siostra Anastazja
-
Włóż do słoików te warzywa. Aż dziwne, że tak mało osób to robi. Zjesz i zapomnisz o ogórkach
Zamykanie warzyw w słoikach latem i wczesną jesienią, by zimą cieszyć się ich smakiem, to doskonała decyzja. Gdy nachodzi nas tęsknota za ogórkami, papryką lub cukinią, wystarczy sięgnąć do szafki lub spiżarni, by rozkoszować się wspomnieniami...
-
Siostra Anastazja wrzuciła je do słoika i zalała tym. Przetrwają całą zimę, ale i tak zjesz je jako pierwsze
Robienie przetworów to nie tylko robienie sałatek, ogórków i innych warzyw. To również wykorzystywanie owoców, by zrobić z nich pyszne i pełne smaku smakołyki. Siostra Anastazja wie, jak je zrobić i podzieliła się przepisem. Nie dość, że jest...
-
Nic nie może się równać z tymi kotletami siostry Anastazji. Wykorzystuje nietypowy składnik
Kotlety już dawno przestały być kojarzone tylko z mięsem. Choć to najbardziej tradycyjna wersja, to inne zaczynają zdobywać coraz większą popularność. Mamy już kotlety jajeczne, rybne i ziemniaczane. Pora więc na coś nowego. Oto przepis na kotlety...
-
Mało kto robi tak pyszne buraczki. Siostra Anastazja dodaje do nich specjalny składnik
Buraczki siostry Anastazji nie mają sobie równych. Znana i lubiana zakonnica po raz kolejny podzieliła się obłędnym przepisem na dodatek do obiadu. Kluczowe jest dodanie konkretnych składników. Czym doprawić buraczki, żeby były pyszne? Wyjaśniamy...
-
Ludzie kochają jej przepisy. Ten na sok z aronii jest hitem
Aronia to polski superowoc i jeśli do tej pory jej nie spożywałeś/łaś, to pora to zmienić. Jest nie tylko smaczna, lecz także ma wiele cennych właściwości. Mówi się, że to "najsmaczniejsze lekarstwo na świecie". Jest wsparciem przy leczeniu...
-
Siostra Anastazja to wymiataczka. Nikt nie robi takiego ciasta z wiśniami. Wystarczy wymieszać
Siostra Anastazja dała się poznać jako niekwestionowana mistrzyni kuchni. Jej przepisy, które wiele osób chętnie odtwarza w domach, to ukłon w stronę tradycji. Zakonnica zawsze wie, jak połączyć składniki, żeby danie wyszło doskonałe. Ten przepis ...
-
Siostra Anastazja pokazała najlepszą sałatkę. Przebija nawet klasyczną jarzynową
Siostrę Anastazję na pewno zna wiele osób, bo to właśnie ona przyrządza bardzo dużo smakowitych potraw. Dzieli się ona swoim spojrzeniem na kuchnię, a miliony Polaków powtarza jej receptury. Tym razem podzieliła się przepisem na prostą i bardzo...
-
Natchnij się przepisem siostry Anastazji i przygotuj wytrawne naleśniki z sezonowych warzyw
Jej przepisy kocha cała Polska. Siostra Anastazja trafia prosto przez żołądek do serca i wymyśla coraz to nowe pyszne propozycje obiadowe. W Polsce naleśniki to już wielowiekowa tradycja uwielbiamy je na słodko i w wersji wytrawnej. Wykorzystaj...
-
Nikt nie robi pierogów tak jak siostra Anastazja. Tu najważniejszą rolę odgrywa puszysty farsz
Siostra Anastazja ma niezawodny patent na tradycyjne, polskie pierogi. Ich sekret tkwi nie tylko w idealnie cienkim cieście, ale także obłędnie kremowym i dobrze doprawionym farszu. Tu króluje prostota i swojskie produkty, ale i precyzja w działan...
-
Siostra Anastazja podaje wielkanocny żurek z tym dodatkiem. Teściowa będzie zachwalać go aż do Wigilii
Już w niedzielę w każdym domu pojawi się na stole aromatyczny żurek lub biały barszcz. Te dwie potrawy są symbolem Wielkanocy, a bez nich święta nie mają takiego smaku. Siostra Anastazja podzieliła się jednak sposobem, jak jeszcze urozmaicić te...
