Wachowicz i Gessler oferują catering na święta. Niektóre ceny zwalają z nóg. Ile za jarzynową?

Osoby zabiegane albo te, które nie lubią gotować, mogą przed świętami Bożego Narodzenia skorzystać z cateringów. Oferuje je m.in. Ewa Wachowicz oraz Magda Gessler. Sprawdziliśmy, co można zamówić i jakie są ceny.

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Niektórzy już rozpoczęli przygotowania, inni dopiero przymierzają się do dużych zakupów, a pozostali w tym roku odpoczywają i wybierają catering. Ofertę świąteczną udostępniła m.in. restauracja Zalipianki, której właścicielką jest Ewa Wachowicz. W knajpie U Fukiera, należącej do Magdy Gessler, również można zamówić bożonarodzeniowe posiłki.

Zobacz wideo Znowu to zrobiliśmy. Testujemy świąteczne menu Magdy Gessler

Restauracja Zalipianki. Tak wygląda świąteczny catering Ewy Wachowicz

Oferta Ewy Wachowicz to zdecydowanie tradycyjne smaki. Wielbiciele klasycznych świątecznych dań będą zachwyceni. Do wyboru są m.in. takie potrawy jak bigos i pierogi. Jak prezentują się ceny za poszczególne rarytasy? Kilogram sałatki jarzynowej to koszt 60 zł, z kolei za pierogi z kapustą i grzybami zapłacimy 80 zł za kilogram. Oto inne propozycje: 

  • śledź w śmietanie z cebulą i jabłkiem - 70 zł za kg,
  • zupa grzybowa - 40 zł za litr,
  • barszcz czerwony - 30 zł za litr,
  • bigos - 90 zł za kg,
  • kompot z suszu - 20 zł za litr,
  • makowiec (25x40 cm) - 180 zł za sztukę, 100 zł za pół sztuki,
  • sernik z lukrem cytrynowym i bakaliami (25x40 cm) - 180 zł za sztukę, 100 zł za pół sztuki.

Można też zamówić chleb, sosy oraz mięso, np. szynkę nadziewaną słoniną. Restauracja przyjmuje zamówienia na potrawy świąteczne do 16 grudnia. Można je odebrać dzień przed Wigilią.

 

Restauracja U Fukiera. Magda Gessler przygotowała świąteczne menu

Magda Gessler co rok oferuje klientom catering na Boże Narodzenie. Zapisy zostały otwarte już 13 listopada. W restauracji U Fukiera ceny nie należą do najniższych. Gwiazda niejednokrotnie podkreślała, że w pracy stawia na jakość i ilość składników. Swego czasu świątecznego menu broniła też córka restauratorki.

 

- Zawsze mówię, że ani ja, ani mama, nie jesteśmy w żaden sposób zaborcze na wiedzę. Wszystkimi przepisami się dzielimy, więc jeśli ktoś uważa, że to jest za drogie, to może to zrobić samemu. Natomiast jeżeli ktoś nie ma czasu, nie ma umiejętności, no to my jesteśmy po to, żeby po prostu też pomóc tym, którzy są zapracowani. W razie czego zawsze mogą zamówić - powiedziała Lara Gessler w rozmowie z portalem pomponik.pl. W bożonarodzeniowej ofercie znajdziemy m.in. takie pozycje jak:

  • sałatka jarzynowa - 43 zł za 300 g,
  • pierogi z kapustą i prawdziwkami - 51 zł za 5 sztuk,
  • śledź przykryty pierzynką - 59 zł za 300 g,
  • barszcz czerwony - 67 zł za 900 ml,
  • uszka z borowikami do barszczu - 70 zł za 10 sztuk,
  • zupa grzybowa - 83 zł za 900 ml,
  • piernik staropolski z powidłami śliwkowymi - 90 zł za kg,
  • makowiec na bogato z orzechami - 145 zł za 1,2 kg,
  • ryba po grecku duszona w bukiecie warzyw włoskich - 49 zł za 200 g.

Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.

Więcej o: