gastronomia

Więcej o:

gastronomia

  • Dzień Zrównoważonej Gastronomii z Heurą

    ! Hiszpański start-up zwraca uwagę na wszystkie etapy produkcji, a także dba o to, żeby dostarczyć konsumentom smaczną, zdrową i wysokiej jakości żywność. Dzień Zrównoważonej Gastronomii podkreśla ogromną rolę, jaką może odegrać gastronomia w ochronie zdrowia ludzi, ale także ochronie planety poprzez

  • Gastronomia się odbija. Ostatnia sobota przebiła wakacyjne zarobki

    Restauracje otwarte od 28 maja - restauracje w końcu się odbiją? Jest dobry omen Przeciągający się niemal całkowity lockdown gastronomii mocno obciążył branżę gastronomiczną. Na informację o luzowaniu obostrzeń restauratorzy czekali jak na zbawienie. Wygląda na to, że decyzja, którą rząd w końcu

  • Gastronomia otworzy się po Wielkanocy? "Jest wstępna zgoda"

    Jak podaje portal RMF24, są duże szanse na to, że po Wielkanocy rozpocznie się odmrażanie sektora gastronomii. Rzecznik rządu, Piotr Müller, zapowiedział, że jeżeli trzecia fala zakażeń będzie wygasać na przełomie marca i kwietnia "i nic się nie wydarzy", to jest wstępna zgoda

  • Kobiety-rakiety polskiej gastronomii

    Kobiety stanowią ponad 65% pracowników restauracji i hoteli w Polsce.1 Z danych Pyszne.pl wynika, że już około 30% restauracji dostępnych w serwisie jest prowadzonych właśnie przez nie. Panie mocno zaznaczają swoją obecność w każdym aspekcie działalności restauracji: jako właścicielki wprowadzają do

  • Podsumowanie roku 2020 w gastronomii? Jest źle. Naprawdę źle

    Rok 2020 nie był łaskawy dla większości Polaków. Jedną z branż, która oberwała najmocniej, jest gastronomia. Przez obostrzenia narzucane przez rząd wielu właścicieli zostało zmuszonych do znacznego ograniczenia działalności lub wręcz zamknięcia lokali - obecnie funkcjonuje zaledwie 15 procent