Racuchy to słodkie danie, które przypada do gustu wielu osobom. Mało kto po spróbowaniu go po raz pierwszy już nigdy do niego nie wraca. Najczęściej posypane cukrem pudrem, jednak podawane z dżemem, bitą śmietaną lub miodem również smakuje wyśmienicie. Słodkie placuszki idealnie sprawdzają się jako śniadanie, kolacja, a nawet deser.
Trzeba się z tym zgodzić, że ile domów tyle przepisów na to danie. Najczęściej jednak stosuje się jedną recepturę, która sprawdza się od wielu lat. Natomiast dla wszystkich tych, którzy chcieliby posmakować nowego wydania tego przysmaku przygotowaliśmy coś wyjątkowego. Mowa tu o racuszkach, które mają w sobie budyń. Dzięki temu po wysmażeniu są pulchne, aksamitne, z aromatem wanilii. Posypane cukrem pudrem lub podane z domową konfiturą z pewnością na dłużej zagoszczą w twoim domu.
OFERTY AVANTI24.PL: Modne spódnice na 2023: rządzi skóra i plisy! Wybieramy fasony sprzyjające sylwetce
Składniki
Sposób przygotowania
OFERTY AVANTI24.PL: Po więcej modowych inspiracji zapraszamy na Avanti24.pl
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl