gotowanie na parze
-
Zapomnij o gotowaniu ziemniaków tradycyjną metodą. Ten sposób jest o wiele zdrowszy i smaczniejszy
Ta alternatywa gotowania ziemniaków jest o wiele smaczniejsza, zdrowsza i bardziej spektakularna. Zapomnij zatem o tradycyjnym przygotowywaniu warzyw i poddaje je obróbce termicznej, która pozwoli zachować cenne składniki odżywcze i nada im...
-
Ten sposób zmieni smak twojego obiadu. Zdrowo, smacznie i bez tłuszczu
Skupienie się na sobie i swoim zdrowiu najczęściej zaczynamy od kuchni i diety, którą stosujemy. Zmiany w przygotowywaniu posiłków możemy rozpocząć od wybrania metody gotowania. Jest ich wiele, ale która jest najzdrowsza?
-
Jak ugotować bób, aby zachował więcej właściwości odżywczych? Znamy prosty sposób
Bób to skarbnica właściwości odżywczych. Wprowadzenie go co codziennej diety wspomaga prawidłowe krążenie krwi, zapobiega chorobom nadciśnienia tętniczego oraz reguluje poziom cholesterolu. To tylko kilka przykładów działania bobu na nasz organizm...
-
Kluski na parze wyjdą idealne, jeśli zadbasz o temperaturę. Nie chodzi jedynie o parę
Kluski na parze, czyli pampuchy lub parowańce to przepyszne i mięciutkie bułeczki drożdżowe, przygotowywane nad garnkiem wypełnionym wrzątkiem. Są puszyste, idealnie smakują na słodko z owocami, ale także jako dodatek do gulaszu czy sztuki mięsa....
-
Miękkie pampuchy - przepis na puszyste i lekkie kluski na parze. Praktycznie nie zawierają tłuszczu
Niemal każdy lubi desery i słodkie wypieki. Jednym z nich są pampuchy, miękkie kluski przygotowywane na parze. Przypominają lżejszą wersję uwielbianych, ale kalorycznych i tłustych pączków. Pampuchy - przepis na puszystą i słodką przyjemność dla...
-
Jajecznica na parze jest obłędna. Jak ją zrobić? Nie musisz mieć specjalnego sprzętu
Aby zrobić jajecznicę na parze, potrzebujesz tylko dwóch składników. Nie jest ci potrzebny żaden specjalny sprzęt, a wszystkie naczynia bez wątpienia masz w kuchennej szafce. Sprawdź, jak zrobić najdelikatniejszą i najsmaczniejszą jajecznicę.
-
Ryba na parze - w sam raz na zdrowy i dietetyczny świąteczny stół
Ryba na parze w repertuarze wigilijnych potraw? Czemu nie. Była już po grecku, po żydowsku, smażona i pieczona... Teraz swoje pięć minut ma ryba na parze!
-
Fasolka szparagowa - gotowanie w garnku i na parze w kilku prostych krokach
Fasolka szparagowa to jedno z najbardziej lubianych sezonowych warzyw. Zarówno żółta, jak i zielona jest bardzo pyszna, zawiera mnóstwo witamin i jest chętnie jedzona nawet przez tych, którym z wieloma warzywami nie po drodze. Ile gotować fasolkę...