przepis na racuchy
-
Racuchy drożdżowe na Wigilię. Ten przepis nigdy nie zawodzi, wychodzą puszyste
W moim rodzinnym domu zawsze rano w Wigilię babcia siadała na wysokim krześle przy kuchence i smażyła najlepsze na świecie drożdżowe racuchy. Pachniały w całym domu, były puszyste i lekko słodkie, ale ważny był tłuszcz. Tutaj sprawdzał się konkret...
-
Na Wigilię zrobię racuchy z przepisu babci męża. Lepsze nie istnieją, musisz się przekonać
Racuchy są dobre zawsze, o każdej porze dnia i nocy, jednak w rodzinie mojej i mojego męża były specjalnie smażone w wigilijny poranek. Chociaż do świąt jeszcze szmat czasu, nic nie stoi na przeszkodzie, by zdradzić najlepszy na świecie przepis na...
-
Zmieniłam przepis na racuchy i wyszły obłędnie pyszne i miękkie. Zamieniłam popularny składnik
Lista dań, które wspominam z sentymentem i które kojarzą mi się z dzieciństwem, jest naprawdę długa. Wracam do niej kiedy tylko mam ochotę, a jeden z takich przepisów przedstawiam poniżej. Placuszki, jakie z niego powstają, są przepyszne, a tylko...
-
Racuchy siostry Anieli są smaczniejsze niż mojej babci. Lekkie, puszyste i miękkie jak obłoczek
Racuchy kojarzą mi się z domowym ciepłem i wakacjami u babci. To właśnie tę potrawę robiła mi ona na śniadanie lub na kolację. Podawane je z powidłami i ciepłym kakao przywołują we mnie niezapomniane wspomnienia. Jednak ostatnio spróbowałam przepi...
-
Puszyste racuchy z jabłkami. Przepis lepszy niż od babci. Mało kto robi je z tym napojem
Góra puszystych racuchów na śniadanie lub kolację brzmi jak marzenie każdego łasucha. Wielu osobom jabłkowe placuszki kojarzą się z ukochanymi babciami lub dziadkami, którzy rozpieszczali nas tą słodkością. Na szczęście przepis na racuchy z jabłka...
-
Przepis na racuchy drożdżowe z zeszytu mamy. Są cudownie puszyste, a rodzinie aż świecą się oczy
Niedawno koleżanka z redakcji wysłała mi przepis na racuchy drożdżowe z notatnika jej mamy. Zachwalała, że placuszki zawsze wychodzą cudownie puszyste. To nie tylko zasługa drożdży, lecz także jeszcze jednego patentu, który stosuje jej mama, gdy j...
-
Racuchy z tym pysznym warzywem są hitem wiosny. Przygotuj pyszne racuchy według przepisu Ewy Wachowicz
Zapomnij o tradycyjnych racuchach, ponieważ ten składnik zapewni ci nowych silnych wrażeń. Niecodzienny pomysł z wykorzystaniem sezonowego warzywa, nazywanego również owocem, to hit tej wiosny. Sekret na przygotowanie pysznych racuchów zdradziła E...
-
W 20 minut zrobisz racuchy, o jakich ci się nie śniło. Bez wyrastania i z nieoczywistym dodatkiem
Racuchy to smaczne placuszki, które chętnie wykonujemy i jadamy. Mogą być dla nas świetnym śniadaniem, a w tej wersji również szybką kolacją. Zrobisz je w kilka minut i możesz zapomnieć o czekaniu i wyrastaniu.
-
Puszyste placuszki wypełnione owocami. Takiej mieszanki nie robi żadna babcia i mama
Śniadaniowe placuszki to miła odmiana dla klasycznych kanapek i jajecznicy. Przygotowanie ich nie jest skomplikowane, ani trudne. Zrób je w najbliższym czasie i zobacz, jak cała rodzina się nimi zajada. Ten jeden dodatek nadaje im zdrowej słodkości.
-
Puszyste jak chmurka racuszki z serem, jabłkami i cukrem polecają się na piątkowy obiad bez mięsa
Racuszki z serem i jabłkami to ulubione danie większości dzieci. Co ważne, są banalne i błyskawiczne w przygotowaniu. Dobrze wysmażone racuszki w środku powinny być bardzo wilgotne. Gdy je przygotujesz, aromat pieczonych jabłek rozniesie się po...
