kelnerzy
-
Czy kelner może mówić do gościa na "ty"? "W Polsce za dużo sobie paniujemy"
"Co wam podać?", "Czego byś się napiła?", "Jesteście gotowi?" - przypuszczamy, że każdy z nas przynajmniej raz zetknął się z sytuacją, gdy kelner zwrócił się do niego na "ty". Niektórych to mierzi, innym kompletnie nie przeszkadza. Co o modzie na...
-
"Byłam kelnerką. Najgorsi goście? Pijani, przekonani, że mamy dziękować na kolanach za napiwki"
"Najgorsi byli bardzo pijani klienci. Wcale nie ci z Polski, ale z Norwegii i z Anglii. Było dużo przykrych komentarzy - od pytań o to, dlaczego pracuję za takie grosze i nalewam piwo, przez teksty, że nigdy nie znajdę normalnej pracy, aż do...
-
Jak wygląda praca kelnerów? "Bywało, że napiwek był większy niż dniówka", "Trzeba być trochę szalonym"
Mówi się, że praca kelnerów jest trudna i stresująca. Są pierwszymi osobami, które dowiadują się, że gościom coś nie pasuje i nawet jeśli nie jest to ich wina, na nich spadają złość i niezadowolenie klientów. Ich dzień jest intensywny, są na nogac...
-
Poniżyli kelnerkę i domagali się rabatu. Skandaliczne zachowanie gwiazd internetu. "Jestem zażenowana"
Internetowe gwiazdy szokują każdego dnia. Ostatnio zrobiło się głośno o grupce influencerów, która wykazała się ogromnym brakiem szacunku wobec kelnerki. Widzowie nie mogą uwierzyć w to, co usłyszeli i zobaczyli. Fala negatywnych komentarzy zalała...
-
Restauracjom brakuje pracowników. "Na kucharza zgłaszają się osoby, które nie potrafią ugotować zupy"
Choć najgorszy pandemiczny okres mamy już prawdopodobnie za sobą, branża gastronomiczna wciąż boryka się z problemami. Właściciele restauracji opowiedzieli łódzkiej Gazecie Wyborczej, jak trudno jest znaleźć pracowników. "Kelnerom oferujemy 30 zł...
-
Kelnerka z USA poskarżyła się na napiwek i postuluje: zakazać Europejczykom podróżowania do nas
Amerykańska kelnerka z jednej z nowojorskich restauracji poskarżyła się w sieci na europejskich klientów. Skrytykowała wysokość napiwku, który otrzymała. Według niej 10 proc. od wydanej kwoty to o połowę za mało. Internauci są oburzeni jej...
-
Kelner zdradza sekrety pracy. Co robią klienci? Gwiżdżą, są niemili i "stwierdzają, że nie zapłacą"
Pan Artur kelnerem jest od lat. Uważa, że praca, którą wykonuje, pozwala mu na godne życie. Jednak nie ukrywa, że zachowanie klientów bywa wyjątkowo uciążliwe. Traktowanie z góry to nie największy problem. Zdarzyło się, że został pobity.
-
Savoir-vivre w gastronomii: Czy kelner powinien mówić do nas na "ty"? "To kwestia kultury osobistej"
Szczególnie w większych miastach coraz częściej kelner lub kelnerka zwrócą się do nas na "ty". To nie powód do złości, a zwyczaj, który jest praktykowany szczególnie w restauracjach o luźnym koncepcie, nastawionych na młodych gości. To zachowanie...
-
Restauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacja
Warszawska restauracja wprowadza godzinną przerwę dla swoich pracowników, aby mogli w spokoju zjeść obiad i wspólnie porozmawiać. - Nasi ludzie to nasza największa wartość, a zgrany i najedzony zespół to podstawa - czytamy w komunikacie...
-
Kelnerka pomyliła butelki. Klient wypił wino za równowartość 22 tys. zł. Właściciel restauracji zabrał głos
Dość zabawna historia przydarzyła się mężczyźnie, który w jednej z restauracji w Manchesterze zamówił wino za około 335 dolarów. Przez pomyłkę kelnerki wypił jednak inne, ponad 17 razy droższe, płacąc przy tym za tańsze. Restauracja odniosła się d...
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić z warzyw? Oto placuszki, które posmakują każdemu
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zrobić pastę jajeczną? Wystarczy kilka minut. Będzie pyszna
- Do farszu na pierogi dodaj ten ser. Inne będą im buty czyścić
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Jak zrobić kompot z winogron? Moja ciocia opanowała to do perfekcji
- Tarte buraczki Babci Anieli. Ani kropli octu, a smak rewelacja
- Najlepszy deser na zakończenie lata. Warto wykorzystać końcówkę sezonu
- Jaka odmiana cebuli na szczypior? Wyjaśniamy, którą wybrać