boczniaki
-
To jedne z najzdrowszych grzybów, a sięga po nie tylko garstka Polaków. Można wyczarować z nich cuda
Polacy rzadko sięgają po te grzyby, czym popełniają naprawdę duży błąd. W końcu zaliczają się do jednych z najzdrowszych grzybów, więc warto dodać je do jadłospisu. O jakich grzybach mowa i jakie dania można z nich wyczarować? Odpowiadamy.
-
Ten przepis na zupę Tomasza Strzelczyka trzeba dodać do ulubionych. Główny składnik właśnie się pojawił
Tomasz Strzelczyk to niekwestionowany mistrz kulinariów. 8 listopada tego roku wydał swoją nową książkę "Oddasz fartucha 3. Jakie to jest dobre!", która ukazała się nakładem wydawnictwa Znak Horyzont. Poniżej publikujemy jeden z przepisów, który s...
-
Przepis na boczniaki, czyli wyśmienity strogonow w wersji grzybowej. Goście padną z zachwytu gdy podasz to na stół
Żadne kotlety, nuggetsy i wegańskie flaki. Z boczniaków koniecznie przygotuj wege strogonowa. Takiego dania nie powstydziłby się żaden szef kuchni. Będzie pysznie, sycąco i bardzo wykwintnie. Goście nie uwierzą, że nie ma tam grama mięsa.
-
Boczniaki - przepis na prosty i smaczny obiad z grzybami w roli głównej. W panierce smakują obłędnie
Panierowane boczniaki to świetna propozycja smacznej i prostej w wykonaniu przekąski. Złocista, chrupiąca panierka w połączeniu z miękkim, rozpływającym się w ustach środkiem sprawia, że trudno im się oprzeć. Najlepiej smakują podane z sosem...
-
Boczniaki - przepis na najprostsze danie z udziałem smażonych grzybów. Idealne na jesienny lunch
Boczniaki to grzyby, które warto wprowadzić do swojego domowego jadłospisu. Są bowiem nie tylko wyjątkowo smaczne, ale i zdrowe - stanowią źródło witamin i minerałów, a także białka i błonnika. Jak najprościej wykorzystać potencjał kulinarny...
-
Jak przyrządzić boczniaki? Zrób z nich grzybowe nuggetsy w chrupiącej panierce. Z ostrym sosem smakują jak marzenie
Boczniaki z biegiem lat stają się coraz bardziej popularne. Szczególną sympatią darzą je wegetarianie i weganie, dla których grzyby te potrafią być zdrowym i smacznym substytutem mięsa. Z boczniaków można przygotować znakomite flaki lub podsmażyć ...
-
Główny składnik możesz wyhodować w domu i zrobić obiad idealny. Niesamowite, że wychodzi z niego coś takiego
Oryginalne dania zyskują na coraz to większej popularności. Dodatkowo coraz liczniejsze grupy eksperymentują z potrawami, które znamy od wielu lat. Ten posiłek również przeszedł pewne zmiany. Jedną z ważniejszych jest brak mięsa, który został...
-
Zamiast kotleta schabowego na talerzu połóż inny przysmak. Strzelczyk użył tego produktu i zszokował smakiem
Na naszych obiadowych talerzach można znaleźć naprawdę wszystko. Zaczynając od mięs, a kończąc na nietuzinkowych wariacjach warzywnych. Tomasz Strzelczyk również postanowił dodać coś do tego zestawienia. Połączył ciasto naleśnikowe z grzybem i...
-
Zaczął się sezon na boczniaki. Przepis na te pyszne grzyby w azjatyckiej marynacie podbije twoje serce
Boczniaki od kilku lat stają się coraz bardziej popularne w Polsce. Są doskonałą alternatywą dla mięsa, docenianą przez wielu wegan i wegetarian. Nawet restauracje zaczęły serwować chrupiące kotlety z tych delikatnych grzybów. Choć to pyszna wersj...
-
Smakują jak schabowe, a nie ma w nich mięsa. Główny składnik jest tak nieoczywisty, że zaczniesz przecierać oczy
Kotlety to jedna z prostszych propozycji na obiad. Te zrobione z mięsa często widziane są na stole, jednak ich bezmięsne wersje również robią coraz większą furorę. Na rynku można nawet znaleźć składniki, które niekiedy smakują podobnie do mięs. Ic...
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Królowa sałatek w nowej odsłonie. Każdy mówi, że jest jeszcze smaczniejsza
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Tego przepisu na pyzy babcia strzegła jak oka w głowie. Bezmięsny farsz to hit
- Gdy jej spróbujesz, nie wrócisz do pomidorowej. Jest najlepsza z tym mięsem
- Pieczone jabłka w cieście Ewy Wachowicz. Prosty, szybki i przepyszny deser
- Podsmażam kurczaka i wkładam w ciasto. Tak mam dodatek do zup i sosów
- Śniadanie jak z PRL-u. Wykorzystaj czerstwy chleb i przygotuj to cudeńko
-
Smakują lepiej niż mięsna wersja. To postne pulpety idealne na piątek. Główny składnik nie jest oczywisty
Przepis na pulpety to jedna z prostszych propozycji na obiad. Te w wersji mięsnej często widziane są na stole. Ich postna forma jest równie smaczna, a dzięki głównemu składnikowi niektórzy uważają, że smakiem niczym się nie różnią od klasyków. Dla...
-
Pikantne flaczki bez mięsa. Przepis na doskonałą potrawę z boczniaków. Zrobisz je w jednym garnku
Dieta roślinna staje się coraz bardziej popularna. Pozytywnych aspektów wegańskiego jedzenia nie sposób zliczyć. Wiele osób zauważa poprawę samopoczucia, zdrowia, a także sylwetki. Co, jeśli chcemy jeść roślinnie, ale trudno zrezygnować nam z...
-
Grzybobranie zimą? To możliwe! W polskich lasach mamy kilka gatunków lubujących chłód i śnieg
Zimowe grzybobranie to dla wielu osób powód do żartu, jak się jednak okazuje, w polskich lasach o tej porze roku znajdziemy wiele cennych gatunków. Mróz, śnieg i ekstremalne warunki nie przeszkadzają niektórym popularnym i jadalnym grzybom, które...
-
Flaczki z boczniaków. Pikantne danie jednogarnkowe pełne grzybowego aromatu. Rozsmakuj się w jesieni
Flaczki z boczniaków to pikantne danie jednogarnkowe pełne grzybowego aromatu. Będą doskonałym pomysłem na jesienny obiad. Jak je przygotować? To bardzo proste! Podajemy przepis na grzybowo-warzywne danie.
-
Boczniaki - przepis na kotletowy raj. Trudno uwierzyć, że to nie mięso, ale ważne są przyprawy
Kotlety wegetariańskie istnieją i smakują nawet lepiej niż schabowe. Boczniaki to grzyby, które można wykorzystać na setki różnych sposobów, ale chyba najsmaczniejsza opcja to właśnie opanierowane i usmażone jak kotlety. Jak je zrobić? Nie wolno...
-
Te grzyby są często pomijane w polskich lasach. Wielki błąd, smakują wybornie i są źródłem zdrowia
Pomimo przekonania, że grzyby pozbawione są wartości odżywczych, to tak naprawdę ich jedzenie może mieć pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Znamy najzdrowsze grzyby, które występują w Polsce. Wiele gatunków jest jednak niedocenianych i pomijanych,...
-
Zupa z boczniaków a la flaczki. Przepis na wegetariański obiad pełen aromatu
Zupa z boczniaków to alternatywa dla klasycznych mięsnych flaków. Uwielbiają ją nie tylko wegetarianie, ale także poszukiwacze głębokich smaków. Prosta w wykonaniu, a zarazem niebanalna, pyszna i niesamowicie aromatyczna.
-
Wegetariańskie flaki z boczniaków - przepis, który zaskakuje. Alternatywa dla tradycyjnego polskiego dania
Czym najlepiej zastąpić flaki wołowe w wersji bezmięsnej? Odpowiedź jest prosta: najlepiej nadają się do tego boczniaki! Z dodatkiem przypraw nabierają niepowtarzalnego smaku i zapachu, który może przekonać nawet tych, którzy nie przepadają za...
