Więcej podobnych artykułów przeczytasz na stronie głównej Gazeta.pl
Ryby to doskonały pomysł na obiad. Są zdrowe, niskokaloryczne i przede wszystkim pyszne. Najlepiej smakują te z grilla, ale nie martw się, przyrządzone w piekarniku są równie smaczne. Nasz przepis nie wymaga wielu składników, a sprawi, że ryba będzie delikatna i pełna smaków. Masz mało czasu na zrobienie obiadu? Przygotowanie pstrąga naszą recepturą zajmie zaledwie 30 minut.
Przy zakupie ryby kierujmy się oczywiście sprawdzonym źródłem pochodzenia. Kupujmy w sklepie rybnym, jeśli jednak wybierzesz rybę już zapakowaną, sprawdź etykietę i producenta. Łuski powinny pięknie błyszczeć. Pstrąg ma również wypukłe, błyszczące oczy i czerwone skrzela. Zapach jest równie ważny - świeża ryba nie powinna mieć drażniącego zapachu. Przy zakupie kierujmy się, tymi wskazówkami a danie z pewnością będzie smaczne.
Szukasz sprawdzonego przepisu na pstrąga tęczowego? Oto on! Wystarczy kilka składników, by z ryby zrobić niesamowite danie.
Składniki:
Sposób przygotowania pstrąga tęczowego:
Sposób podania:
Pstrąg tęczowy świetnie smakować będzie z zapiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw. Więcej pomysłów na sałatki znajdziesz w naszym artykule: Sałatka na lato? Lekka, świeża, pyszna. Mamy garść przepisów idealnych.
***
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.