siostra Anastazja
-
Dwa przepisy na sernik na święta od kulinarnych ekspertek, które przebiją wszystko w Wigilię
Sernik na święta musi być wyjątkowy. Dlatego też przychodzimy do Was z dwoma wyjątkowymi przepisami. Domowy sernik pani Joli i siostry Anastazji to niebo w gębie. Przekonajcie się o tym sami. Smak podbije każde podniebienie.
-
Piernik dojrzewający siostry Anastazji, który zrobi furorę na świątecznym stole. Przygotuj go w listopadzie
Piernik dojrzewający siostry Anastazji to wyjątkowe ciasto, którego zdecydowanie nie może zabraknąć podczas świąt Bożego Narodzenia. Podajemy dwa przepisy na piernik. Jeden dojrzewający, drugi na ostatnią chwilę.
-
Sycąca i rozgrzewająca zupa węgierska według receptury siostry Anastazji. Pamiętaj, by dodać ten konserwowy składnik
Węgierska zupa gulaszowa to idealne danie na jesień. Porcja zupy nasyci nas na wiele godzin, rozgrzeje po chłodnym dniu, a do tego przygotujemy ją z sezonowych warzyw. Siostra Anastazja dodaje do niej jeden nietypowy składnik. Najpierw trzeba go...
-
Jak marynowany czosnek, to tylko ten z przepisu siostry Anastazji. Jej tajny składnik to dwie łyżeczki tych przypraw
Siostra Anastazja słynie z doskonałych i sprawdzonych przepisów, a wiele gospodyń traktuje ją jak kulinarny autorytet. Przedstawiamy przepis na wyśmienity czosnek marynowany. Sekretem idealnego smaku jest dodatek, który siostra Anastazja dodaje od...
-
Dżem z aronii według receptury siostry Anastazji. Dzięki tym 2 składnikom straci całą goryczkę
Dżem z aronii wcale nie musi mieć gorzkiego posmaku. Siostra Anastazja zwykła dodawać do niego dwa składniki, dzięki którym smarowidło było słodkie i obłędnie wyśmienite. Warto się na niego skusić, póki sezon na owoce jeszcze się nie skończył. Dże...
-
Grzyby w occie siostry Anastazji smakują niebiańsko. Dodaje sekretny składnik, który zaskakuje
Grzyby w occie to obłędny dodatek do kanapek i nie tylko. Najlepiej smakują zimą, kiedy to po odkręceniu słoika możemy cieszyć się smakiem jesieni. Przepis siostry Anastazji jest obłędny, ale zawiera składnik, który może zaskoczyć.
-
Pasztet z cukinii według receptury siostry Anastazji. W tej wersji będzie wilgotny i lekko pikantny
Pasztet z cukinii? Siostra Anastazja robiła go często. Ten przepis jest tak prosty, że wyjdzie nawet największym amatorom. Przy okazji to dobry sposób, by przemycić więcej warzyw do codziennej diety. Biegnij na rynek i kup cukinie, póki są tanie....
-
Siostra Anastazja wzięła paprykę i zrobiła obiad na 2 dni. Każdy kęs to czysta poezja smaków
Za warzywami szaleje każdy, a jeśli są one podane w prosty i smaczny sposób, są jeszcze bardziej rozchwytywane. Siostra Anastazja pokazała swoją recepturę na danie, które zrobi furorę na stole. Nie jest wymagające, a smak powali wiele osób na...
-
Siostra Anastazja zaskoczyła przetworami. Zamknęła te słodkie owoce i zalała je octem. Na zimę jak znalazł
Lato to okres w roku, w którym staramy się robić jak najwięcej przetworów. Dzięki temu mamy pewność, że zimą będziemy mogli wrócić do pysznych i aromatycznych warzyw i owoców. Wykonując recepturę siostry Anastazji również możemy się spodziewać, że...
-
Obłędny placek ze śliwkami. Siostra Anastazja zdradza przepis, dzięki któremu można przenieść się do nieba
Placki ze śliwkami to dla wielu ulubiony deser. Nic dziwnego, ponieważ mają charakterystyczny, lekko kwaśny smak, a zapach, który unosi się podczas ich pieczenia, jest po prostu obłędny. Siostra Anastazja zdradziła swój przepis na najlepszy pod...
-
To królowa sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto czekać, bo znika w 3 sekundy
-
Da się zrobić coś lepszego od szarlotki. Na samą myśl cieknie ślinka
-
Wyróżnia je wyjątkowa wydajność, trwałość i wysoki komfort obsługi. Polacy wybraliMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
W święta nie możesz patrzeć na karpia, bo czuć muł? Przed smażeniem zrób jedną rzecz
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Zapiekanka gyros z patelni, czyli przepis na szybki, prosty i smaczny obiad
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- To piernikowe ciasto jest wyjątkowe. Pobije wszystkie wypieki teściowej.
- Tego smaku nie da się podrobić. Ta swojska zupa smakuje lepiej z tym mięsem
- Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Żadna babcia nie robi takich buraczków jak siostra Anastazja. Smak to zasługa mieszanki składników
Zamykanie warzyw w słoikach jest popularną czynnością, szczególnie latem. W ten sposób chcemy stworzyć zapasy na nadchodzącą zimę. Siostra Anastazja pokazała najlepszy sposób na buraczki do słoików. Połączenie tych składników jest niesamowite.
-
Spadniesz z krzesła, gdy spróbujesz kotletów siostry Anastazji. To nie jakieś mielone, to coś lepszego
Coraz więcej osób szuka alternatyw dla klasycznych schabowych i mielonych. Pomimo że te tradycyjne kotlety są smaczne i pożywne, mogą się czasem znudzić. Siostra Anastazja wychodzi temu naprzeciw i proponuje inny przysmak. Główny składnik to coś, ...
-
Żadna jarzynowa czy ziemniaczana. Sałatka siostry Anastazji to letnia doskonałość. Idealna na upały
Siostra Anastazja znana jest z pysznych przepisów, które królują na stołach wielu z nas. Dodatkowo potrafi połączyć smaki, które w życiu nie przyszłyby nam do głowy. Sałatki z jej przepisu zawsze wychodzą wyśmienite, a ta sprawi, że letnie obiady...
-
Ciasto z truskawkami siostry Anastazji zmiecie konkurencję ze stołu. Połączyła wszystko, co najlepsze
Ciasto z truskawkami to bezsprzecznie jeden z największych symboli lata. Kiedy na targach pojawiają się soczyste i słodkie polskie owoce, kupujemy je całymi łubiankami, a potem zastanawiamy się, jak je wykorzystać. Jest wiele fantastycznych...
-
Tak bób przygotowuje siostra Anastazja. Sezonowy rarytas w anturażu tych produktów to niebo na talerzu
Bob przygotowany według przepisu siostry Anastazji to przysłowiowe niebo w gębie! Wszystko przed inne sezonowe dodatki, które w anturażu strączkowego warzywa wypadają doskonale. Całość wystarczy połączyć, zapiec i można zajadać się do woli. Uwaga,...
-
Najlepsze ogórki kiszone siostry Anastazji. Wypróbuj ten przepis, a nie będą puste w środku
Kiszone ogórki to jedna z najlepszych polskich przekąsek. Jednak wiele razy mimo wszelkich prób coś pójdzie nie tak i ostatecznie przetwory wcale nie są takie smaczne. Najlepszym rozwiązaniem jest poszukiwanie sprawdzonego przepisu. Siostra...
-
Ekspresowa sałatka na grilla siostry Anastazji. Przełam smak kwaśnym owocem i zbieraj zachwyty gości
Sałatka na grilla według przepisu siostry Anastazji to prawdziwa rewelacja, która kusi nie tylko smakiem, ale i obłędnym kolorem. W składzie znajdziemy popularne warzywo, ale także kwaśny owoc, który idealnie dopełni całość. To jednak nie koniec...
-
Siostra Anastazja zdradziła przepis na najlepszy farsz do pierogów. Gdy ich spróbujesz zapomnisz o tradycyjnych
Siostra Anastazja podzieliła się nietypowym przepisem na pierogi. Do ciasta dodaje tajemniczy składnik, który należy dobrze podgrzać, a w farszu łączy dwa popularne smaki pierogów. Ten przepis to znakomity pomysł na obiad dla całej rodziny, który ...
-
Wilgotna babka jest na wagę złota. Siostra Anastazja dodaje ten pokrojony składnik, aby uzyskać taki efekt
Wielkanocne ciasta warto przygotować nieco wcześniej. Siostra Anastazja zdradziła, jak wykonać babkę, która będzie odpowiednio wilgotna nawet przez kilka dni. To dzięki jednemu składnikowi, który pokroiła i wrzuciła do masy.
-
Jak przygotować pyszne faszerowane jajka z sosem tatarskim? Siostra Anastazja zdradza przepis idealny na Wielkanoc
Bez jajek nie ma Wielkanocy. Niezależnie od tego czy lubimy te z majonezem, faszerowane lub ugotowane na twardo w żurku, są one nieodłączną częścią wielkanocnego stołu. Siostra Anastazja jak przygotować znakomite jaja nadziewane z sosem tatarskim....
-
Kotlety schabowe siostry Anastazji z niezwykłym dodatkiem. Proste rozwiązanie podrasuje obiad
Jak podrasować kotlety schabowe? Co zrobić, żeby miały jeszcze lepszy smak? Siostra Anastazja dodaje do nich specjalny farsz przygotowany z żółtego sera, majonezu i cebuli. Dzięki niemu można stworzyć wyjątkowo smaczne danie.
-
Siostra Anastazja wie, jak zaskoczyć. Robi sałatkę, która ma szansę zdetronizować jarzynową
Siostra Anastazja dała się poznać jako bardzo dobra kucharka. Jej przepisy doceniane są przez wiele osób, które lubią tradycyjną kuchnię, a od czasu do czasu mają ochotę trochę poeksperymentować. Dobrym polem do testów mogą być np. sałatki....
-
To jest dopiero prawdziwy żur. Siostra Anastazja używa oryginalnego przepisu, który trudno przebić
Wielkanoc przed nami, a to oznacza, że najwyższy czas odgrzebać najbardziej tradycyjne przepisy na klasyczne dania. Barszcz biały lub żurek muszą pojawić się na świątecznych stołach, dlatego przedstawiamy propozycję od siostry Anastazji. Jej przep...
-
Ciasta wielkanocne siostry Anastazji - niebiańska kuchnia na świątecznym stole. Lepiej wybrać chyba się już nie da
Ciasta wielkanocne siostry Anastazji od wielu lat są jednymi z najpopularniejszych wypieków. Sprawdź przepisy na świąteczne ciasta prosto od kultowej ekspertki. Ciasta są nieziemskie w smaku, ale i znakomicie się prezentują!
-
Smaczna i łatwa surówka z kapusty do obiadu. Siostra Anastazja dodaje do niej składnik, który zaskakuje
Surówka z kapusty siostry Anastazji to chyba najprostszy przepis na dodatek do każdego obiadu. Robi się ją błyskawicznie i jest naprawdę smaczna. Jednak zmyślna zakonnica dodaje do niej składnik, który idealne podkręca smak, ale większości z nas...
-
Siostra Anastazja zdradziła sekret udanej Wielkanocy. Żurek podaje z mało znanym dodatkiem. Bez niego to nie to samo
Wielkanoc to czas rodzinny, kiedy przy stole towarzyszy wszystkim dobre jedzenie. Siostra Anastazja zdradziła, co podaje wraz z żurkiem, aby był jeszcze smaczniejszy. To coś, co mało kto zna, a robi się z zaledwie czterech składników.
-
Serowiec siostry Anastazji zachwyca formą. Przepis jest prosty, ale skład naprawdę bogaty. Po prostu mniam!
Serowiec siostry Anastazji to nietypowa propozycja deseru. Kompozycja smaków jest zaskakująca, ponieważ w skład wchodzi nie tylko ser, ale także wiśnie i kokos. Całość otulona jest mięciutkim biszkoptem.
-
Mazurek siostry Anastazji. Sprawdź przepis na czterowarstwowy mazurek na Wielkanoc
Mazurek siostry Anastazji to prawdziwy majstersztyk! Próbowaliście już tego w wersji czterowarstwowej? Jeżeli nie, to koniecznie spróbujcie. Nie pożałujecie! Przedstawiamy najlepszy przepis na święta Wielkanocne.
-
Serowiec z wiśniami to obłędne ciasto wielkanocne. Przepis siostry Anastazji rozpływa się w ustach
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych wypieków - przepis siostry Anastazji na serowiec z wiśniami sprawdzi się zatem doskonale. Obłędnie kremowe ciasto z dodatkiem słodkich owoców wręcz rozpływa się w ustach, a kusi już ciekawą for...
-
Sałatki na Święta Wielkanocne siostry Anastazji - top przepisy, które zrobią furorę na świątecznym stole
Sałatki na Święta Wielkanocne siostry Anastazji to prawdziwy top of the top, jeżeli chodzi o przepisy świąteczne. Siostra Anastazja to dla wielu autorytet kulinarny. Sprawdź, jakie przepisy serwuje nam ekspertka.
-
Surówka z pora i marchewki siostry Anastazji. Szybki i prosty dodatek co obiadu
Surówka pora i marchewki siostry Anastazji to najlepszy dodatek do obiadu. Sprawdzi się za każdym razem, gdy jesteśmy zabiegani i chcemy przygotować coś na szybko. Prostota tej sałatki zachęca do przyrządzania posiłków dla całej rodziny.
-
Pączki z ziemniakami siostry Anastazji. Zgadzamy się, brzmi dziwnie, ale naprawdę smakuje obłędnie
Pączki z ziemniakami siostry Anastazji to dość wyjątkowy przepis. Wielu z nas nie wyobraża sobie takiego połączenia, jednak okazuje się, że jest niezwykle trafione. Jak zrobić pączki ziemniaczane z przepisu siostry Anastazji? Przedstawiamy receptu...
-
Przepis na faworki siostry Anastazji. Chrupiące i delikatne. Usmażysz je na oleju
Tłusty czwartek zbliża się wielkimi krokami. Dlatego, jeśli nie macie własnej receptury na chrusty, warto wypróbować przepis na faworki siostry Anastazji. Ich wykonanie jest proste, a dobór składników i proporcje gwarantują chrupkość.
-
Najlepsza surówka obiadowa siostry Anastazji. Zdziwisz się, co zakonnica dodaje do buraczków
Polacy uwielbiają przepisy siostry Anastazji, nie tylko za smak potraw, ale także prostotę ich wykonania oraz znane i lubiane składniki. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić przepyszną sałatkę obiadową z tartych buraków, która pasuje i do schabowego i ...
-
Zupa czosnkowa - przepis siostry Anastazji. Błyskawiczny pomysł na obiad. Fani czosnku trzymajcie się mocno
Fani czosnku, mamy dla was prawdziwą bombę. Jeśli zastanawiacie się, jak jeszcze wykorzystać w kuchni ten produkt, spieszymy z podpowiedzią: zróbcie z niego zupę czosnkową. To prawdziwy sztos i możecie dodać do niej tyle ząbków czosnku, ile chceci...
-
Flaki - przepis siostry Anastazji. Obok tej zupy nikt nie przejdzie obojętnie. Przyprawy i trik z wodą robią robotę
Chyba nie ma osoby, w której flaki nie wzbudzają jakiejś emocji. Niektórzy je kochają, inni nie mogą na nie patrzeć. Czego by o nich nie myśleć, trzeba przyznać, że to jedna z najsłynniejszych zup w naszym kraju, która na stałe zadomowiła się już...
-
Przepis na faworki siostry Anastazji jest najlepszy pod słońcem. Wypróbuj koniecznie!
Przepis na faworki siostry Anastazji to obowiązkowa pozycja, z którą musicie zapoznać się przed tłustym czwartkiem. Mimo swojej prostoty faworki siostry Anastazji są przepyszne, a do tego rozpływają się w ustach przy każdym kęsie. Sprawdź, jak...
-
Mielone i gołąbki w jednym? Przepis siostry Anastazji na domowe kotlety to prawdziwy hit wśród obiadów
Zapomnij o suchych i nudnych kotletach na obiad. Siostra Anastazja zdradza przepis, który łączy mielone i gołąbki w jednym. Kluczem jest sezonowe warzywo - biała kapusta. Połączona z mięsem mielonym do soczysty smak i głęboki aromat, który...
-
Strucla makowa siostry Anastazji. Tradycyjny przepis, którego nie może zabraknąć na noworocznym stole
Strucla makowa to nieodzowny wypiek, który gości na świątecznym stole. Przepis siostry Anastazji to prawdziwy rarytas wśród tradycyjnych wypieków domowych. Kluczowa jest delikatna i kremowa masa makowa i drożdżowe ciasto.
-
Klasyczna kapusta z grzybami według siostry Anastazji. Myk z ziemniakami i piekarnikiem nada jej smak
Kapusta z grzybami to klasyk wigilijnego stołu. Każdy robi ją inaczej, jednak siostra Anastazja pokazała, jak wydobyć z warzyw głęboki smak. Potrzebujesz do tego jedynie piekarnika.