Restauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacja

Warszawska restauracja wprowadza godzinną przerwę dla swoich pracowników, aby mogli w spokoju zjeść obiad i wspólnie porozmawiać. - Nasi ludzie to nasza największa wartość, a zgrany i najedzony zespół to podstawa - czytamy w komunikacie opublikowanym na Instagramie knajpy.

Restauracja zamyka kuchnie na godzinę. "Nasi ludzie to nasza największa wartość"

Jedna z popularnych warszawskich restauracji zamieściła na swoim profilu na Instagramie informację o tym, że lokal codziennie na godzinę zamyka swoją kuchnię. Wszystko po to, aby pracownicy mogli odetchnąć od zajęć i zintegrować się przy wspólnym posiłku. Wpis zrobił prawdziwą furorę w sieci. 

Część z Was wie, że w godzinach 16:30 - 17:30 mamy przerwę. Po co ta przerwa i co w tym czasie robimy? W trakcie godzinnej przerwy nasi pracownicy jedzą wspólnie obiad i regenerują się przed dalszą pracą, mają chwilę, żeby spędzić wspólnie czas i zadbać o relacje w zespole. Nasi ludzie to nasza największa wartość, a zgrany i najedzony zespół to podstawa

- czytamy w komunikacie. 

Restauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacjaRestauracja pokazała, na co pracownicy poświęcają codziennie godzinę. To niespotykana sytuacja Instagram, screen: @soul_kitchen_warsaw

W komentarzach błyskawicznie pojawiły się ciepłe słowa skierowane do szefów restauracji. Internauci gratulują pracodawcy zdrowego podejścia i świetnego pomysłu, dzięki któremu cała załoga będzie mogła odetchnąć od pracy.

Fantastyczne podejście do ludzi - jeszcze bardziej Was lubię i polecam!
Wow! Super podejście. Klasa.
Brawo wy!

- piszą internauci.

Zobacz wideo Włoska klasyka - spaghetti aglio olio e peperoncino

Kelnerka: Niektórym wydaje się, że kelnerzy jedynie zbierają zamówienia i przynoszą posiłki

Zapytaliśmy o komentarz w tej sprawie studentkę, która na co dzień pracuje w jednej z restauracji w Browarach Warszawskich. Kelnerka przyznała, że praca w gastronomii przynosi jej wiele radości, jednak jest też okupiona ogromnym wysiłkiem zarówno fizycznym, jak i psychicznym.

To świetny pomysł. Taki ukłon od szefa w stronę pracowników. Praca w gastronomii to prawdziwe wyzwanie. Niektórym wydaje się, że kelnerzy jedynie zbierają zamówienia i przynoszą posiłki, a w międzyczasie mają czas dla siebie. Niestety realia są trochę inne. Oczywiście są knajpy, w których nie ma tak dużego ruchu, jednak w mojej restauracji zdarza się, że przez cały dzień nie dotykam telefonu i nie mam czasu, aby wyjść do toalety. Godzina przerwy to duże ułatwienie i czas na odpoczynek przed ciężkim wieczorem, kiedy jest najwięcej ludzi

- mówi Patrycja w rozmowie z Haps.pl i dodaje, że bardzo lubi swoją pracę, bo tworzą ją ludzie:

Każdy dzień jest inny. Codziennie zderzamy się z innymi osobowościami i staramy się sprostać ich oczekiwaniom. Mimo, że jest to trudna praca, to bardzo ją lubię. Do wykonywania tego zawodu trzeba mieć charakter. Nie każdy dałby radę.
Więcej o:
Copyright © Agora SA