flaki
-
Pikantne flaczki bez mięsa. Przepis na doskonałą potrawę z boczniaków. Zrobisz je w jednym garnku
Dieta roślinna staje się coraz bardziej popularna. Pozytywnych aspektów wegańskiego jedzenia nie sposób zliczyć. Wiele osób zauważa poprawę samopoczucia, zdrowia, a także sylwetki. Co, jeśli chcemy jeść roślinnie, ale trudno zrezygnować nam z...
-
Flaki - przepis siostry Anastazji. Obok tej zupy nikt nie przejdzie obojętnie. Przyprawy i trik z wodą robią robotę
Chyba nie ma osoby, w której flaki nie wzbudzają jakiejś emocji. Niektórzy je kochają, inni nie mogą na nie patrzeć. Czego by o nich nie myśleć, trzeba przyznać, że to jedna z najsłynniejszych zup w naszym kraju, która na stałe zadomowiła się już...
-
Lubisz flaki, lecz ich zapach cię odpycha? Tym sposobem pozbędziesz się go raz na zawsze
Flaki to polski przysmak, który ma swoją grupę miłośników. Jednak jednym z powodów dlaczego niektórzy nie chcą go nawet skosztować jest intensywny i nieprzyjemny zapach. Na szczęście w prosty sposób można się go pozbyć.
-
Jak zrobić flaki? Przepis jest prosty, a sekret dziadka wyniesie danie na wyżyny smaku. "Dobre flaki mają kleić usta"
Flaki to potrawa, która kojarzy się z uroczystościami rodzinnymi i przywodzi na myśl czasy szlacheckie, kiedy właśnie tą zupą zajadali się nasi przodkowie w żupanach. Przepis na flaki jest prosty, ale diabeł tkwi w szczegółach i kilka szczegółów,...
-
Flaczki z boczniaków. Pikantne danie jednogarnkowe pełne grzybowego aromatu. Rozsmakuj się w jesieni
Flaczki z boczniaków to pikantne danie jednogarnkowe pełne grzybowego aromatu. Będą doskonałym pomysłem na jesienny obiad. Jak je przygotować? To bardzo proste! Podajemy przepis na grzybowo-warzywne danie.
-
Flaczki bez mięsa. Ten dodatek nie jest oczywisty i nie są to grzyby
Znane wszystkim flaczki to przysmak nie jednej osoby. Najczęściej serwowane w wersji mięsnej, jednak dla osób, które go nie jedzą, również jest dostępny. Wystarczy mięso zamienić na jeden składnik, o którym możesz nawet nie pomyśleć.
-
Zupa z boczniaków a la flaczki. Przepis na wegetariański obiad pełen aromatu
Zupa z boczniaków to alternatywa dla klasycznych mięsnych flaków. Uwielbiają ją nie tylko wegetarianie, ale także poszukiwacze głębokich smaków. Prosta w wykonaniu, a zarazem niebanalna, pyszna i niesamowicie aromatyczna.
-
Wegetariańskie flaki z boczniaków - przepis, który zaskakuje. Alternatywa dla tradycyjnego polskiego dania
Czym najlepiej zastąpić flaki wołowe w wersji bezmięsnej? Odpowiedź jest prosta: najlepiej nadają się do tego boczniaki! Z dodatkiem przypraw nabierają niepowtarzalnego smaku i zapachu, który może przekonać nawet tych, którzy nie przepadają za...
-
Flaki - przepis na staropolski klasyk. Nie wyjdą smaczne, jeśli nie zadbasz o wywar, musi być na konkretnym mięsie
Flaki to staropilski klasyk, który pojawia się na naszych stołach regularnie, głównie z okazji rodzinnych uroczystości. Przepis na flaki jest dość prosty - oczyszczone i pocięte mięso z żołądków gotuje się w rosole. Jednak to właśnie rosół, czy te...
-
Flaki - przepis, który przeniesie cię na magnacki dwór. Zapamiętaj zasadę trzech mięs, a wyjdą rewelacyjne
Flaki to danie, które od wieluset lat uważane jest za kultowe i całkiem słusznie, ponieważ odpowiednio przyrządzone flaki potrafią być absolutnie wybitne. Przepis na flaki jest w zasadzie prosty, ale dziś podpowiemy, jak je zrobić, by smakowały ta...
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Zrób ten sernik na święta, a rodzina będzie nosić cię na rękach. "Jest 10/10"
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Naleśniki - przepis. Będą dużo pyszniejsze i delikatne, jeśli dodasz składnik znany z sernika i nie jest to twaróg
-
Jajko po ugotowaniu ma zielonkawą obwódkę? Nie każdy wie, dlaczego
- W sklepach coraz więcej kradzieży. "Nabijają jedną rzecz, a biorą pięć"
- #mistrzowiewkuchni - odkrywamy sekrety perfekcyjnego duetu.
- Zakwas na żurek i barszcz w jednym. Ta mąka idealnie zastąpi żytnią
- Ten składnik sprawi, że jajecznica będzie puszysta i delikatna
- Jak sprawdzić, czy jajko jest świeże? Mamy jeszcze sprytny sposób i to bez wody
-
Tradycyjne flaki - przepis przeniesie was do dawnych czasów. Król Władysław Jagiełło je ubóstwiał
Dawne potrawy to ciekawy sposób na poznanie naszej historii. Dzięki temu możemy sprawdzić, jak stołowali się nasi przodkowie. Przedstawiamy więc wołowe flaki. Przepis pozwoli wam przyrządzić potrawę rodem z zamierzchłych czasów.
-
Flaki - przepis na prawdziwie rasowe danie. Istotą smaku jest połączenie kilku gatunków mięs
Flaki to danie, które zdecydowanie zasługuje na miano "kultowego". Staropolski przysmak do dziś króluje w restauracjach i podczas uroczystości rodzinnych i choć ma wielu sceptyków, miłośników flaków jest zdecydowanie więcej. Jak zrobić idealne...
-
Jak ugotować flaki wołowe?
Flaki wołowe to tradycyjne polskie danie, którego głównym składnikiem są oczyszczone fragmenty żołądka wołowego. To przysmak, który ląduje na polskich stołach przy różnego typu uroczystościach, z okazji świąt czy na weselach.