pasztet z wątrobek
-
Sklepowa wersja chowa się przy tym specjale. Nie może go zabraknąć na śniadaniowym i obiadowym stole
Ten przepis znany jest wielu osobom, ale postanowiliśmy go przypomnieć, by całkowicie nie przepadł. Gdy się go wykona, gwarantujemy, że nie zagrzeje długo miejsca przy stole. Sięgnie po niego każdy, kto choć trochę przepada za mięsnymi smakołykami.
-
Pasztet bez pieczenia? Brzmi jak szaleństwo, ale naprawdę się udaje. Z takiej wątróbki będzie pycha
Pasztet bez pieczenia może brzmieć dla niektórych jak szaleństwo. Ale naprawdę się udaje i jest bardzo smaczny. W czym tkwi jego sekret? Przede wszystkim należy wykorzystać do jego przygotowania odpowiednią wątróbkę, ale to nie wszystko.
-
Pasztet wielkanocny - przepis na klasyk z mięsem lub w warzywnej odsłonie. Dwie smaczne alternatywy
Jednym z klasycznych dań, które pojawia się na świątecznym stole, jest pasztet wielkanocny. Tradycyjnie przygotowuje się go z kilku rodzajów mięs, dzięki czemu jest niezwykle aromatyczny. Jednak coraz częściej zamieniany jest na lżejszą wersję z...
-
Co zrobić, żeby pasztet nie był suchy? Odpowiedź tkwi w sposobie dodawania jajek
Domowy pasztet zawsze jest za suchy? Mamy dla was dwie wskazówki, dzięki którym już nigdy taki nie będzie - pierwsza z nich dotyczy sposobu dodawania jajek. Sprawdźcie, na co zwrócić uwagę przy przyrządzaniu pasztetu.