- Tak delikatny, że głowa mała. Nie opada, a przepis zostanie z tobą na lata
- Jak zrobić idealne kruche ciasto do szarlotki? Unikaj jednego składnika
- Pierwsze kroki w bankowości. Bezpieczny start dla Twojego dzieckaMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Co zobaczyć we Wrocławiu? Na rynku nie możesz pominąć restauracji
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- To naprawdę słodki quiz. Wynik 12/12 rezerwujemy największym łasuchom
- To naprawdę słodki quiz. Wynik 12/12 rezerwujemy największym łasuchom
- Najlepsza, kremowa jajecznica z grzybami. Sekretny składnik robi robotę
- Zebrałam, a później dodałam do mielonego. Takiego obiadu aż żal nie zrobić
- Rozpoznasz grzyby na zdjęciach? 10/10 zbierze do koszyka tylko grzybiarz!
-
To najlepsze ciasto, jakie możesz zrobić na Wielkanoc. Zawstydzi wszystkie mazurki i babki
Mazurki, babki, paschy i serniki. Te ciasta najczęściej pojawiają się na wielkanocnym stole. Pora jednak to zmienić i trochę rozruszać towarzystwo. By to zrobić, przygotuj ciasto Leon siostry Anastazji. Zakonnica połączyła w jednym przepisie miodo...
-
Tego dodatku nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Siostra Anastazja robi go z winem. Efekt zachwyca
Ćwikła z chrzanem siostry Anastazji to smakowity dodatek do dań, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pasuje zarówno do potraw ciepłych, jak i zimnych. Buraczki w takim wydaniu zachwycają. Przepis na nie przyda się niejednokrotnie.
-
Jarzynowa już nie jest królową świąt. W Wielkanoc rządzi ta ekspresowa sałatka siostry Anastazji
Nie oszukujmy się, sałatki jarzynowej nie może zabraknąć na żadnym świątecznym stole. Warto jednak obok niej postawić na sałatkę z rzodkiewek siostry Anastazji. Obie są pyszne i znikną w mgnieniu oka.
-
Przepis na obłędne rogaliki. Siostra Anastazja ma sposób na to, by wyszły chrupiące i delikatne
Domowe rogaliki z przepisu siostry Anastazji to doskonałe połączenie krucho-drożdżowego ciasta i wyśmienitego nadzienia. Sposób przygotowania jest banalnie prosty, a liczba potrzebnych składników - wyjątkowo krótka.
-
Siostra Anastazja serwuje takie ciasto, że niebo w gębie. Układa krakersy, wylewa masę i prawie gotowe
Siostra Anastazja słynie z rewelacyjnych przepisów. Jednym z tych, który jest szczególnie warty uwagi, jest przepis na ciasto migdałowe. Dawno nie jadłam tak pysznego deseru. Po prostu niebo w gębie.
-
Oto viralowy przepis na faworki. Jest naprawdę wyjątkowy, w końcu skądś się wzięła jego popularność
Masz ochotę na smaczne faworki? Przepisy na tłusty czwartek muszą być sprawdzone, bo jak powszechnie wiadomo, bez dobrych faworków nie ma świętowania. Przedstawiamy dwa wyjątkowe przepisy - jeden z nich stał się viralem.
-
Może i twój karp jest smaczny, ale na pewno nie robisz go tak dobrze, jak siostra Anastazja. Wszystko dzięki metodzie dwójki
Choć ryba ta ma równie wielu miłośników, co przeciwników, to trudno wyobrazić sobie bez niej Wigilię. Smażony karp to ulubieniec przede wszystkim starszego pokolenia, które z sentymentem zajada się tym chrupiącym przysmakiem. Jak zrobić go tak, by...
-
Dwa przepisy na sernik na święta od kulinarnych ekspertek, które przebiją wszystko w Wigilię
Sernik na święta musi być wyjątkowy. Dlatego też przychodzimy do Was z dwoma wyjątkowymi przepisami. Domowy sernik pani Joli i siostry Anastazji to niebo w gębie. Przekonajcie się o tym sami. Smak podbije każde podniebienie.
-
Piernik dojrzewający siostry Anastazji, który zrobi furorę na świątecznym stole. Przygotuj go w listopadzie
Piernik dojrzewający siostry Anastazji to wyjątkowe ciasto, którego zdecydowanie nie może zabraknąć podczas świąt Bożego Narodzenia. Podajemy dwa przepisy na piernik. Jeden dojrzewający, drugi na ostatnią chwilę.