-
Kotlety z boczniaków Ewy Wachowicz. Proste i szybkie. Schabowe mają silną konkurencję
Boczniaki można wykorzystać na wiele wspaniałych sposobów. Świetnie sprawdzają się między innymi w roli kotletów. To doskonały zamiennik tradycyjnych schabowych, któremu nie oprą się nawet mięsożercy. A gdy dodamy do nich jeszcze młode ziemniaki i...
-
Boczniaki - przepis na szybką przekąskę lub obiad. Te grzyby są ciekawą alternatywą dla mięsa
Boczniaki - przepis na spektakularne danie lub ciekawą przekąskę. Te smaczne grzyby można przygotować w wielu nietypowych odsłonach - są świetną alternatywą dla mięsa i źródłem wielu cennych witamin. Przypisuje się im właściwości lecznicze - a...
-
Aromatyczne boczniaki - dwa przepisy na wiosenne, grzybowe dania. Są całkowicie bezmięsne
Przepisy z boczniaków są bardzo różnorodne. Proponujemy dwa dania idealne na wiosnę. Są całkowicie bezmięsne, więc spodobają się weganom. Koniecznie je wypróbujcie.
-
Boczniaki - przepis na grzyby w chrupiącej panierce. Świetnie zastąpią kotlety schabowe
Boczniaki - przepis na przyrządzenie boczniaków warto zapisać, bo te grzyby są świetną alternatywą dla mięsnych obiadów. Jak je przyrządzić? Zachęcamy do wypróbowania przepisu na wegetariańskie kotlety w chrupiącej panierce.
-
Boczniaki - przepis na nietypową i smaczną przekąskę. Będą doskonałą alternatywą dla... mięsa
Boczniaki uważane są za grzyby o właściwościach leczniczych. Są w nich związki, które obniżają poziom cukru i cholesterolu, a nawet niszczą komórki nowotworowe. Sprawdź jak przygotować te nietypowe grzyby w naszym przepisie.
-
Boczniaki - przepis, który musisz znać. Tak przyrządzone smakują jak kotlety schabowe
Panierowane boczniaki to wspaniały pomysł na szybki obiad, kiedy mamy ochotę na coś bezmięsnego i naprawdę bardzo smacznego. Przepis jest banalny, a tak przygotowane boczniaki smakują nawet lepiej niż kotlety schabowe. Jesteś fanem grzybów? Ten...
-
Jak marynować grzyby? Sprawdź gotowe patenty na marynatę do grzybów
Jak marynować grzyby, aby zachować ich wyjątkowy smak i aromat na dłużej? Zapraszamy na przegląd najlepszych przepisów na szybką marynatę.
-
Jak zrobić nuggetsy? Przekąski idealne na mecz i nie tylko
Lubicie podjadać coś pysznego podczas oglądania meczu? A może planujecie spotkania z przyjaciółmi na wspólne oglądanie, na które chcecie przygotować coś do jedzenia? Nuggetsy sprawdzą się doskonale - sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Domowa uprawa boczniaków - jak się za to zabrać?
Domowa uprawa boczniaków to nowa aktywność, w którą zaangażowali się, nie tylko zagorzali grzybiarze. Zamiast robić zapasy na bazarku lub w supermarkecie, boczniaki można wyhodować samodzielnie. Domowa uprawa boczniaków - jak to zrobić? Podpowiadamy!
-
Boczniaki - czy wiedziałeś, że mogą być tak pyszne? Sprawdź nasze przepisy!
Boczniaki cieszą się coraz większą popularnością. Można przygotować je na wiele sposobów i zawsze smakują wspaniale. Mamy dla Ciebie najlepsze przepisy!
-
Boczniaki na sześć zaskakujących sposobów. Tak ich jeszcze nie jadłeś
Boczniaki można obecnie kupić przez cały rok w supermarketach i dyskontach a także - jeśli macie zacięcie ogrodnicze i trochę miejsca w ogrodowej altanie lub piwnicy - również wyhodować samodzielnie. Dzięki temu, że są zwarte i nie rozpadają się w...
-
Boczniaki na talerzu. Co z nich przyrządzić?
Boczniaki w ostatnich latach stają się coraz bardziej popularne. Weganie i wegetarianie często używają ich jako zamiennika mięsa, przyrządzając na przykład smażone boczniaki a la nuggetsy. Grzyby te jednak są lubiane nie tylko wśród osób, które ni...