gofrownica

Więcej o:

gofrownica

  • Gofrownica - jak wybrać dobry sprzęt?

    Jakie powinny być idealne gofry? Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie i wilgotne. Do przygotowania idealnych gofrów niezbędny jest porządny sprzęt. Wiemy, czym kierować się przy jego wyborze, by deser nie wyszedł gumowaty lub niedopieczony. Rodzaje gofrownic Przede wszystkim powinniśmy zdecydować

  • Gofrownica - poradnik zakupowy i kilkanaście propozycji zakupowych

    Dobra gofrownica pozwoli przygotować pyszne śniadania i podwieczorki nie tylko dla dzieci, ale również dorosłych. Gofry to nie tylko rodzaj słodkości. Można je również zrobić w wersji zdrowego i pożywnego posiłku z różnymi dodatkami. Oto poradnik zakupowy, w którym opisujemy na co zwrócić uwagę

  • Gofrownica: Jaką wybrać, by zadowoliła małego i dużego smakosza gofrów

    . Jeśli Wy i Wasze pociechy należą więc do smakoszy tych chrupiących wafli to warto spróbować przyrządzić je samodzielnie.  Gofrownice, które można nabyć w ofercie wielu producentów to proste i szybkie w obsłudze urządzenia. Klasyczne modele mają dwie podgrzewane płyty, zazwyczaj możliwość regulacji temperatury, a

  • Jak zrobić gofry bez gofrownicy? To banalnie proste [PRZEPIS]

    Domowe gofry Polacy kochają gofry. Choć najczęściej kupuje się je w budkach, można je zrobić także w domu. Ale sami robimy je rzadko. "A bo to pracochłonne, a bo potrzeba gofrownicy". Pierwszy argument za chwilę obalimy. Jeśli zaś chodzi o drugi, to owszem do standardowych gofrów potrzebna

  • Przepis na gofry na słodko i na słono. Zrobisz je bez gofrownicy

    śmietany, słodkiej polewy i owoców. Jeżeli jednak jesteście fanami słonych przekąsek, wytrawne gofry na pewno wam zasmakują. Aby je przyrządzić, wystarczy zmienić jeden składnik w przepisie, a co istotne, nie będziemy potrzebowali gofrownicy. Do zrobienia gofrów bez gofrownicy wystarczy zwykła lub grillowa

  • Przepis na gofry niczym z wakacyjnej budki. Triki na chrupiące gofry

    , aby dopiero na samym końcu delikatnie wymieszać białka z resztą ciasta. Gofrownica musi być uprzednio nagrzana, nie wolno jej otwierać w trakcie smażenia.  Upieczone gofry najlepiej układać na kratce do odparowania, gdyż wtedy wychodzą chrupiące. Kładąc na talerzu zatrzymają w sobie wilgoć i w rezultacie