- Jak otworzyć każdy słoik? Nie używaj siły. Wystarczy prosty myk
- Zupa gyros wygrywa z rosołem. Ten przepis zaniesie cię w ciepłe kraje
- Cierpisz z powodu zgagi? Znowu będziesz mógł czerpać radość z jedzeniaMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zrobić pyszny smalec do chleba? Łap przepis na najlepsze smarowidło
- Jakie składniki na faworki? Jeden produkt i nie oklapną podczas smażenia
- Krokiety nie pękają dzięki jednemu składnikowi. Ugotuj i dodaj
- To quiz kulinarny, w którym pytamy o zioła i przyprawy. Kto się podejmie?
- To quiz kulinarny, w którym pytamy o zioła i przyprawy. Kto się podejmie?
- Pieczarki ciemnieją? Dodaj podczas smażenia. Będą białe i jędrne
- Nie wrzucam na ruszt, tylko do piekarnika. Nie jadłam lepszej zapiekanki
-
O te racuchy będzie się bić cała rodzina. Te dwa składniki nie są tak oczywiste, a dodają odpowiedniego smaku
Racuchy zna chyba każdy i wszyscy wiedzą, jak je przygotować. Podaje się je z różnymi dodatkami, a najpopularniejszy to jabłka. My jednak nieco zmieniamy klasyczną recepturę i dodajemy coś innego. Dzięki tym składnikom można poczuć głębię smaków.
-
W Wigilię od rana unosił się zapach racuchów. Babcia zawsze robiła je w ten sposób - ważne były... drzwi
Racuchy drożdżowe to przepis, bez którego nie mogła zacząć się Wigilia w moim domu. Babcia już od szóstej rano smażyła przepyszne, pulchne racuchy, a zapach, który unosił się w domu, był jednym z najpiękniejszych świątecznych wspomnień mojego...
-
Dżemy i kremy pójdą w kąt. Teraz racuchy robi się z tym składnikiem. Dodaje smaku i świetnie wygląda
Racuchy to bardzo popularne danie śniadaniowe, które również w wielu domach podawane jest na obiad i kolację. Zazwyczaj robi się je z owocami i podaje z kremami i dżemem. Tym razem warto trochę pozmieniać tradycyjny przepis. Dodatek tego składnika...
-
Dodaj do klasycznych racuchów ten swojski nabiał. Dzięki niemu wyjdą pulchne i miękkie jak obłoczek
Szukasz przepisu na racuchy doskonałe? Babcina receptura nigdy nie zawodzi i gwarantuje pulchny, rumiany i apetyczny efekt. Wszystko za sprawą jednego dodatku - zaledwie szklanka tego nabiału całkowicie odmieni kultowe ciasto. Dzięki temu placuszk...
-
Złota polska jesień podana na talerzu. Do ciasta na racuchy dodaj te dwa składniki, a smak wbije cię w fotel
Puszyste jak chmurka i delikatne w smaku. Racuchy z jabłkami to przysmak, który najczęściej robiły nam mamy i babcie. Jak się jednak okazuje, w łatwy sposób można przygotować je samodzielnie. Do gotowego ciasta nie zapomnij dodać dwóch przypraw....
-
Takich racuchów nie robi nawet babcia. Dodaj do ciasta sezonowy owoc, a zapamiętasz ten smak na długo
Rumiane i puszyste placuszki z jabłkami zna każdy, co jednak gdyby owca zamienić na inny? Przepis na racuchy ze śliwkami to iście jesienna dawka smaku i przyjemności. Ciasto jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, a co najważniejsze obejdz...
-
Zjesz te racuchy i nigdy nie zrobisz ich inaczej. Dodaj ten sezonowy składnik i zobacz, jaki będzie efekt
Jesień to wyjątkowy okres w roku. To właśnie wtedy zamykamy się w domach i próbujemy znaleźć nowe zajęcia. Jednym z nich może być nauka gotowania. By małymi krokami wprowadzać to w życie, zacznij od tego przepisu. To racuchy, które skrywają w sobi...
-
Racuchy - przepis prosto ze szkolnej stołówki. Dodaj odrobinę tego składnika, a wyjdą puszyste jak obłoczki
Racuchy - przepis na to proste danie to prawdziwy smak dzieciństwa. Słodkie, puszyste placuszki z dodatkiem jabłek warto zrobić szczególnie teraz - gdy w sadach i na targach nie brakuje świeżych owoców.
