Więcej przepisów znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Przepisów na racuchy jest naprawdę wiele, można je zrobić tradycyjnie na drożdżach, można dodać do nich jabłko, można zrobić je na sodzie z jogurtem lub tak jak Anna Lewandowska dodać do nich brzoskwinie i imbir. Jeśli uważasz, że twoja babcia robiła najlepsze racuchy, nie będziemy się kłócić. Jeśli jednak chcesz poprawić swój humor i urodę, wypróbuj ten przepis. Jest łatwy i naprawdę przepyszny.
Składniki:
Tak przygotowane racuszki można zajadać śmiało bez obaw, że pójdą w boczki. Pamiętajmy jednak, że każdy przepis jest jedynie inspiracją - zamiast brzoskwiń możesz dodać jabłka lub banany, mąkę owsianą zastąpić pszenną lub orkiszową, a zamiast cukru kokosowego użyć zwykłego. Jednak cały smak tych racuszków tkwi w imbirze - to on gra tu pierwsze skrzypce.
Przepis pochodzi ze strony: hpba.pl