obiady
-
Przepis na pierogi - domowa receptura na obiadową klasykę. Kluczowe jest ciasto i soczysty farsz
Pierogi to nasze dobro narodowe, które wyśmienicie smakuje w niemal każdej wersji - zarówno na słodko, jak i na słono. Kluczem do sukcesu jest jednak idealne ciasto, które powinno być cienki, sprężyste i jędrne. Farsz to sprawa drugorzędna, ale...
-
"Zawieszają" paragony, by pomóc potrzebującym. "Bieda to nie brak pieniędzy, a zamknięte serca"
"Zawieszony paragon" to akcja, która powstała z inicjatywy właściciela jednego z warszawskich barów. Pan Grzegorz pomaga potrzebującym w dość nietypowy sposób - mogą oni przyjść do lokalu i zjeść ciepły posiłek kupiony przez inną osobę.
-
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa. Do dziś potrafią przyprawić o ciarki na plecach
Najbardziej znienawidzone potrawy z dzieciństwa - każdy z nas je ma. Złe wspomnienia bardzo często dotyczą potraw, które dziś zajadamy ze smakiem, jednak niektórych do tej pory nie tkniemy za wszelką cenę. Które potrawy z dzieciństwa są najgorsze?
-
Co zrobić na obiad szybko i tanio? Dwie propozycje na zdrowe, proste i budżetowe posiłki
Co zrobić na obiad szybko i tanio? To pytanie spędza sen z powiek wielu osobom. Na szczęście jest rozwiązanie, a nawet dwa. Zobaczcie, jaki smaczny, zdrowy i budżetowy posiłek możecie przygotować.
-
Kotlety z ziemniaków. Przepis na pyszny i chrupiący obiad za grosze
Szukasz pomysłów na tani obiad? Przepis na kotlety z ziemniaków na pewno przypadnie ci do gustu. To danie, w którym listę składników można modyfikować zależnie od tego, co nam smakuje. Jak przygotować najlepsze kotlety z ziemniaków? Podpowiadamy.
-
Tanie obiady - przepisy na sycące i smaczne posiłki za kilka złotych
Przygotowaliśmy dwa pomysły na tanie obiady - przepisy te wymagają minimum składników i czasu. Są też smaczne i sycące, a do tego ławte w przygotowaniu. Sprawdźcie sami.
-
Pstrąg tęczowy - przepis na zdrowy i szybki obiad. Tę rybę przygotujesz w zaledwie 30 minut
Zastanawiasz się nad zdrowym i szybkim obiadem? Pstrąg tęczowy z piekarnika to delikatne i chude mięso, bogate w kwasy omega 3. Idealnie smakuje skropiony cytryną i podany ze świeżymi warzywami. Podbije kubki smakowe nie tylko tych, którzy są na...