nie tylko ze względu na sam smak, ale i niski poziom przetworzenia. Sprawdź, jak wykonać domowej roboty sos idealny do gołąbków.
-
Tani obiad jak w restauracji. Jak zrobić ziemniaki gratin? Przyda się konkretne urządzenie
Ziemniaki to najlepsze warzywo świata. Wiedzą to nie tylko Polacy, lecz także Francuzi, którzy z ziemniaków robią najlepszą zapiekankę i to z zaledwie kilku składników. Jak zrobić słynne ziemniaki gratin? Wystarczy ostra mandolinka i piekarnik.
-
Co zrobić z mięsem z rosołu? Dodaj kilka składników i przygotuj nieziemsko pyszne danie dla bliskich
Co zrobić z mięsem z rosołu? Jeśli poszukujesz sprawdzonego pomysłu na nieziemsko dobrą potrawę, to bardzo dobrze trafiłeś. Wykorzystaj mięso z rosołu i stwórz z niego całkiem nowe smakowite danie.
-
Penne z kurczakiem - nietuzinkowy obiad na mroźne dni. Sprawdzi się na co dzień i od święta
Penne z kurczakiem to sprawdzony pomysł na dobry obiad. Danie jest na tyle uniwersalne, że posmakuje każdemu. Co ważne, taki obiad nigdy się nie nudzi, można go bowiem urozmaicić o wiele oryginalnych dodatków.
-
Odświętny obiad z piekarnika. Co przygotować dla gości lub domowników na Trzech Króli?
Dobry obiad z piekarnika można przygotować w mniej więcej 30 minut. Praca, obowiązki, życie prywatne, rodzina są dla wielu priorytetem, dlatego pokaże Wam dzisiaj jak zadbać o swój żołądek bez zbędnego stania w kuchni.
-
Na Wszystkich Świętych robimy gar gołąbków. Mama i babcia robiły je pyszne, ale ja dodaję coś jeszcze
Zapewne w wielu domach, z okazji dnia Wszystkich Świętych, przygotowuje się tradycyjne przysmaki. W moim domu rodzinnym zawsze przed tym dniem ruszała produkcja gołąbków (kiedyś z pięciu główek, dziś już z trzech). Babcia i mama robiły je po...
-
Najlepsze dania obiadowe - ranking, który wywołuje gęsią skórkę. Sprawdź, co często gości na naszych talerzach
Interesują Cię najlepsze dania obiadowe? Ranking polskich dań obiadowych to pełnia smaku i koloru! Jednak wybranie kilku potraw, po które chętnie sięgają Polacy, stanowi nie lada wyzwanie. Kulinarny repertuar jest naprawdę bogaty.
-
Kotlety mielone na milion różnych sposobów. Najlepsze dodatki, dzięki którym odświeżysz babcine kotlety
Kotlety mielone to jedna z bardziej popularnych potraw, jakie serwuje się na polskim stole. W artykule przedstawiamy kilka pomysłów na kotlety mielone wzbogacone o różne zdrowe dodatki. Zainspiruj się i stwórz ciekawy obiad.
- Lepsze placuszki nie istnieją. Milion razy lepsze i szybsze od racuchów
- Co do smarowania kanapek? Żadne awokado i jajka. Oto lepszy pomysł
- Wspólnie budujemy dom empatii. Dlaczego warto ją kształtować już od najmłodszych lat?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Robię pierogi z czarnym farszem. Ruskie i z mięsem to przy nich marnota
- Rach-ciach i talerz pełen racuszków gotowy. Na kefirze wyjdą najlepsze
- Jak zrobić dobre placuszki na słodko? Dodaj maślanki. Wyjdą pyszne
- Restauracja serwuje świnki morskie. "To lepsze niż kurczak"
- Nie jesteś fanem polskiej kuchni? Nawet nie licz na maksa w tym quizie
- Nie jesteś fanem polskiej kuchni? Nawet nie licz na maksa w tym quizie
- Spróbował czekolady za 125 zł. Internauci oburzeni. "Cena z kosmosu"
-
Przepis na pierogi - domowa receptura na obiadową klasykę. Kluczowe jest ciasto i soczysty farsz
Pierogi to nasze dobro narodowe, które wyśmienicie smakuje w niemal każdej wersji - zarówno na słodko, jak i na słono. Kluczem do sukcesu jest jednak idealne ciasto, które powinno być cienki, sprężyste i jędrne. Farsz to sprawa drugorzędna, ale...
-
"Zawieszają" paragony, by pomóc potrzebującym. "Bieda to nie brak pieniędzy, a zamknięte serca"
"Zawieszony paragon" to akcja, która powstała z inicjatywy właściciela jednego z warszawskich barów. Pan Grzegorz pomaga potrzebującym w dość nietypowy sposób - mogą oni przyjść do lokalu i zjeść ciepły posiłek kupiony przez inną osobę.
-
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa. Do dziś potrafią przyprawić o ciarki na plecach
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa - każdy z nas je ma. Złe wspomnienia bardzo często dotyczą potraw, które dziś zajadamy ze smakiem, jednak niektórych do tej pory nie tkniemy za wszelką cenę. Które potrawy z dzieciństwa są najgorsze?
-
Co zrobić na obiad szybko i tanio? Dwie propozycje na zdrowe, proste i budżetowe posiłki
Co zrobić na obiad szybko i tanio? To pytanie spędza sen z powiek wielu osobom. Na szczęście jest rozwiązanie, a nawet dwa. Zobaczcie, jaki smaczny, zdrowy i budżetowy posiłek możecie przygotować.
-
Kotlety z ziemniaków. Przepis na pyszny i chrupiący obiad za grosze
Szukasz pomysłów na tani obiad? Przepis na kotlety z ziemniaków na pewno przypadnie ci do gustu. To danie, w którym listę składników można modyfikować zależnie od tego, co nam smakuje. Jak przygotować najlepsze kotlety z ziemniaków? Podpowiadamy.
-
Tanie obiady - przepisy na sycące i smaczne posiłki za kilka złotych
Przygotowaliśmy dwa pomysły na tanie obiady - przepisy te wymagają minimum składników i czasu. Są też smaczne i sycące, a do tego ławte w przygotowaniu. Sprawdźcie sami.
-
Pstrąg tęczowy - przepis na zdrowy i szybki obiad. Tę rybę przygotujesz w zaledwie 30 minut
Zastanawiasz się nad zdrowym i szybkim obiadem? Pstrąg tęczowy z piekarnika to delikatne i chude mięso, bogate w kwasy omega 3. Idealnie smakuje skropiony cytryną i podany ze świeżymi warzywami. Podbije kubki smakowe nie tylko tych, którzy są na...