-
Zrób je, a zapomnisz o klasycznych racuchach. Puszyste i delikatne, a jedna łyżka sprawi, że zdobędą nowy smak
Słodkie placki to przysmak, za którym szaleje wiele osób. Robi się je bardzo łatwo i można do nich dodać wiele dodatków. Zazwyczaj wykonuje się je z jednego i tego samego przepisu. My przedstawiamy recepturę na racuchy z dodatkiem, który zmienia...
-
Racuchy - przepis inny niż wszystkie. Anna Lewandowska dodaje do nich składnik, który upiększa i pobudza
Jeśli napadła cię nagła ochota na racuszki, ale masz ochotę spróbować czegoś w nowym stylu, lub chcesz zjeść coś pysznego i słodkiego, ale boisz się wystających boczków, mamy dla ciebie świetny przepis na racuchy. Anna Lewandowska robi je po...
-
Racuchy tak dobre, że nie skończysz na jednej porcji. Zdradzamy, dlaczego są tak puchate
Racuchy to śniadanie, które pamiętamy z czasów dzieciństwa. Puchate i delikatne placuszki prosto z patelni smakowały obłędnie. Dziś możesz przygotować je we własnej kuchni. To niezwykle proste i z pewnością nie skończy się na jednej porcji.
-
Jak zrobić puszyste racuchy? Poznajcie sposób pani Zosi. "Minęło 50 lat, a ja nie znalazłam lepszego przepisu"
Jak zrobić puszyste racuchy? W zasadzie to nie powinno być skomplikowane - mąka, mleko drożdże i już. Ostatnio miałam okazję porozmawiać z panią Zosią, straszą sąsiadką, która od zawsze częstowała wszystkim ciastami i placuszkami. Jej racuszki był...
-
Racuchy - przepis. Babcia dodawała tajemniczy składnik, żeby były puszyste i nie piły tłuszczu. Wystarczyła łyżka
Nic tak nie kojarzy się z babciną kuchnią, jak mięciutkie, puszyste drożdżowe racuchy. Przepis na racuchy jest prosty, a babcia zawsze mówiła, że "jak się da im spokojnie odpocząć, to nawet zła ręka nic nie zepsuje". Babcia jednak miała jeszcze in...
-
Przepis na błyskawiczne racuchy. Połącz dwa białe składniki, a będą delikatne i jeszcze pyszniejsze
Racuchy to świetny pomysł na śniadanie, ale także słodki podwieczorek lub posiłek do lunch boxa. Przepis, który dziś zaprezentujemy, jest inny niż wszystkie, ponieważ racuszki robi się bardzo szybko, a dzięki dwóm białym składnikom są pyszniejsze...
-
Racuchy - przepis mojej babci. Żeby się udały, muszą być spełnione dwie żelazne zasady. Jedna dotyczy miski
Racuchy to przepis, do którego chętnie wracamy, kiedy mamy ochotę zanurzyć zęby w czymś puszystym jak chmurka i pysznym jak spełnione marzenia. Dziś mamy dla was przepis na racuchy mojej babci, które były po prostu idealne. Jak je zrobić? Oczywiśc...
-
Przepis na racuchy drożdżowe. Słodki klasyk rodem z babcinej kuchni lubuje się w dobrym składzie
Babcina kuchnia nie ma równych, a przepis na racuchy to idealny dowód. Idealnie puszyste, wyrośnięte i miękkie ciasto bazuje jedynie na kilku prostych składnikach. Formuła wypada obłędnie smacznie - szczególnie podana w towarzystwie owoców, bitej...
-
Klasyczne racuchy pójdą w zapomnienie. Ich budyniową wersję zrobisz w 20 minut
Budyniowe racuszki to alternatywa dla tych, którzy uwielbiają smak oryginału, lecz chcieliby spróbować czegoś innego. Z tym przepisem zrobisz to danie w 20 minut i nie pobrudzisz nawet rąk.
-
Racuchy budyniowe to słodki raj na ziemi. Pyszne, delikatne placuszki przygotujesz w kwadrans
Racuchy budyniowe to chyba najsmaczniejsza wersja delikatnych placuszków z patelni, jaka istnieje i z chęcią zdradzimy wam, jak je zrobić. Co jest w nich takiego wyjątkowego? Między innymi to, że przy każdym kęsie masz wrażenie, że zanurzasz zęby ...
-
Przepis na te racuchy ma ponad 130 lat. Bez udziwnień, można się zdziwić jak pyszne wychodzą
Racuchy to słodki przysmak, który w każdym domu podawany jest inaczej. Warto więc wrócić do korzeni receptury i zobaczyć jak przyrządzano ją ponad 130 lat temu. Ten smak dalej zachwyca.
