Więcej słodkich przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przepis na drożdżowe racuchy według babcinej receptury to piedestał z którym na próżno konkurować. Puszyste, słodkie placuszki sprawdzą się wyśmienicie jako szybki obiad lub domowy podwieczorek. Wystarczy tylko wykorzystać bazowe produkty, które często zalegają w lodowce i podać je w apetyczny sposób.
Pachnące, puszyste niczym chmurka i mięciutkie - tak prezentują się idealne racuchy z babcinego przepisu. Smak z dzieciństwa przygotujesz z zaledwie kilku składników, ważne jest jednak by pamiętać o kilku szczegółach, które zaważą o smaku doskonałym. Mowa tu o przygotowaniu rozczyny, czasie leżakowania ciasta i idealnej konsystencji.
Drożdżowe racuchy z babcinego przepisu warto udoskonalić o dodatek świeżych owoców - świetnie sprawdzą się klasyczne jabłka, jednak dla fanów oryginalnych smaków polecamy także borówki amerykańskie lub mrożone jagody. Warto pamiętać, że samo podanie jest równie istotne - może być to klasyczny cukier puder, miód, syrop klonowy, bita śmietana lub roztopiona czekolada.
Składniki:
Sposób przygotowania: