kelnerzy
-
Savoir-vivre w gastronomii: Czy kelner powinien mówić do nas na "ty"? "To kwestia kultury osobistej"
Szczególnie w większych miastach coraz częściej kelner lub kelnerka zwrócą się do nas na "ty". To nie powód do złości, a zwyczaj, który jest praktykowany szczególnie w restauracjach o luźnym koncepcie, nastawionych na młodych gości. To zachowanie...
-
Restauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacja
Warszawska restauracja wprowadza godzinną przerwę dla swoich pracowników, aby mogli w spokoju zjeść obiad i wspólnie porozmawiać. - Nasi ludzie to nasza największa wartość, a zgrany i najedzony zespół to podstawa - czytamy w komunikacie...
-
Kelnerka pomyliła butelki. Klient wypił wino za równowartość 22 tys. zł. Właściciel restauracji zabrał głos
Dość zabawna historia przydarzyła się mężczyźnie, który w jednej z restauracji w Manchesterze zamówił wino za około 335 dolarów. Przez pomyłkę kelnerki wypił jednak inne, ponad 17 razy droższe, płacąc przy tym za tańsze. Restauracja odniosła się d...