gotowanie na parze
-
Kluski na parze wyjdą idealne, jeśli zadbasz o temperaturę. Nie chodzi jedynie o parę
Kluski na parze, czyli pampuchy lub parowańce to przepyszne i mięciutkie bułeczki drożdżowe, przygotowywane nad garnkiem wypełnionym wrzątkiem. Są puszyste, idealnie smakują na słodko z owocami, ale także jako dodatek do gulaszu czy sztuki mięsa....
-
Miękkie pampuchy - przepis na puszyste i lekkie kluski na parze. Praktycznie nie zawierają tłuszczu
Niemal każdy lubi desery i słodkie wypieki. Jednym z nich są pampuchy, miękkie kluski przygotowywane na parze. Przypominają lżejszą wersję uwielbianych, ale kalorycznych i tłustych pączków. Pampuchy - przepis na puszystą i słodką przyjemność dla...
-
Jajecznica na parze jest obłędna. Jak ją zrobić? Nie musisz mieć specjalnego sprzętu
Aby zrobić jajecznicę na parze, potrzebujesz tylko dwóch składników. Nie jest ci potrzebny żaden specjalny sprzęt, a wszystkie naczynia bez wątpienia masz w kuchennej szafce. Sprawdź, jak zrobic najdelikatniejszą i najsmaczniejszą jajecznicę.
-
Ryba na parze - w sam raz na zdrowy i dietetyczny świąteczny stół
Ryba na parze w repertuarze wigilijnych potraw? Czemu nie. Była już po grecku, po żydowsku, smażona i pieczona... Teraz swoje pięć minut ma ryba na parze!
-
Fasolka szparagowa - gotowanie w garnku i na parze w kilku prostych krokach
Fasolka szparagowa to jedno z najbardziej lubianych sezonowych warzyw. Zarówno żółta, jak i zielona jest bardzo pyszna, zawiera mnóstwo witamin i jest chętnie jedzona nawet przez tych, którym z wieloma warzywami nie po drodze. Ile gotować fasolkę...