Racuchy chłoną zbyt dużo tłuszczu? Dodaj do ciasta jeden składnik, a zobaczysz różnicę

Wśród domowych rarytasów racuchy zajmują szczególne miejsce. Idealnie chrupiące, puszyste i delikatne - tym się cechują placuszki idealne, jednak często zdarza się, że piją zbyt dużą ilość tłuszczu. Jak temu zapobiec? Dodaj ten produkt, a różnica będzie kolosalna!

Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl

Przepis na domowe racuchy to nie lada gratka, która sprawdza się na szybki lunch, obiad na słodko lub szybki i prosty deser. Idealny efekt uzyskamy dzięki odpowiednim proporcjom, owocowym dodatkom, ale także właściwemu smażeniu. Zapomnij o nasiąkniętych tłuszczem placuszkach i dodaj ten składnik!

Ten patent gwarantuje, że racuchy nie będą chłonąć tłuszczu z patelni

Puszyste, chrupiące i rozpływające się w ustach racuchy z jabłkami to przysmak, który kojarzy się z beztroskim dzieciństwem i domowymi rarytasami. Na piedestale były i są oczywiście te z tradycyjnego przepisu babci. Zawiera on jedynie podstawie składniki i niemal zawsze daje pyszny efekt. Na liście produktów warto uwzględnić także odrobinę... alkoholu, który sprawi, że placki nie będą chłonąć tłuszczu jak gąbka. Ten prosty trik naszych mam i babć gwarantuje pyszny efekt.

Zobacz wideo Drożdżowe racuchy - przepis na pyszną przekąskę

Perfekcyjne rauchy - te triki gwarantują smaczny efekt

Jeśli w lodówce brakuje drożdży, a ochota na placuszki nie mija, warto wykorzystać jedną z babcinych metod. Wystarczy, że dokładnie ubijemy cukier z jajkami, a ciasto będzie równie puszyste, delikatne i wyrośnięte! 

Kluczem do sukcesu w przygotowaniu tradycyjnych racuchów jest także dodanie sezonowych owoców. Mowa tu oczywiście o jabłkach. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by do ciasta wrzucić borówki, truskawki, banana czy maliny. Dzięki temu powstanie wiele smacznych i kolorowych wersji klasycznej receptury. Dodatki także mają znaczenie - racuchy podaj z bita śmietaną, jogurtem greckim, płynną czekoladą, miodem, syropem klonowym lub syropem z agawy. Każdy z powyższych produktów w połączeniu z ciastem gwarantuję ucztę dla zmysłów!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.