smażone potrawy
-
Racuchy chłoną zbyt dużo tłuszczu? Dodaj do ciasta jeden składnik, a zobaczysz różnicę
Wśród domowych rarytasów racuchy zajmują szczególne miejsce. Idealnie chrupiące, puszyste i delikatne - tym się cechują placuszki idealne, jednak często zdarza się, że piją zbyt dużą ilość tłuszczu. Jak temu zapobiec? Dodaj ten produkt, a różnica...
-
Smażysz pieczarki w ten sposób? To błąd, wyjdą wodniste. Wybierz metodę, która gwarantuje chrupiący efekt
Aby uniknąć mdłych, wodnistych i niesmacznych pieczarek, należy zmienić nawyki ich przygotowywania. Grzyby wyjdą idealnie soczyste i chrupiące, jeśli zastosujesz babciną metodę. Kluczowe jest masło i przyprawy dodane w odpowiedniej kolejności.
-
Panierowane jajka - chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku. Sprawdź, jak przygotować idealną przekąskę
Panierowane jajka - ten przepis warto wypróbować, jeśli znudziła nam się klasyczna jajecznica. Jajka w panierce są chrupiące i złociste z zewnątrz, a ich środek skrywa aksamitną konsystencję! Jak przyrządzić tę smaczną przekąskę?
-
Smażone pierogi czebureki - przepis na tradycyjne danie krymskich tatarów
Czebureki to przepis na danie pochodzące od tatarów, a aktualnie szeroko znane na Ukrainie. Są dość podobne do naszych rodzimych pierogów, ale mimo wszystko to nie to samo. Przekonajcie się sami
-
Jajka zięcia na Wielkanoc? Sprawdzamy, co kryje się pod kontrowersyjną nazwą i jak zrobić to danie
Czym są jajka zięcia? Pod tą kontrowersyjną nazwą kryje się bardzo smaczna potrawa, którą można podać na Wielkanoc. Sprawdźcie, jak zrobić to danie.