-
Racuchy na jogurcie. Delikatne, lekkie i wilgotne w środku. Dodaj do ciasta ulubione owoce
Racuchy na jogurcie to przepis na szybką przekąskę, która nie tylko będzie wyjątkowo smaczna, ale także sycąca. Zaletą tej receptury jest brak drożdży. Dzięki temu nie musimy robić zaczynu ani czekać, aż ciasto odpowiednio wyrośnie. Śmiało dorzućc...
-
Racuchy chłoną zbyt dużo tłuszczu? Dodaj do ciasta jeden składnik, a zobaczysz różnicę
Wśród domowych rarytasów racuchy zajmują szczególne miejsce. Idealnie chrupiące, puszyste i delikatne - tym się cechują placuszki idealne, jednak często zdarza się, że piją zbyt dużą ilość tłuszczu. Jak temu zapobiec? Dodaj ten produkt, a różnica...
-
Racuchy piją tłuszcz jak szalone? Dzięki sprytnemu trikowi ugasisz ich pragnienie - będą puszyste i delikatne
Jeśli kochasz racuchy i nie wyobrażasz sobie bez nich jesiennego śniadania czy też podwieczorku, musisz poznać sprytną metodę na to, żeby podczas smażenia nie nasiąkały tłuszczem. Wystarczy, że dodasz jeden składnik do zimnego oleju i twoje racuch...
-
Racuchy - przepis na szybko. Będą puszyste i delikatne i to bez grama drożdży
Racuchy to przepis, który pozwoli nam wyruszyć w sentymentalną podróż do czasów dzieciństwa. Sposób ich wykonania jest naprawdę prosty, a ty wcale nie potrzebujesz drożdży i dużo czasu, by wyszły idealnie puszyste.
-
Racuchy - przepis babci na słodkie i puszyste danie. Dzięki tej przyprawie będą idealne na jesień
Szukacie inspiracji na smaczne śniadanie lub podwieczorek? Świetnym rozwiązaniem będą puszyste i rozpływające się w ustach racuchy. Przepis kochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Podpowiadamy, jak je przygotować według receptury babci.
-
Racuchy jak u babci z przepisu siostry Anieli. Będą miękkie i puszyste
Racuchy to smaki dzieciństwa, które kojarzą nam się z babcią, która robiła je specjalnie dla nas. Idealne na śniadanie, podwieczorek, a nawet obiad. Najlepiej smakują z sezonowymi owocami. Siostra Aniela pokazuje jak je zrobić, aby wyszły miękkie ...
-
Racuchy - przepis błyskawiczny. Będą puszyste, ale nie dodawaj mleka - inny napój sprawdzi się dużo lepiej
Racuchy to idealny pomysł na śniadanie na słodko, ale także jako smaczny podwieczorek, czy drugie śniadanie do lunch boxa. Dziś mamy dla ciebie błyskawiczny przepis na puszyste racuchy, które są gotowe w kilka minut. Nie używaj mleka - kefir to du...
-
Jak zrobić racuchy drożdżowe? Cukiernik zdradził nam przepis na pulchne i słodkie placuszki
Jak zrobić racuchy drożdżowe? Pulchne placuszki z dodatkiem owoców to prawdziwy smak dzieciństwa. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane, ale warto pamiętać o kilku szczegółach, które mogą wpłynąć na finalny efekt.
-
Racuchy z jabłkami - mięciutkie i puszyste jak za dziecinnych lat. Smakowa podróż w przeszłość
Placuszki z jabłkami to pomysł dla tych, którzy mają ochotę na kuchenną podróż w przeszłość. To słodkie danie, które szczególnie polubią dzieci, ale nie tylko. Koniecznie wypróbujcie przepis.
-
Przepis na racuchy, który przywoła smak dzieciństwa. Pamiętam, jak robiła je moja babcia
Kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa, lenistwem i zapachem, który unosił się w całym domu. Moja babcia często robiła je na śniadanie lub podwieczorek. Chrupiące, posypane słodkim cukrem pudrem. Najlepiej smakują gorące, prosto z patelni. Idealne ...
-
Przepis na racuchy z jabłkami a'la Jadzia według Ewy Wachowicz. Ten smak przypomni czasy dzieciństwa
Przepis na racuchy z jabłkami a'la Jadzia według Ewy Wachowicz to prawdziwa smakowa podróż w czasie. Warto wypróbować ten przepis, bo te smaczne placki dosłownie rozpływają się ustach!