Nie każdy ma codziennie czas, by ugotować dwudaniowy obiad. Dzisiejsza rzeczywistość nierzadko zmusza nas do sięgania po szybkie rozwiązania, a jednym z nich jest przepis na makaron z kurczakiem. Ten prosty i doskonały obiad wykonasz w mgnieniu oka. Prośby o dokładkę gwarantowane.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu do pożądanej miękkości. Filet należy dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę, polać odrobiną oliwy z oliwek oraz doprawić solą, pieprzem oraz papryką.
Fasolkę szparagową myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze części wedle uznania (wystarczy na pół, jeśli fasola nie jest zbyt długa). Należy ugotować ją w osolonym wrzątku. Cukinie obieramy i kroimy w średniej wielkości kostkę.
Na głębokiej patelni podgrzewamy oliwę oraz masło. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy przyprawionego kurczaka, a po kilku minutach dorzucamy cukinie i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie smażymy na średnim ogniu. Gdy cukinia zmięknie, dodajemy ugotowaną fasolkę oraz szpinak. Po 3-5 minutach zawartość patelni zalewamy śmietanką i passatą. Gotujemy dwie minuty i łączymy z makaronem. Całość podgrzewamy kolejne dwie minuty. Najlepiej podawać z liściem bazylii lub startym serem. Smacznego!