limonka
-
Wyrzucasz skórkę od limonki? To błąd! Możesz wykorzystać ją w kuchni na wiele sposobów. Kilku na pewno nie znasz!
Limonki to znakomite owoce, które mają nieco inny smak niż cytryny. Są bardziej kwaskowe i intensywniejsze. Najczęściej dodajemy do alkoholowych koktajli, ale skórkę można wykorzystać na wiele sposobów.
-
Caipirinha - drink nie tylko na letnie spotkania z przyjaciółmi
Caipirinha to drink, którego przygotowanie jest bardzo proste. Pochodzący z Brazylii koktajl cieszy się popularnością również w Polsce, dzięki swemu łagodnemu i odświeżającemu smakowi jest szczególnie często serwowany podczas imprez. Sprawdzamy, j...
-
Kaffir, czyli niemożliwy do zastąpienia sekret tajskiej kuchni
Kaffir, czyli małe owoce, przypominające limonkę, to niezbędny składnik wielu tajskich i indonezyjskich potraw. W kuchni wykorzystuje się nie tylko ich skórkę i sok, ale również liście. Jak i do czego ich używać?