-
Sycąca i rozgrzewająca zupa węgierska według receptury siostry Anastazji. Pamiętaj, by dodać ten konserwowy składnik
Węgierska zupa gulaszowa to idealne danie na jesień. Porcja zupy nasyci nas na wiele godzin, rozgrzeje po chłodnym dniu, a do tego przygotujemy ją z sezonowych warzyw. Siostra Anastazja dodaje do niej jeden nietypowy składnik. Najpierw trzeba go...
-
Jak marynowany czosnek, to tylko ten z przepisu siostry Anastazji. Jej tajny składnik to dwie łyżeczki tych przypraw
Siostra Anastazja słynie z doskonałych i sprawdzonych przepisów, a wiele gospodyń traktuje ją jak kulinarny autorytet. Przedstawiamy przepis na wyśmienity czosnek marynowany. Sekretem idealnego smaku jest dodatek, który siostra Anastazja dodaje od...
-
Dżem z aronii według receptury siostry Anastazji. Dzięki tym 2 składnikom straci całą goryczkę
Dżem z aronii wcale nie musi mieć gorzkiego posmaku. Siostra Anastazja zwykła dodawać do niego dwa składniki, dzięki którym smarowidło było słodkie i obłędnie wyśmienite. Warto się na niego skusić, póki sezon na owoce jeszcze się nie skończył. Dże...
-
Grzyby w occie siostry Anastazji smakują niebiańsko. Dodaje sekretny składnik, który zaskakuje
Grzyby w occie to obłędny dodatek do kanapek i nie tylko. Najlepiej smakują zimą, kiedy to po odkręceniu słoika możemy cieszyć się smakiem jesieni. Przepis siostry Anastazji jest obłędny, ale zawiera składnik, który może zaskoczyć.
-
Pasztet z cukinii według receptury siostry Anastazji. W tej wersji będzie wilgotny i lekko pikantny
Pasztet z cukinii? Siostra Anastazja robiła go często. Ten przepis jest tak prosty, że wyjdzie nawet największym amatorom. Przy okazji to dobry sposób, by przemycić więcej warzyw do codziennej diety. Biegnij na rynek i kup cukinie, póki są tanie....
-
Siostra Anastazja wzięła paprykę i zrobiła obiad na 2 dni. Każdy kęs to czysta poezja smaków
Za warzywami szaleje każdy, a jeśli są one podane w prosty i smaczny sposób, są jeszcze bardziej rozchwytywane. Siostra Anastazja pokazała swoją recepturę na danie, które zrobi furorę na stole. Nie jest wymagające, a smak powali wiele osób na...
-
Siostra Anastazja zaskoczyła przetworami. Zamknęła te słodkie owoce i zalała je octem. Na zimę jak znalazł
Lato to okres w roku, w którym staramy się robić jak najwięcej przetworów. Dzięki temu mamy pewność, że zimą będziemy mogli wrócić do pysznych i aromatycznych warzyw i owoców. Wykonując recepturę siostry Anastazji również możemy się spodziewać, że...
-
Obłędny placek ze śliwkami. Siostra Anastazja zdradza przepis, dzięki któremu można przenieść się do nieba
Placki ze śliwkami to dla wielu ulubiony deser. Nic dziwnego, ponieważ mają charakterystyczny, lekko kwaśny smak, a zapach, który unosi się podczas ich pieczenia, jest po prostu obłędny. Siostra Anastazja zdradziła swój przepis na najlepszy pod...
-
Żadna babcia nie robi takich buraczków jak siostra Anastazja. Smak to zasługa mieszanki składników
Zamykanie warzyw w słoikach jest popularną czynnością, szczególnie latem. W ten sposób chcemy stworzyć zapasy na nadchodzącą zimę. Siostra Anastazja pokazała najlepszy sposób na buraczki do słoików. Połączenie tych składników jest niesamowite.
-
Spadniesz z krzesła, gdy spróbujesz kotletów siostry Anastazji. To nie jakieś mielone, to coś lepszego
Coraz więcej osób szuka alternatyw dla klasycznych schabowych i mielonych. Pomimo że te tradycyjne kotlety są smaczne i pożywne, mogą się czasem znudzić. Siostra Anastazja wychodzi temu naprzeciw i proponuje inny przysmak. Główny składnik to coś, ...
-
Żadna jarzynowa czy ziemniaczana. Sałatka siostry Anastazji to letnia doskonałość. Idealna na upały
Siostra Anastazja znana jest z pysznych przepisów, które królują na stołach wielu z nas. Dodatkowo potrafi połączyć smaki, które w życiu nie przyszłyby nam do głowy. Sałatki z jej przepisu zawsze wychodzą wyśmienite, a ta sprawi, że letnie obiady...
-
Ciasto z truskawkami siostry Anastazji zmiecie konkurencję ze stołu. Połączyła wszystko, co najlepsze
Ciasto z truskawkami to bezsprzecznie jeden z największych symboli lata. Kiedy na targach pojawiają się soczyste i słodkie polskie owoce, kupujemy je całymi łubiankami, a potem zastanawiamy się, jak je wykorzystać. Jest wiele fantastycznych...
-
Tak bób przygotowuje siostra Anastazja. Sezonowy rarytas w anturażu tych produktów to niebo na talerzu
Bob przygotowany według przepisu siostry Anastazji to przysłowiowe niebo w gębie! Wszystko przed inne sezonowe dodatki, które w anturażu strączkowego warzywa wypadają doskonale. Całość wystarczy połączyć, zapiec i można zajadać się do woli. Uwaga,...
-
Najlepsze ogórki kiszone siostry Anastazji. Wypróbuj ten przepis, a nie będą puste w środku
Kiszone ogórki to jedna z najlepszych polskich przekąsek. Jednak wiele razy mimo wszelkich prób coś pójdzie nie tak i ostatecznie przetwory wcale nie są takie smaczne. Najlepszym rozwiązaniem jest poszukiwanie sprawdzonego przepisu. Siostra...
-
Ekspresowa sałatka na grilla siostry Anastazji. Przełam smak kwaśnym owocem i zbieraj zachwyty gości
Sałatka na grilla według przepisu siostry Anastazji to prawdziwa rewelacja, która kusi nie tylko smakiem, ale i obłędnym kolorem. W składzie znajdziemy popularne warzywo, ale także kwaśny owoc, który idealnie dopełni całość. To jednak nie koniec...
-
Siostra Anastazja zdradziła przepis na najlepszy farsz do pierogów. Gdy ich spróbujesz zapomnisz o tradycyjnych
Siostra Anastazja podzieliła się nietypowym przepisem na pierogi. Do ciasta dodaje tajemniczy składnik, który należy dobrze podgrzać, a w farszu łączy dwa popularne smaki pierogów. Ten przepis to znakomity pomysł na obiad dla całej rodziny, który ...
-
Wilgotna babka jest na wagę złota. Siostra Anastazja dodaje ten pokrojony składnik, aby uzyskać taki efekt
Wielkanocne ciasta warto przygotować nieco wcześniej. Siostra Anastazja zdradziła, jak wykonać babkę, która będzie odpowiednio wilgotna nawet przez kilka dni. To dzięki jednemu składnikowi, który pokroiła i wrzuciła do masy.
-
Jak przygotować pyszne faszerowane jajka z sosem tatarskim? Siostra Anastazja zdradza przepis idealny na Wielkanoc
Bez jajek nie ma Wielkanocy. Niezależnie od tego czy lubimy te z majonezem, faszerowane lub ugotowane na twardo w żurku, są one nieodłączną częścią wielkanocnego stołu. Siostra Anastazja jak przygotować znakomite jaja nadziewane z sosem tatarskim....
-
Kotlety schabowe siostry Anastazji z niezwykłym dodatkiem. Proste rozwiązanie podrasuje obiad
Jak podrasować kotlety schabowe? Co zrobić, żeby miały jeszcze lepszy smak? Siostra Anastazja dodaje do nich specjalny farsz przygotowany z żółtego sera, majonezu i cebuli. Dzięki niemu można stworzyć wyjątkowo smaczne danie.
-
Siostra Anastazja wie, jak zaskoczyć. Robi sałatkę, która ma szansę zdetronizować jarzynową
Siostra Anastazja dała się poznać jako bardzo dobra kucharka. Jej przepisy doceniane są przez wiele osób, które lubią tradycyjną kuchnię, a od czasu do czasu mają ochotę trochę poeksperymentować. Dobrym polem do testów mogą być np. sałatki....
-
To jest dopiero prawdziwy żur. Siostra Anastazja używa oryginalnego przepisu, który trudno przebić
Wielkanoc przed nami, a to oznacza, że najwyższy czas odgrzebać najbardziej tradycyjne przepisy na klasyczne dania. Barszcz biały lub żurek muszą pojawić się na świątecznych stołach, dlatego przedstawiamy propozycję od siostry Anastazji. Jej przep...