pasztet z wątrobek
-
Strzelczyk zrobił taki pasztet, że o la la. Nie zgadniesz, co połączył z pieczarkami
Tomasz Strzelczyk od dawna raczy nas swoimi wyśmienitymi przepisami na YouTube. Znany jest z tego, że stawia na klasyczne dania i zwykłe, proste, ale zarazem pyszne składniki. Ostatnio pokazał, jak zrobić przepyszny pasztet. Z tego połączenia...
-
Wystarczą 3 sztuki, by to smarowidło na kanapki było lepsze. Przechowuj je w słoikach
Przygotowując kanapki nie zawsze chcemy jeść je z typowymi składnikami. Szynka i ser żółty mogą się nam już znudzić, dlatego w tym artykule proponujemy coś całkowicie innego. Zrobienie tego smarowidła zajmuje kilka chwil, a w szafkach może stać...
-
Domowy pasztet nigdy nie będzie równie pyszny. Ten stary i sprawdzony babciny przepis jest najlepszy
Jak zrobić przepyszny, domowy pasztet? Przepisów jest mnóstwo, ale żaden nie dorównuje temu babcinemu, zwłaszcza że ten zawiera pewien nietuzinkowy składnik. Jaki konkretnie? Możecie być naprawdę zaskoczeni.
-
Sklepowa wersja chowa się przy tym specjale. Nie może go zabraknąć na śniadaniowym i obiadowym stole
Ten przepis znany jest wielu osobom, ale postanowiliśmy go przypomnieć, by całkowicie nie przepadł. Gdy się go wykona, gwarantujemy, że nie zagrzeje długo miejsca przy stole. Sięgnie po niego każdy, kto choć trochę przepada za mięsnymi smakołykami.
-
Pasztet bez pieczenia? Brzmi jak szaleństwo, ale naprawdę się udaje. Z takiej wątróbki będzie pycha
Pasztet bez pieczenia może brzmieć dla niektórych jak szaleństwo. Ale naprawdę się udaje i jest bardzo smaczny. W czym tkwi jego sekret? Przede wszystkim należy wykorzystać do jego przygotowania odpowiednią wątróbkę, ale to nie wszystko.
-
Pasztet wielkanocny - przepis na klasyk z mięsem lub w warzywnej odsłonie. Dwie smaczne alternatywy
Jednym z klasycznych dań, które pojawia się na świątecznym stole, jest pasztet wielkanocny. Tradycyjnie przygotowuje się go z kilku rodzajów mięs, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczny. Jednak coraz częściej zamieniany jest na lżejszą wersję z...
-
Co zrobić, żeby pasztet nie był suchy? Odpowiedź tkwi w sposobie dodawania jajek
Domowy pasztet zawsze jest za suchy? Mamy dla was dwie wskazówki, dzięki którym już nigdy taki nie będzie - pierwsza z nich dotyczy sposobu dodawania jajek. Sprawdźcie, na co zwrócić uwagę przy przyrządzaniu pasztetu.