siostra Anastazja
-
Ogórki kiszone siostry Anastazji: sprawdzony przepis oparty na tradycji. Ważne są proporcje soli i wody oraz temperatura solanki
W okresie robienia przetworów na zimę można sięgnąć po przepis na ogórki kiszone siostry Anastazji. Krystyna Pustelnik, znana jako siostra Anastazja, to polska zakonnica ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości, której popularność przyniosły książki...
-
Naleśniki z kurczakiem z przepisu siostry Anastazji, czyli obiad na bogato. Sekretem smaku jest zielone smarowidło
Naleśniki z kurczakiem to kolejny ze smacznych przepisów siostry Anastazji, która w swoich książkach dzieli się z czytelnikami łatwymi i przystępnymi pomysłami na obiady i nie tylko. Przepis jest banalny, a dodatek zielonego pesto sprawi, że każdy...
-
Puszyste ciasto z truskawkami, galaretką agrestową i masą borówkową według siostry Anastazji
Puszyste ciasto z truskawkami, agrestową galaretką i masą z borówek to jedno z dzieł lubianej siostry zakonnej Anastazji. Mimo skomplikowanej nazwy, wypiek nie jest trudny do wykonania, więc każdy powinien dać radę. Spróbujcie sami zrobić ten letn...
-
Makaron domowy do rosołu z receptury siostry Anastazji, czyli idealne uzupełnienie do każdej zupy
Makaron domowy do rosołu własnej roboty to przepis na idealny posiłek. A jeśli zrobicie go według receptury siostry Anastazji będzie naprawdę wspaniale smakował. Przekonajcie się sami.
-
Marynowane grzyby siostry Anastazji robią furorę. Wszystko dzięki korzennej przyprawie
W połowie lata zaczyna się najlepszy czas na zbieranie grzybów. Doświadczeni grzybiarze z łatwością zapełniają koszyki kurkami, borowikami i podgrzybkami, które świetnie nadają się do marynowania. Warto skorzystać ze sprawdzonych rad, by nasze...
-
Filet z kurczaka faszerowany kurkami siostry Anastazji. Kluczem jest odpowiednia kieszonka
Kurczak to jedno z najpopularniejszych mięs w polskich kuchniach. Można je przyrządzić na tysiące różnych sposobów, jest dość tanie oraz łatwo się je piecze i smaży. Z obu tych metod obróbki skorzystała w swoim przepisie siostra Anastazja. Jej fil...
-
Sernik królewski jak od siostry Anastazji. Przepis na wilgotne ciasto z nutą kakao. Jest wart przygotowania
Sernik królewski jak od siostry Anastazji to propozycja klasycznego, tradycyjnego ciasta w nowej odsłonie. Dzięki zachowaniu odpowiednich proporcji i użycia kakao, ciasto nabiera wyjątkowego charakteru. Sprawdzi się także podczas upalnych dni,...
-
Przetwory na zimę z cukinii siostry Anastazji
Siostra Anastazja znana jest ze swoich kultowych przepisów, które goszczą u niejednego z nas. Jest autorką wielu książek, z których możemy czerpać inspiracje na dania, desery, sałatki. W związku z okresem letnim, zbiorami i robieniem domowych...
-
Klops wieprzowy pieczony siostry Anastazji. Przepis na domowy obiad z jednym ciekawym dodatkiem
Codzienne przygotowywanie obiadu bywa wyzwaniem, zwłaszcza kiedy brakuje nam już pomysłów. Z pomocą może przyjść klops wieprzowy pieczony siostry Anastazji. Smakuje wybornie i nie jest trudny w przygotowaniu.
-
Pyszne knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji - łatwo przeniosą cię w czasy dzieciństwa
Knedle ze śliwkami z przepisu siostry Anastazji to doskonały pomysł na smaczne wykorzystanie owoców i sentymentalną podróż w czasie. Koniecznie wypróbujcie recepturę znanej zakonnicy.
-
Mizeria z nietypowym składnikiem. Ewa Wachowicz zdradziła sekret na najlepszą
-
Placki ziemniaczane według przepisu babci. Wystarczy dodać ten składnik, a placki nie ściemnieją
-
Czym pryskać pomidory? Babciny "odgrzybiacz" za grosze, czyni cuda w ogrodzie. Wystarczą trzy produkty
-
Jak zalewać ogórki kiszone? Ciepłą czy zimną wodą? Odpowiedź zaskakuje
-
Trzymasz kawę w pojemniku? To kolejna rzecz, którą robisz źle. Przechowuj kawę inaczej, a zachowa aromat
- Dżem wiśniowy bez cukru. Owocowy rarytas, którego nie może zabraknąć w domowej spiżarni
- Sałatka z pomidorów do grilla w dwóch oryginalnych wersjach. Alternatywa dla pomidorowego klasyka
- Bakłażan na grilla. Co zrobić, żeby nie był gorzki? Wypróbuj ten sposób na sycące danie w wersji wege
- Kupiłam kawę i ciastko na lotnisku. Paragon grozy to nic. To prawdziwy koszmar
- Jak oddzielić białko od żółtka? Już nigdy nie będziesz mieć z tym nawet najmniejszych problemów